Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Бойко Борисов: Фискалният резерв е изяден от пенсионерите, не от ГЕРБ

362 коментара
Бойко Борисов: Фискалният резерв е изяден от пенсионерите, не от ГЕРБ

Фискалният резерв е изяден не от доскоро управлявалата партия, а от пенсионерите. Това стана ясно от думите на лидера ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, където формацията официално откри предизборната си кампания в петък вечер.

 

След като обвини пенсионерите за "изядения фискален резерв" сваленият от масови протести срещу бедността и корупцията бивш министър-председател Бойко Борисов в типичния си стил прехвърли отговорността за стопяването на резерва на увеличените от Сергей Станишев пенсии, които правителството на ГЕРБ трябвало да плаща от първия ден на своето управление от лятото на 2009 г.

 

Борисов обвини социалистите в правене на черен PR срещу него. Видно е, че сме по-добри, заяви Борисов, представен от председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов с думите: "Когато Борисов излиза, той трябва да чува "Победа", цитира го БГНЕС.

 

Бившият премиер се качи на сцената на Античния театър, от която през 2009 г. също започна кампанията на ГЕРБ, поздрави, огледа приветстващите го членове и симпатизанти и ги попита какво ги е довело тук.

 

"Как ви събраха вас тука – дали някой ви е плащал, дали някой ви е докарвал, защото скъпоплатените ПР-и на Станишев го бяха посъветвали да бъде и той в Арена Армеец", каза Борисов. Очевидно с цел да внуши, че само ГЕРБ е дясната алтернатива, той демонстративно благодари на "на представители на СДС и ДСБ", които по думите му също били дошли на откриването на кампанията му.

 

"Самият Станишев беше четири години кукла на конци, а сега, когато го е страх да мине по София, праща кукли да ни имитира. Това ли е позитивната му кампания на това момче?", каза Борисов по повод вчерашната акция, при която бившите управляващи от ГЕРБ "обикаляха в търсене на… парите на гражданите, но зад лицата на Бойко Борисов, Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Симеон Дянков стояха ентусиазирани млади кукловоди".

 

"Колко струва да платиш на четирима актьори, да ги облечеш като маймуни, и да ги изкараш да ни имитират", продължи Борисов с въпросите.

 

Най-важното за едно управление е да има кой да носи политическата отговорност. Ако има проблем с дюни – да бъдат спрени и да бъдат дадени на прокурор. Станишев беше кукла на конци при Доган и пуска кукли да ни имитира, сега иска да е кукловод, а Орешарски да е кукла, каза Бойко Борисов.

 

Подалият оставка премиер не пропусна да коментира и твърденията на Станишев, че ГЕРБ е диктаторска партия. "Станишев е гледал Дискавъри", заключи Борисов, обяснявайки, че по научно-популярния канал "са давали филм за Хитлер". "Затова ме сравнява с Хитлер", заключи Борисов.

 

Бившият премиер заяви, че опонентите му "лъжат безобразно".

 

"Лъжат безобразно - ще вдигнем заплатите и пенсиите. Как ще ги вдигнеш, откъде ще дойдат пари?", каза Борисов. И уточни, че ГЕРБ не може да прави коалиция с БСП, ДПС и "Атака", след като повече от две години правителството му се крепеше на гласовете на Волен Сидеров в парламента.

 

"Ако се случи едно от нещата, които "Атака" предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел", каза Бойко Борисов.

 

Лесно се говори, когато няма да изпълниш нищо, допълни той. Както БСП сега обещава и говори, но казва, че всичко, което обещава, ще го направи в края на мандата. Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години. В злобата си нямат какво друго да ни кажат; виждате магистралите. Слагат се мантинели, довършват се. Поне три пъти повече сме построили от тях, каза Борисов. Не им е мило за държавата, каза Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ, който само преди седмица обяви, че знае от коя централа са пуснали досието на Станишев, в петък заключи, че соцлидерът сам го е сторил, с цел да очерни Борисов.

 

"На другия ден Моника Йосифова спря всички медии с огромната си власт, която има, и повече не се написа една дума за това досие", каза Борисов.

 

"Оставим ли правителство, което да бъде на национално съгласие, национално спасение, експертно... Моите министри какви са - всички до един са експерти и са граждани. Откъде ще доведат граждани – експерти? Кое е гражданска квота. Политическите партии какво са - те са граждани, които казват - събрали сме се и искаме да управляваме", продължи разсъжденията си Борисв.

 

"Не мога да схвана играта на граждани и неграждани. Целта им е да ни вкарат още веднъж да носим отговорност, те да правят подривните си действия, след това да паднем и те отново да се върнат. Ние сме отговорни хора, но трябва да имаме убедителна победа, за да кажем – да, може да има 100 000 протестиращи, но пък 1.5 милиона са гласували при нас. Затова - пълна мобилизация", заръча бившият премиер, който подаде оставка след улични протести.

 

След приключване на речта си Борисов бързо се изнесе от форума. Той не се спря пред очакващите го журналисти и те не успяха да му зададат нито един въпрос.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

362 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Poli Pavlova
    #362

    Много съжалявам,но тези пенсионери са работили по 30-40 год.,за да получат едни мизерни пенсии.Те на са бездействали както циганите на които им давате помощи повече от една пенсия от 200 лв.Къде са им парите на пенсионерите.Заради това ваше изказване вие губите много гласоподаватели.

  2. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #361
  3. Анонимен
    #360

    http://www.vbox7.com/play:0cdc41c5 ОТ ЛОШ И ГЛАДЕН "МАТЕРИАЛ", НЕКАЧЕСТВЕНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ !!!!

  4. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #359
  5. Анонимен
    #358

    opaaaa

  6. Анонимен
    #357

    Глупостта ням граници!!!

  7. Анонимен
    #356

    не ни трябват вашите магистрали тях ли ще ядем само за тях приказвате и не ви интересува нито народа нито нищо единственото което искате пак е да лапнете кокала спрете се малко господа управляващи докарахте народа до просешка тояга така не е било даже и през 1945г -МИЗЕРИЯ И ГЛАД

  8. Анонимен
    #355

    Не искам да коментирам бате Бойко, но тук ми прави много гадно впечатление оная кукумявка Пръмовица... Пък нали парията на СерГей ни оправя от 1944 година...

  9. DG
    #354
  10. Анонимен
    #353

    Циник и изключително прост човек! Дали си дава сметка, че изгуби много гласоподаватели?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.