Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Белгия отменя ограниченията за български и румънски работници

6 коментара

Белгия ще отмени ограниченията пред работниците от Румъния и България от 1 януари 2012 година, след като и последният белгийски регион оттегли своето вето, съобщи EurActiv.

 

Представители на социалистите и демократите в Брюксел преговаряха с фламандците в продължение на две години. Сега те посочват, че са уверени, че последната преграда е отпаднала.

 

Белгия е сред 10-те страни в ЕС, които все още ограничават достъпа на румънски и български работници. Тези ограничения ще бъдат премахнати навсякъде най-късно на 1 януари 2014 година.

 

Източници на ЕС твърдят, че белгийската държава ще спечели финансово от вдигането на ограниченията за български и румънски работници, тъй като това ще позволи по-ефективен мониторинг върху помощите им при безработица.

 

През годините румънците изработиха трикове законно да получават помощи от белгийската държава. Сред тях са обявяването на новосъздадена компания в несъстоятелност или наемането и след това незабавното съкращаване на съпруг или съпруга от наскоро основана от тях фирма в Белгия.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

6 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #6

    голяма радост, че ще мием кенефите... Някоя инвестиция да направят тук..., а то...

  2. Анонимен
    #5

    а някой може ли да ми каже в Германия как стоят нещата по отношение на българите? имат ли нужда от работна карта?

  3. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #4
  4. Анонимен
    #3

    За съжаление №1 не е прав и това мога да го потвърдя от практиката. Българите масово правят описаните в статията тарикатлъци и само една малка група си плащат данъците и наистина работят като местните.

  5. Анонимен
    #2

    И така, Белгия става четириезична: румънци - 42%, българи - 27%, валонци - 14%, фламандци - 12%, други - 5%. И цъфти и върже даже!

  6. Анонимен
    #1

    Защо някои европейски страни поддържат ограниченията зя българските работници-много просто, защото българите отиват там за да работят и конкурират местните. Ако отиват с цел да получават помощи - така може, ще ги допускат, както са допуснали безбройните араби, пакистанци, африканци и т.п., които вече определят облика на повечето европейски градове.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.