Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Аню Ангелов вкарва политически назначения в администрацията на МО

38 коментара
Аню Ангелов вкарва политически назначения в администрацията на МО

Спешни рокади са започнали във военното министерство след гласуваната оставка на кабинета "Борисов". Военният министър в оставка ще преназначи съветника си генерала от резерва Атанас Запрянов за шеф на дирекция "Отбранителна политика".

 

Така ген. Запрянов, който е част от политическия кабинет, ще запази работното си място във военното ведомство при смяна на министъра, тъй като ще работи в администрацията.

 

Постоянният секретар на отбраната Николай Милков пък напуска поста, като от Министерството на отбраната съобщиха за Mediapool, че се връща във външно министерство.

 

Длъжността на постоянния секретар е с широки правомощия, като специализираното издание pan.bg твърди, че постът ще бъде зает от началника на политическия кабинет на Ангелов Йордан Божилов.

 

От МО не потвърдиха тази информация.

 

От там съобщиха, че съпругата на Николай Милков - Невена Мандаджиева, която бе преназначена като експерт към кабинета на министър Аню Ангелов, за да се избегне конфликт на интереси, ще се върне в дирекция "Отбранителна политика" след напускането на Милков.

 

По непотвърдена информация е била поискана оставката на директора на дирекция "Връзки с общественността" Митко Димитров, за да се освободи работното място.

 

В момента военният министър Аню Ангелов е в Брюксел за неформалната среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

38 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #38

    Гледайте това видео и се сещайте за "хубавото време" на Николай Цонев - http://www.vbox7.com/play:0c720d4e....ще го търсите Аню Ангелов след, като назначат пак някой цивилен клоун...ГЛЕДАЙ ВИДЕОТО

  2. Viktor
    #37

    Анонимен 22 - много си в грешка! В министерствата проблемите винаги са отгоре! Знаеш приказката за главата на вмирисаната риба - нали? В министерството се уволниха хора, които се назначиха уж в поделения, но реално работят пак за Аню! Ако е уволнил бивши военни - направил го е само, ако не са от неговите хора и от съгласните, а не, че не са професионалисти! По частите задръстването не е от майори и подполковници, а отново поради нескопосано планиране отгоре! А от клана МакЛауд, като Аню,продължават да безчинстват и да се мислят за безсмъртни (разбирай вечно във властта)!

  3. Анонимен
    #36

    В МО има хора с изключителен ресурс и един от тях е генерал Запрянов...той е един от малкото военни ползващи се с голяма подкрема в средите на НАТО...даказал своите качества в решаването на редица проблеми в МО...преназначенията не са знак за нещо лошо или паническо бягане от отговорност, а чисто вътрешни решения...истинския проблем на армията не е в МО, а в поделенията, където е пълно с майори и подполковници, които седят с 10-15 години на определени постове и не дават възможност на младите момчета да израстват...

  4. Анонимен
    #35

    Само дето оценката за достойно и кадърно е: да е от родата или най-малко "от нашите", да е карал съветска академия и евентуално - едноседмичен курс някъде на запад. Всички други са врагове и предатели...

  5. Анонимен
    #34

    МО се напълни с новоназначени, които даже не са ходили на казарма да не говорим за младите момичета които преобладават. Така че най-малкото генерал Запрянов - един от достойните, начетени и образовани генерали работили в НАТО може да бъде проблем. Проблем са хората които са парашутисти назначени по поръчка на партийните централи

  6. Анонимен
    #33

    simeonov e niam komunist .Nai goliamata kukla v voennata ni istoria ,a na ANIU smartaa!

  7. Анонимен
    #32

    Ако така правят и в другите министерства, служебното правителство не го виждам как ще работи.

  8. Анонимен
    #31

    Такива са сегашните реформатори. Махат кадърните за да ги сменят със свои верни другари.

  9. Анонимен
    #30

    19, Милков е един от най-достойните професионалисти в тази система. Не говорете наизуст.

  10. Анонимен
    #29

    Допълнение Цветанов каза: ЩЕ ГИ СМАЧКАМЕ НА ИЗБОРИТЕ

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.