Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Австрийска крайно дясна партия смята "Атака" за още по-крайна

8 коментара

Десни партии от шест страни от ЕС се срещат в петък във Виена, за да обсъдят противопоставянето си на засилената централизация на Евросъюза и на имиграцията, предаде ДПА. Австрийската партия на свободата, която е домакин на конференцията обяви, че не е поканила движения, които смята за крайнодесни, като Британската национална парти, унгарската "Йоббик" и българската "Атака".

В същото време обаче австрийският англоезичен електронен вестник "Остриън индипендънт" цитира представителя на Партията на свободата - Андреас Мьолцер, според когото френският "Национален фронт", унгарската "Йоббик" и българската партия "Атака" няма да участват, но отношението на конференцията към тях е "добро и приятелско".

Партията на свободата потвърди, че сред гостите е водачът на белгийската крайнодясна партия "Влаамс беланг" (Фламандски интерес) Бруно Валкенирс, ултранационалистът Ян Слота от Словашката национална партия, както и политици от датската Народна партия, от партия "Шведски демократи" и от италианската "Северна лига".

Опитът на Партия на свободата да създаде фракция от единомишленици в ЕП през 2008 г. се провали. Партиен говорител каза, че настоящата среща във Виена няма да се занимава с този въпрос, а главно с новата европейска конституция – Лисабонския договор.

На форума ще бъдат засегнати и темите за исляма в Европа и имиграцията, добави говорителят.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Българин
    #9

    Когато смяташ една партия за още по-крайна от крайното дясно,определено нещата отиват към крайно ляво!Както е и в случая.

  2. Призракът
    #8

    По точно казано - терористи!

  3. bobby
    #7

    Комунизмът и национал-социализмът вървят ръка за ръка още от 1932.

  4. EU
    #6

    Било е време когато Троя процъфтявала въпреки данайците.Било е време когато Константинопол процъфтявал въпреки турците...отблъснати по-късно при Виена...Хора, Бдете.

  5. аз
    #5

    Национал-социализмът, тоест фашизмът е лява идеология. Крайностите винаги са анормални. Всяка крайнолява партия влиза в дясно и обратното. А финасово Атака е създадена от ДПС и Русия. Друго?

  6. Патриот
    #4

    Нещо май се бъркат понятията. Истинските патриотични партии винаги са били дясни. Тяхната идеология е капитализъм, свободна конкуренция и защита на националните интереси. Т.е. това са буржоазните партии (които за съжаление в България не съществуват от 65 години, затова нямаме истински и силни патриотични партии). Фашистките партии са разновидност на комунистическите и са крайно леви, а не крайно десни. Нали знаете какво е било истинското име на партия на Хитлер - Германска национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА

  7. има резон
    #2

    но ако ти се струпат неканени 1000 непознати роднини на гости, получава се проблем ;)Относно: Колкото БСП е "лява" , колкото ГЕРБ е "дясна"Автор: MickeyПолучено на: 24 Октомври 2010 04:15....толкова и Атака е "националистическа"!Все филиал на БКП!Бъдещето е на партии като Шведските Демократи и Датската Народна Партия! Който нямат нищо против чужденците нито са расисти просто искат да запазят приличния ред в страните си! И незаслужено са наричани "крайно десни" ! В тях членуват много чужденци

  8. Mickey
    #1

    ....толкова и Атака е "националистическа"! Все филиал на БКП! Бъдещето е на партии като Шведските Демократи и Датската Народна Партия! Който нямат нищо против чужденците нито са расисти просто искат да запазят приличния ред в страните си! И незаслужено са наричани "крайно десни" ! В тях членуват много чужденци които искат да се спира нашествието криминални и фанатични сънародници, което се отразява и върху отношенито към тях самите!И другите партии в тези страни са читави, но в последсвие на страх

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.