Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борецът меценат Боян Радев дари 10 икони на Националния исторически музей

16 коментара
Божидар Димитров и Боян Радев

Борецът в свободна категория от близкото минало и виден колекционер Боян Радев подари 10 ценни икони от своята колекция на Националния исторически музей (НИМ) по случай 135-ата годишнина от Руско-турската освободителна война и възстановяването.

В различни години и по различни поводи той е дарил на музея над 200 антични, средновековни и възрожденски паметници, както и всички свои награди и отличия от спортната си кариера, съобщиха от музея. Те са изложени в специална зала - "Дарение Боян Радев".

Боян Радев заяви пред музейните специалисти, че ако НИМ бъде преместен в центъра на столицата, той ще дари на музея голяма част от колекцията си.

Боян Радев е дарител "номер едно" на НИМ, допълват още от музея.

Музейните специалисти подкрепят мнението на българските спортисти и лично на Боян Радев за оставането на борбата сред олимпийските спортове.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

16 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #16

    този е един от най-големите изнудвачи и рекетьори по темата "колекциониране на произведения на изкуството"... още от соц-а... с такива си жестове няма да получи покаяние...

  2. Анонимен
    #15

    М.Н. Човекът докато се е борел си е попълвал празнотите в образованието и ето, че станал виден спец по история на изкуството, по картини от добри художници и по икони, нищо, че не е вярващ. А мястото на иконите по начало не е по музеите, както се мъчат да ни убедят, а по Божиите храмове, за които са били предназначени и от които после са били отмъкнати от т.н. "колекционери"!

  3. Анонимен
    #14

    Защо го хулите Боян? Той подарява,а не е взел-добър жест.Можел е да ги продаде,но ги е подарил и ще подарява още.Малко уважение към такъв голям спортист преставял България.Защо вече не можем да гледаме малко по позитивно,а винаги намираме нещо лошо във всички други,но не и в самите нас....

  4. Анонимен
    #13

    ГНУС!

  5. Анонимен
    #12

    Нямам представа точно кой е Боян Радев, но у мен спонтанно възникна важния въпрос - как така един борец може да бъде меценат и 'дарител номер едно' на НИМ?! Сигурен съм, че един ден ще се окаже, че обвиненията към него са напълно основателни...

  6. Анонимен
    #11

    e гати МЕЦЕНАТА добре ли сте??????????????????????

  7. И.Иванов, Швеция
    #10

    "КОЛЕКЦИОНЕРСТВО" ПОМНЕНО МУ ! """ Борецът в свободна категория от близкото минало и виден колекционер Боян Радев ... """ ... на богат арсенал заемани от него си кадесарски длъжности през близкото комунистическо минало !

  8. Анонимен
    #9

    Поправете заглавието! Не борецът-меценат, а крадецът-меценат! Като важен агент и деец от ДС Боянчо притискаше иманяри и дребни крадци да му дават намереното, изнудваше художниците да му подаряват картини, търгуваше после с картини и икони, когато това беше забранено. Обяснете как ставаше, че да знаят по-младите. А иначе иконите са се върнали там, където трябва да им е мястото.

  9. Анонимен
    #8

    На някои тийнейджъри може да се пробутват лафове като борецът-меценат, а всъщност става въпрос за офицера от ДС Радев, който преди и след 89 контролира всички иманяри и каналите за продажба на българска нумизматика на Запад. Оттам са му парите, които просто не са негови, а на ДС и с които подхранва БСП.

  10. Анонимен
    #7

    И вие ли от Медиапул рекламирате тая крадлива долнопробна мутра?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.