Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: Руснаците и 1 лев няма да вземат за "Бургас- Александруполис"

"Такава архитектура като Ларгото и гробницата в София няма нито в Турция, нито в Гърция, няма и в Европа"

117 коментара
Сн. БГНЕС

Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас- Александруполис". Това каза във вторник премиерът Бойко Борисов по повод изявлението на руския министър на енергетиката Сергей Шматко, че Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта.

В края на ноември дългът на България по проекта съставляваше 6.2 млн. евро.

"Ще бъде извършена инвентаризация на тези разходи, които бяха понесени от стопанските субекти... Без съмнение, в съответствие с действащите процедури, те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване", заяви преди ден руският енергиен министър Шматко. Той освен това отбеляза стагнацията в преговорите за АЕЦ "Белене" и подчерта, че българската страна не може просто да напусне проекта, както в случая с петролопровода ”Бургас-Александруполис”.

Борисов направи изявлението си в Русе, където във вторник заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на културата Вежди Рашидов откриха ремонтираната сграда на Държавната опера и пречиствателна станция за отпадни води.

Избрани са 40 културно-исторически обекта, в които ще се инвестират 300 млн. лева от оперативна програма "Регионално развитие", заяви при откриването на операта Павлова.

"Такава архитектура като Ларгото и гробницата в София няма нито в Турция, нито в Гърция, няма и в Европа. Всички премиери, които дойдоха - от президента Барозу до шведа, датчанката, всички ахкат и казват: ние не сме ви познавали", каза премиерът Бойко Борисов.

Той даде примери със Созопол и Силистра и подчерта, че българите знаем много малко за своята история по региони. "Римски императори са идвали тука, тук готите са разбивали римските войски на наша територия, точно тук около Силистра. В условията на криза ние строим повече отколкото във всичките 20 години досега заедно и неслучайно Вежди Рашидов се шегуваше, че от Пенчо Кубадински досега тази опера не е ремонтирана", обясни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той не пропусна да се пошегува, че нарочно новите столове в операта са червени – "да напомнят на комунистите, че е имало опера тук и продължава да има благодарение на нас".

По-късно като откриваше и пречиствателната станция  той отбеляза, че "в условията на криза инвестицията в Русенския регион е за 120 млн. лева", и се обърна шеговито към министъра на културата Вежди Рашидов с думите: "След 1500 години Божидар Димитров и Симеон Дянков, като дойдат тук, да могат да открият тази пречиствателна станция".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

117 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #117

    Борисов, срам ни е от теб! Да пази Господ мутра да стане премиер! Тоя глупак с лека ръка излага цялата държава и нас като народ с тъпите си и нагли изявления. Борисов не търпи критика - веднага го избива на грубост и просташки език.Взел се е много на сериозно и наляво и надясно раздава съвети и ни дава за пример, та в чужбина си умират от смях. А самия той - ни маче, ни коте! Прави са на запад да не избират не-семейни хора на високи държавни постове. Прав е да дава интервюта на просташки жълти медии - там му е мястото. Но поне малко да се подготви - като външен вид, като амбианс... Абе тоя няма ли си съветник по ПР - да му каже поне как да седи пред камери.

  2. Анонимен
    #116

    Прост като гъба, та му е лесно. Българинът много си пада да го управляват люти простаци, защото се чувства комфортно и в собствени води, говорят му на неговия - народния - език. Ето затова сме последни в Европа във всичко друго, освен престъпност, кражби, контрабанда и проституция, където можем с право да се гордеем с нашенската изобретателност, наглост, безочие и алчност.

  3. ЛАМБО
    #115

    Не е важно че няма да дадеш на руснаците 6 милиона евро Важното е че ще дадеш 200 милиона лева, на 2 000 изоставени циганчета ( по 100 000 лв. на чааве ) за да ги настанят в приемни семейства СКЪП НА ТРИЦИТЕ - ЕВТИН НА БРАШНОТО, това си ти Боко

  4. Анонимен
    #114

    Амчи що ни построят в Полша Грузия или Китай АЕЦ ве.Ами да си го строят у тех у дома.

  5. Анонимен
    #113

    ... подчерта, че българите знаем много малко за своята история по региони. "Римски императори са идвали тука, тук готите са разбивали римските войски на наша територия, точно тук около Силистра. Това Тиквун в книжката за Винету ли го е прочел, докато с едната ръка е маал филии с мас, а с другата е ритал топка?

  6. Анонимен
    #112

    Тука у Българско им свърши власта на мужиците.Остана саде котилото на Позитано 20 Атака и ДПС.

  7. Анонимен
    #111

    Това е човек, който не се срамува да стане за резил! Гьонсурат наглец - такива се харесват сред червените редици.

  8. Анонимен
    #110

    Б.Б.трябва да знае, че ако управлява България по мофиотски, както ВУЙЧО МУ я е управлявал, в международните отношения има право-международно частно право, и ако някой се ангажира с договор и след това отстъпи от договора ще трябва да си плаща неустойките, така че нека не говори за пореден път глупости, за да не трябва после да увърта.

  9. Анонимен
    #109

    До 108 Но защо ако са братя по идеология?

  10. Анонимен
    #108

    До 107 Защото си е човек напаратията, дори не е искал да се деполитизира, остгавайки верен на ДС

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.