Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: Да свърши кризата, че ми се падна най-тежкото време в света

За онези, които го освиркаха: Тези хора никога не са си мечтали, че може хубавото да се случи. Искат да са си в кочинката

130 коментара
сн. БГНЕС

Да свърши кризата, че ми се падна най-тежкото време в света. По-тежко е само война. Това пожелание включи в равносметката в края на годината премиерът Бойко Борисов. Той се обяви "за" промени в трудовото законодателство, които да дадат правомощия на държавата да наказва бизнеса за неизплатени заплати.

Проблемът засяга стотици българи, останали без заработеното си след фалит на фирми и според премиера Тристранният съвет трябва да подготви предложения за промени по темата още веднага след празниците.

Премиерът Бойко Борисов заявява това в коледно интервю пред бТВ, направено в дома на сестра му Красимира, за да говори в неангажираща обстановка за изминалата политическа година.

Отказът си да се бори за президентското място Борисов коментира като единствен възможен вариант, тъй като в противен случай нямало кой да се оправи вътре в партията и правителството.

Премиерът не искал да стои пет години и да гледа как ще се разпадне държавата. Той определи партията като семейство, в което мъжът и жената се борят за надмощие: "Аз съм мъжът. Като съм там, ще бъдат нормални нещата".

На въпрос дали се чувства неразбран, след като в последните няколко месеца беше освиркан няколко пъти, той отговори: ”Да, аз съм човек, на който това му влияе, ядосаха ме. И в крайна сметка всяка нация сама си определя начина на живот. Станишев не са го освирквали никъде, защото нямаше зала, където да го видят, за да го освиркат. Искат да са си в кочинката, да са си там, да няма финали, да няма зали. Да гледат по телевизията и да цъкат с език”.

”Стана ми тъпо и гадно от тази работа. Но това са хора, които никога не са си мечтали, че може хубавото да се случи. Прасето, като го махнеш от кочината, то си квичи и се връща обратно”.

Политическите ни опоненти всеки ден са по телевизиите, продължи Борисов. Почти всички имат собствени медии, които от сутрин до вечер работят срещу правителството, заяви той. Борисов повтори за пореден път, че вестник ”Сега” започнал да го ”хули” от първата до последната страница, когато казал, че ще махна газовите посредници. Ако не ме хулят, се търси някакъв мотив. Ако ме хулят е нормално, коментира премиерът.

”Монитор” и ”Телеграф” са вестници на ДПС, заяви още Бойко Борисов. Двата вестника са част от медийната група, контролирана от депутата от ДПС Делян Пеевски, като всички медии в групата се държат като официоз на властта.

Борисов смята, че е най-силният политик.

”Защо сега всички искат с мен да се сбият, защо всички искат дебат с мен? Защото съм най-силен в момента. Затова Станишев иска дебати, затова Волен Сидеров иска дебати – всичките подред”, коментира той.

По думите му това е причината, по която Яне Янев е основал цялата си предизборна кампания на нападки срещу него: ”Янев обаче, за разлика от другите, след изборите призна волята на хората и каза: ”Глас народен, глас Божи”, продължи с анализа си Борисов.
Според него лидерът на ДПС Ахмед Доган е най-сериозният политик в държавата. Стъпил е на 500-600 000 твърди гласа. Те са му достатъчни да бъде незаобиколим, фактор в България, който може да подлъже другите партии. Той затова не иска дебат с мен и си мълчи, поясни министър-председателят.

По адрес на доскоршния си най-верен парламентарен съюзник Волен Сидеров той заяви: ”Нещо му се обърка в личния живот, скараха се и сега той приписва грехове върху мен, за които не съм виновен. Изведнъж с Капка се карат и той влиза в парламента и си измисля приказки, че съм умрял депутатите му да се махат. Защо да го разрушавам? Той с поведението си сам се разрушава”.

"Назад се връщам само като трябва да давам занапред пари", заяви Борисов след въпрос дали е направил равносметка за изминалата година. Колкото до бъдещите планове Борисов каза, че годините в главата си е подредил до 2013-та, включително. "Падна ми се най-тежкото време в света. По-тежко е само война", каза още Борисов и си пожела да свърши кризата.

