Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов ще урежда в Москва иска за 1 млрд. евро заради спряната АЕЦ “Белене“

Възможно е заедно с руснаците да продадем произведения реактор

110 коментара
Борисов ще урежда в Москва иска за 1 млрд. евро заради спряната АЕЦ “Белене“

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с руския президент Владимир Путин за предстоящото си посещение в Москва, където ще преговаря как може да се избегне заведеният съдебен иск срещу България от 1 млрд. евро заради спирането на проекта АЕЦ "Белене". Това стана ясно от обърканите разяснения на Борисов пред журналисти във вторник. Преди това руската агенция ИТАР-ТАСС съобщи за проведения телефонен разговор, който бил по българска инициатива.

 

"Имам покана и от Путин и от премиер-министъра Дмитрий Медведев да отида до Москва - да говорим как можем да избегнем съда и да намерим решение – или да продадем реакторите заедно, или както сме казали - седми реактор на АЕЦ "Козлодуй", за хибрид. В края на краищата, да намерим решение да не ходим за милиарди евро да се съдим и да харчим луди пари като държави в Париж. Тъй като там, знаете - и в Париж, и в Женева, мисля, че ни е другото дело, се съдим и плащаме много пари. Така че това беше разговорът. Благодарим им за това, че по “Южен поток” в срок се движат процесите, а цената на газа, която договорихме и махнахме посредниците, за което ги е много яд – пада с 10% сега във фактурите", заяви Борисов.

 

"Ние регулярно говорим с Путин, както и с президента Обама, Джон Кери и с Дейвид Камерън. Имаме тази привилегия да ни познават и да говорят с нас по темите, които ни вълнуват", каза премиерът и посочи, че с 30 процента се е вдигнал стокооборотът между България и Русия.

 

По време на разговора са обсъдени актуални въпроси на руско-българското сътрудничество, в това число в енергийната сфера, както и плановете за бъдещи контакти на най-високо равнище, пише ИТАР-ТАСС.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

110 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #110

    Запореден път ще гледаме унижението на български премиер. Може да му дадат да води кученцето или да се повози на руска тройка или да му помахат с документи.. Рашаните ги бива много да се държат като господари. Тежко му на Бат'ман.

  2. Анонимен
    #109

    102, Точно така си е! А опълченците на Шипка и казаците на Радецки са нетолерантни антисемити, които нищо не разбират от османско присъствие!

  3. Анонимен
    #108

    Късно е Другарю-Слънце. Батюшката-Царь си иска ДВАДЕСЕТ И ДВА МИЛИАРДА за АЕЦ-а. Не може току-така да го залъжеш с некъв кирлив МИЛИАРД...

  4. Анонимен
    #107

    Ами сега кой ще плаща милиарда на Русия?....Да не се радваме предварително,защото има още няколко часа до обяд,може всичко да стане до тагава. Въпреки всичко,смятате ли че честен човек може да се намери да поведе България и се загрижи за народа????-Имам съмнение,но дано се лъжа....Българите заслужават по добра орисия,след толкова години руска власт и разрушаване на всичко,което даваше работа и хляб на хората...Дано,дано нещо се промени позитивно за изстрадалите хора....

  5. Анонимен
    #106

    Има една поговорка: Ако ме лъжеш веднаж,два пъти, три пъти,ти си виновен. Ако ме излъжеш четвърти път,аз съм си виновен...105,няма нужда да иска руско гражданство,има си го от рождение,като всички нас...Под маската на сътрудничество и добри намерения Русия ни води за носа и с глупавите хвалби,че "Ние регулярно говорим с Путин,Обама, Джон Кери и т.н."ставаме доста смешни,каквито винаги сме били,когато се хвалим за нищо.От Русия отърваване няма... Нито България,нито Сирия в момента,защото, единствената

  6. Анонимен
    #105

    Този да не вземе да плати и на Путин 1 милиард евра!? Може пък да иска в замяна руско гражданство, като Депардьо.

  7. Анонимен
    #104

    Гафа с Даниела Пеловска ще свали правителството на ГЕРБ.

  8. Анонимен
    #103

    MNE STIIDNO ZA VAS CHTO BDETE PRINIMAT ETOGO PODLECA

  9. Анонимен
    #102

    Няма случай в нашата история, в който Русия да е била на страната на България! Няма такъв случай!

  10. Анонимен
    #101

    Бойко още оправя зулумите на БСП, а комунистите по това време му спрятат пуч за да го свалят от власт.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.