Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Бивша стажантка на Белия дом разказва за секс и наркотици с Кенеди

22 коментара
Мими Олфорд по време на стажантските си години в Белия дом

За любовната си връзка с президента Джон Кенеди разказа бившата стажантка от Белия дом Мими Олфорд в мемоари, откъси от които публикува вестник "Ню Йорк пост" в неделя.

Романът между Кенеди и Олфорд траял 18 месеца в периода 1962-1963 г. Стажантката тогава била 19-годишна и носила фамилията Бирсдли. Отношенията между двамата продължили и сред като тя напуснала Белия дом.

В книгата "Имало едно време една тайна – моята връзка с Джон Кенеди и последствията от нея", чиято премиера ще е в сряда, се разказва както за интимни подробности от живота на Кенеди, така и за исторически моменти от неговото президентство. 69-годишната днес Олфорд споделя и как президентът на САЩ ѝ е предлагал наркотици.

В мемоарите си Мими си спомня, че през лятото на 1962 г. успява да спечели стаж в пресслужбата към президентството. Младата блондинка се запознава там с Джон Кенеди, който е на 45 години и чиято слава на съблазнител ѝ е известна.

Аферата между двамата започнала след малко тържество в Белия дом, когато президентът решил да разведе Мими из Голямата бяла къща и разходката приключила в спалнята на госпожа Кенеди. Там госпожица Олфорд прекарала първата си любовна вечер с президента, а и въобще в живота си.

От спомените на любовницата на Кенеди обаче става ясно, че той отказвал да я целува и я карал да го чака часове наред в хотелска стая, преди да ѝ се обади. Олфорд дори била карана от Кенеди да прави орален секс с неговия приятел Дейв Пауърс.

Авторката на книгата разказва още как през октомври 1962 г., когато САЩ и Съветския съюз са на прага на ядрена война, Кенеди, по думите на Олфорд, бил готов да отстъпи. "По-добре е децата ми да са "червени", отколкото мъртви", каза президентът, явно перифразирайки популярния тогава антикомунистически лозунг "По-добре мъртъв, отколкото червен".

Последната среща на Олфорд с Кенеди, според нейните думи, е била в хотел в Манхатън на 15 ноември 1963 г., седем дни преди той да бъде застрелян в Далас.

За отношенията между двамата стана известно през 2003 г., след като бяха споменати в нова биография на Джон Кенеди и тогава Олфорд потвърди, че са били любовници.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

22 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #22

    М.Н. Любовта към парите кара някои хора да стават публично БЕЗСРАМНИ! Готови са да пишат "биографични" бележки за това, как са правили свирки, вместо да си траят за тези гнусни подробности от живота си! Дават и пример на други, че гнусотията се плаща добре. Възход на морала в световен мащаб! А, че Кенеди е бил нагъл курвар, това се разбра отдавна. Това не е светла страна от личността му.

  2. Анонимен
    #21

    На вниманието на др. инж. Ив. Иванов от Упсала, Швеция - относно неговия любимец, който изпусна Куба и започна идиотската война във Виетнам и кой знае още какви дивотии щеше да направи...

  3. Анонимен
    #20

    А комунетата имаха по две другарки. И правеха така хареса дама прати мъжа и в Беляне и си прави какво си иска после.

  4. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #19
  5. Анонимен
    #18

    "... 15 ноември 1963 г., седем дни преди той да бъде застрелян в Далас..." - А след това как я карахте бе, Мими?

  6. Анонимен
    #17

    Gen. Augusto Pinochet: номер 13, ако имаш познати в САЩ които да имат документалния Милитари Чанъл, горещо ти препоръчвам да гледаш документирана инвазията в Ирак. Там е записано всичко , включае и това, което не би се харесало на американците. Знаеш ли какво ми направи впечатление? От всички издънки и пропуски в управлението на тази страна: президентство, корумпирани лобисти, рушветчии конгресмени, алчни хиени на Уол стрийт, укриващи данъци и изнасящи производство в трети страни бизнес елит

  7. Анонимен
    #16

    един от недостатъците на демокрацията е че и там не могат да затворят устата на глупаците. Всяка вече спи поне с президента си като няма с кого.

  8. Анонимен
    #15

    Ген. Аугусто Пиночет: Ало, редакторе и модераторе на левия вестник Медиапул, много пъти сте ме трили, когато без да включвам обидни или нецензурни думи , съм оборвал не истинската ви дясна политика. Когато съм се мъчил да поместя такъв коментар с точни факти, вашия отговор е " коментарът е изтрит поради нецензурни думи". Я да видим къде сте сега да изтриете нецензурните думи по-долу. Което е срещу истинската десница, някак минава метъра.....обаче което е срещу американската левица, някак си минава метъра и нецензурните думи стават цензурни.

  9. Анонимен
    #14

    аман от маниа да се разчуъят

  10. Анонимен
    #13

    12 МНОГО СИ ЗЛЕ МОЕТО МОМЧЕ!ЗАПОЧНИ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАШ ОТ ВОЕННА ТЕХНИКА И ТОГАВА ПАК ЩЕ СИ ГОВОРИМ ЗА РУСНАЦИ И Е..О.С 1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.