Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Бившият премиер Ренета Инджова ще оглави НСИ

40 коментара
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер на България Ренета Инджова е определена за председател на Националния статистически институт (НСИ), съобщи правителствената пресслужба. Решението ще бъде гласувано на заседанието на правителството в сряда.

Досегашният директор на НСИ Мариана Коцева преминава на работа като специален съветник в европейската статистическа работа - Генерална дирекция “Евростат”.

От правителствената пресслужба разпространиха кратка биография на Ренета Инджова. Тя е родена на 6 юли 1953 г. Завършила е УНСС със специалност политическа икономия и социология. Работила е като преподавател в УНСС и в Техническия университет. Била е също икономически съветник във Великото народно събрание, член и председател на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и неин изпълнителен директор, директор в ОББ, консултант в "Токуда груп - България". Десет години е живяла и работила в САЩ.

Ренета Инджова бе министър-председател в периода 1994-1995 г. Тя бе назначена служебно на поста от президента Желю Желев след оставката на премиера Любен Беров.

Няколкомесечното управление на правителството на Инджова ще се запомни със светкавичните уволнения от държавната администрация и държавните фирми на лица, свързани с могъщата по това време групировка "Мултигруп".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

40 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #40
  2. Баба Гицка
    #39

    Тази навремето Желю я назначи за служебен премиер до провеждане на изборите и тя взе, че се разболя от мания за величие. Куха лейка!

  3. Анонимен
    #38

    Жената си е чисто лyда, ама като е поела да изпълни конкретни задачки - ще взима 8 месеца по 5000 лв. (разбира се, една от "свръх"задачите е да сведе статистиката за ДСБ на 2%, защото при 4-5 и нагоре й е много тревожно на цялата единна комунарско-царско-гербарска пaсминa).

  4. Анонимен
    #37

    Успех, Рени! Праскай само ощастливяващи добитъка статистически данни!

  5. Анонимен
    #36

    Все повече вярвам, че няма нищо случайно. След голямото оплюване на Костов в придворната телевизия Инджова осребрява "спомените" си, споделени там. Само не разбирам с какво толкова Костов плаши симеоновците . Нали партийката му е смешна според тях.

  6. Анонимен
    #35

    гудю Пак се търси не човек за работа, а работа за човек. Оная дебелана, шефката на НДСВ, Христова, е по-компетентна, да не говорим за експерти, които не ги знаем по име.

  7. Анонимен
    #34

    Поредната лоша шега с държавата!

  8. Анонимен
    #33

    До вчера метеше стълбището на блока си днес стана ценен кадър в стъкмистиката на Бойко. Такава му трябваше и я откри на площадката на петия етаж на блока и. Все на такива места открива можещите си кадри и с албанските си реотани чак на шестия месец установява, че. пак не е улучил. И така до края на мандата си, когато ще установи и за себе си, че много се е изхвърлил и не може да се качи по-високо от пожарникарска стълба

  9. Анонимен
    #32

    Ренета ще е лесна с бонусите - шише шльoкoвицa ще й е напълно достатъчно като БОНУС!

  10. Анонимен
    #31

    какво е работила в САЩ,грешката и е че се е върнала в България.Къдърните никога не се връщат в една изгубена страна

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.