Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов с указание към членовете на ГЕРБ: На референдума - с "не"

318 коментара
Премиерът Бойко Борисов на площадката на АЕЦ "Белене" (архив)

Моето указание към партията ще бъде на референдума да се гласува с "не". Това каза пред ТВ7 в неделя сутринта премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той се включи по телефона, за да допълни депутата от партията си Диан Червенкондев, защото се бил изразил неясно по темата за предстоящото всенародно допитване и той като зрител не го разбрал.

"Длъжен съм да кажа мнението си, за да няма никакви спекулации. За референдума моето указание към партията ще бъде "не". За членовете на ГЕРБ ще има такива указания, да гласуват с "не". Не, не, не – ясно да го кажа", каза Борисов.

Борисов каза, че с решението на Министерския съвет и на парламента правителството ясно е заявило позицията си за втора ядрена централа. "Нашето решение е да строим седми реактор на АЕЦ "Козлодуй", да се удължи животът на пети и шести реактор", заяви още премиерът

"Това е една от малкото теми, по които ние с бившия премиер сме единомишленици – че АЕЦ "Белене" не трябва да се строи. Ако е искал да я строи, просто е щял да подпише договор, в който, като във всеки договор, ще има цена, обосновка и друго. Той умишлено не го е подписвал години наред, за да не се случи", каза Борисов.

"За да няма никакви спекулации, никакви колебания, никакъв шанс този проект, който Станишев умишлено не е подписал, защото той самият е знаел, че проектът е пагубен с огромната си цена за България, за което му благодаря, че не го е подписал, за пред очите на партията си, прави сега така, че да е "да", посочи премиерът.

"Нашето решение е да строим седми реактор на АЕЦ "Козлодуй”, да се удължи животът на пети и шести реактор", каза още Борисов.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

318 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #318

    ПРИЗИВ. Той е предназначен за тези, които СА ПРОТИВ АЕЦ-БелеНЕ и гласи: "НЕ ГЛАСУВАЙТЕ! НЕГЛАСУВАНЕТО означава ЧЕТИРИ ПЪТИ "НЕ" на АЕЦ-БелеНЕ. Тъй кaто поддръжниците на БелеНЕ превишават многократно нас, интелигентните и умни българи-ПАТРИОТИ, ние, като по-умни, ще ги ударим с ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ! БЕЗ НАС НИКОГА не могат да постигнат активност 62%, колкото им трябва, за да е валиден референдума! НАПРАВЕТЕ ТОЗИ РЕФЕРЕНДУМ НЕВАЛИДЕН!Затова ги оставете САМИ на този референдум! Не играйте играта на КОМУНОИДИТЕ,

  2. Анонимен
    #317

    Освен това нямам вяра и ако ГЕРБ обещаят модерни американски реактори. Те, като ги знам какви са рушветчии, могат да са модерни като 35-годишните португалски изтребители F16 на двойна цена.

  3. Анонимен
    #316

    Прави впечатление и пълният хаос около реалните факти. Цената на Белене варира от 4-5 до над 20 милиарда според цвета на спорещите, технологиите са ту модерни, ту не, дори анализите за необходимостта от АЕЦ в бъдеще са пълни шменти капели. Говори се за "стартиране на процедура по предоговаряне на удължаване на срока за действие" на старите реактори. Кога и докога? Пак шменти капели. Ако Бойко спечели още един мандат, ще трябва той да затвори последните 2 реактора.

  4. Анонимен
    #315

    Не се карайте, референдумът ще забранява и разрешава докато е на власт ГЕРБ. При друго правителство решението може да бъде различно.

  5. Анонимен
    #314

    @ 310 - Разбира се, че се лъжеш! Ако референдума не мине, оставаме без нова ядрена ЦЕНТРАЛА (сиреч Беляне)! Но това не забранява изграждането на нова ядрена МОЩНОСТ, каквато бихме могли да изградим, като разширим или обновим ядрените реактори на съществуващата АЕЦ Козлодуй!

  6. Анонимен
    #313

    До днес мислех да не гласувам на този референдум, но след като ББ нарежда на феновете си да гласуват с не нямам избор. Ще гласувм задължително с противоположен на разпореденият от вожда вот.

  7. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #312
  8. Анонимен
    #311

    @304: за 10 лева на ден няма даже да си пусна компютъра. Много стиснати тея комунисти бе!

  9. Анонимен
    #310

    аз ако правилно разбирам, ако референдума не мине, той ще забрани и 7-ми реактор на Козлодуй.. или се лъжа?

  10. Анонимен
    #309

    Шансовете на българския бизнес да бъде допуснат до руския пазар след днешните глупости на Б.Б са нулеви. Туристическия поток ще бъде пренасочен към Турция. Е това ще бъде прогнозата за 2013 за ни е честита.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.