Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: ДПС осигурява политическия чадър над Хаджииванов

43 коментара
Борисов: ДПС осигурява политическия чадър над Хаджииванов
МВР все още не е получило европейската заповед за арест, въз основа която президентът на футболния клуб "Беласица” Костадин Хаджииванов (Коце Маца) бе задържан на 2 септември в Гърция.

"Това, което е получено в МВР чрез Интерпол е, че няма такава заповед", заяви в неделя пред БНР директорът на "Международно оперативно сътрудничество" в МВР Димитър Георгиев.

"Ние сме изготвили съответни запитвания. Нормално е, ако е необходимо да се разшири информацията и някакво съдействие да се получи от нас, да получим запитване от компетентните органи в Германия", добави той.

Европейската заповед за арест и екстрадиция на Хаджииванов идва от Лондон, където в момента се води разследване за нелегален трафик на голямо количество цигари в Англия. Контрабандната пратка е конфискувана в Лондон преди повече от месец. Вероятно цигарите са експортирани от фирма, в която Хаджииванов има участие.

Недоверие към България заради теч на информация

Според бившия главен секретар на МВР и настоящ столичен кмет Бойко Борисов в МВР има доста данни за Костадин Хаджииванов. Над футболния бос има политически чадър, смята Борисов, който е неформален лидер на опозиционната партия ГЕРБ. Той заяви, че Интерпол и Европол умишлено са заобиколили България и не са изпратили информация на МВР, заради недоверието към властите.

"Просто недоверието към България в момента е такова, след махането на министър Петков, след тоталния разпад, който последва там, масовото напускане на служители, изтича просто информация. Защото всеки служител, като излиза от МВР, изнася и частичка тайна от него. А при толкова много напускания и толкова много уволнения, последните месеци бяха направо обезглавени основни дирекции. И всичките техни началници, всеки помни поне 10 разработки в главата си", коментира Борисов пред БНР.

Той изтъкна, че по негово време в МВР било невъзможно да не бъде подадена информация от чужди служби и органи по подобни случаи.

Запитан възможно ли е в българското МВР да не са знаели за операцията, той каза: "Не, не, те биха се хвалили,... защото да участваш в една международна операция, в която се задържа контрабандист на цигари между няколко държави това е връх в оперативната работа на всяка една служба или министерство и то е за похвала, разбира се."

Според него президентът на "Беласица" е бил дебнат да излезе от България, за да бъде арестуван. "Защото тука знаете, че законът е такъв, че традиция няма и дори да ги арестуват българските власти, ще ги пуснат след това, след няколко дни под гаранция, домашен арест, парична, подписка и с това се забравя за дело. Това има десетки случаи досега. Така че затова хората са предпочели варианта през Гърция, където лабово няма", поясни бившият главен секретар на МВР.

Камен Костадинов движи нещата в БФС

Запитан защо смята, че над Костадин Хаджииванов има политически чадър, Борисов отговори: "Ами защото съм човек, който се е интересувал от футбол и знам кой движи нещата във Футболния съюз сега покрай Боби Михайлов. Това е Камен Костадинов (депутат от ДПС -бел.ред.). Всички, които се занимават с футбол, знаят, че Камен Костадинов и шефовете на Футболния съюз са неразделни. Заедно с тях е и въпросният господин и естествено, покровителството на Ахмед Доган. Знаете с кои гласове стана Боби Михайлов председател на Футболния съюз и Камен Костадинов му ги осигури. Така че просто има явно неща, които не ги знаят само от съдебната система, иначе, и МВР."

В четвъртък, когато официално бе обявено задържането на Костадин Хаджииванов, Камен Костадинов даде изявления пред медиите от София, че не е пътувал до Гърция и не е бил задържан заедно с футболния бос и в последствие освободен заради депутатския си имунитет.

"Аз не твърдя дали е бил или не е бил и не ме интересува, но знам със сигурност, че нещата във Футболния съюз ги движи той. И то пряко. Заради факта, че над 30 гласа за конгреса на Футболния съюз ги осигури той. По този начин Боби Михайлов стана президент", заяви Бойко Борисов.

В петък генералният комисар на МВР Павлин Димитров отказа да опровергае слуховете, според които членът на Изпълкома на БФС и депутат от ДПС Камен Костадинов е пътувал заедно с Хаджииванов. От българска страна информацията няма как да бъде проверена, което я прави напълно възможна, каза той пред Нова тв.

"Непотвърдени факти не коментирам. Ако по случая се изиска съдебна проверка, МВР ще направи всичко необходимо, за да си свърши работата. Не виждам обаче как на този етап можем да научим със сигурност дали лицето Камен Костадинов е придружавало задържания Костадин Хаджииванов. България не е външна граница на ЕС и вече влизането и излизането от страната не се регистрира, както преди", каза Павлин Димитров.

Той също така не успя да се сети по какъв повод може да е издадена европейската заповед за арест на петричкия футболен бос, като уточни, че "най-вероятно е някакъв пропуск, най-вероятно това е стар случай за колегите извън България. Така по някакъв начин е възобновено разследването и е проявена такава активност".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

43 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Pitane
    #44

    Изявлението Борисов къде го направи - на депесарската свадба във Венец ли?

  2. БЪЛГАРИН
    #43

    Поредното доказателство, че ДПС е най-уродливата и продажна част от някогашното БСП - ДС.Който ликвидира Ахмед Демир Доган ще е национален герой на България !!!

  3. .dru
    #42

    "Той изтъкна, че по негово време в МВР било невъзможно да не бъде подадена информация от чужди служби и органи по подобни случаи."

  4. Данчо Ментата
    #41

    А Данчо е там,където е далаверата,тоест в ДПС.

  5. един
    #40

    иска просто да се похвали, че едно време от западните служби са го уведомявали за такива операции. Друг въпрос е, че това едва ли е напълно вярно...

  6. Берлин
    #39

    и няма да я получите по понятни причини.

  7. Дядо Петър
    #38

    дупедавци, обслужващи ченгето Доган и неговата шайка!Дано някой ден ги постигне заслуженото възмездие!

  8. boby1945
    #37

    А не знае да оправи нещата със сметта и с движението по улиците на София, където е кмет! (има издадена заповед и то не в Германия)Или по български, всеки обича да се занимава с това от което най-не разбира?

  9. ботевград
    #36

    Всяко осветляване на БФС начело с Боби Михайлов, Михов /зад гърба им батето/, е от полза за държавата, въпреки липсата на закон за журналистиката, въпреки свободата на клеветите, набеждаванията и други подобни

  10. Мутрата
    #35

    Доган е най-големият политик - казва Мутрата БорисовПрави сфирки ва Сим. СакскобургаГоце-ПрезидентаСега ДоганМаджо и Стоил Савов от СИКопа и Бай Тошо също намаза.Цел на ББ- Рекет и Грабеж.Какво знае друго една мутла.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.