Освен това каза, че за съвет премиерът се обръща само към председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, не разчита на хора извън властта за това.

Твърди, че е изпълнил мечтата си да стане генерал, а сега си мечтае "юни месец да е готова Южната дъга, софиянци да се возят на метро и паралелно с това пернишки театър, бургаски театър, русенска опера, старозагорска опера, филхармония".

В отговор на въпрос ходи ли на опера и коя му е любимата Борисов посочи, че последно ходил на концерт във филхармонията, но на първия антракт си тръгнал, защото в това време играли "Челси" и "Тотнъм". "Сега, Господ да ме прощава, не мога да бъдат достатъчно голям лицемер в такива случаи. Гледах и едното представление, и на другата част отидох и си гледах "Челси" - "Тотнъм".

Премиерът каза, че магистралите са по-важни от бащинските му вълнения, защото знае, че като се направят, ще бъдат за всички деца: ”Приемам го времето като все едно да изкарам още една казарма. Имам час и половина за футбол на ден, другото е работа. Всичко останало отнема енергия, сила и ме разконцентрира. Има време за живота”.

Борисов сподели още, че на футболния терен го ритат най-много от всички: ”Първо си мислят, че най-боли, после се хвалят с това, че са ме ритнали”.

На въпрос мъчно ли му е, че не е станал футболист на годината, той отговори: "Аз съм си, за зрителите и за тигрите".

По думите му вицовете, свързани с неговата личност, не са особено интересни, но пък вътрешният министър веднага му се обажда, за да му разкаже новите.

На въпрос докъде е стигнал с английския, премиерът отговори с усмивка: До под кривата круша”.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

130 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #130

    На крива ракета - космоса й пречи! Другите държави и в кризата, а и преди нея си живеят 100 пъти по добре от българина. Сега пък тежко му било - ми да не е ставал премиер - партийката му го е избрала, не българите. Да се оттегли като толкова пъшка и не може да се справи. Кой ще му се сърди?!

  2. Анонимен
    #129

    Огнебойко Г-н Борисов не учи английски, защото България е пример за Англия и Америка и техните лидери вече учат български.

  3. Анонимен
    #128

    Gorkiia toi.Kato ti e tejko podai si ostavkata.Ama lapaneto niama da e sashtoto kato da si Premier.

  4. Анонимен
    #127

    "Достатъчно лицемер"? Да обясни,какво е недостатъчно.Колкото до операта,ами " Бяла роза" не може да я пеят два часа.Пък може да я запеят на американски.Българите ги бият всеки ден по джобовете и да знаят "как боли"/по Азис/. Наистина Борисов иска да направи нещо добро за държавата.Всеки може да е сигурен в това.Лошото,е че екипа му не знае какво да прави.Уволняването и новите назначения няма да оправят нищо. Това създава чувството за паника,и даже добрите професионалисти от страх да не загубят работните места са в стрес. Както сме най-дисцплинирани,тъй ще станем и още по-гладни. Защо ли влязохме в ЕС?

  5. Анонимен
    #126

    Огнебойко Да, затова народа е избрал г-н Борисов да го преведе през кризата. Защото г-н Борисов е мъжкар, с як характер и думата му тежи. Г-н Борисов е новия десен лидер, Стамболов на българи и гърци.

  6. Анонимен
    #125

    ББ много хора искат ти да си отидеш в кочинката защото не си личи какво качествено си свършил, но си личи какъв интригант си, и вместо да си плюеш в собствения плювалник плюеш по хората които са ти гласували доверие

  7. Анонимен
    #124

    Кризата ще свърши, но срамът за страната от присъствието ти във властта - никога! А ти наистина си мъжът в партията, но не защото си много мъжествен, а защото всички други там са жени, респективно п---и.

  8. Анонимен
    #123

    Тикво ,тикво нали тази криза ти я докара къде в Европа има криза, само там където управляват тикви като теб.

  9. Анонимен
    #122

    Тиква отивай си

  10. Анонимен
    #121

    Така, както всяко Прасе си има своята Коледа, така и всяка Тиква си има своето Прасе (в главата)!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.