Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Борисов: Хванах тен на игрището, в полувремето се къпем на маркуч

22 коментара
Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов хванал тъмния си тен, докато играе футбол на “Спортна София”, разкрива самият той в интервю пред в. “Стандарт".

“Казват, че имам много хубав тен, но аз съм си и мургав по рождение. На "Спортна София" няма желаещи да играят в жегата и затова ние ритаме точно по това време. На 35 градуса. И аз играя гол до кръста, по шорти. Поне двайсет мача в обедната почивка сме играли с гвардейците. В най-голямата жега, вадим един маркуч на оградата. Играем две по 35 минути и в полувремето всички минават на маркуча. Като на автомивка ги мия и после минавам себе си. Така получих тена. Няколко пъти имаше мероприятия по морето. Направих и десетина плажа - във Варна и Шабла”, казва Борисов.

Той информира още, че излиза в отпуск: “Сега мисля преди изборите да си взема 10 дни отпуск. Хем да си изчистя натрупаните дни, хем ще си почина. Защото съм работил много досега. Даже и на партията съм казал, да не ме предвиждат за масови мероприятия. На откриването и на закриването на кампанията може да отида, но всички тези дни ще съм си взел официален отпуск”.

Не Ламбо, а ние ще сме на всеки километър

Помолен да коментира репликата на лидера на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ имат 19 км магистрала, а БСП има Ламбо, който е на всеки километър, Борисов казва, че участието на Стефан Данаилов в президентските избори въобще не го притеснява и пояснява: “Километрите не са 19, защото той забравя "Марица" плюс "Люлин", така стават 64-65 км. А като направим догодина и "Тракия", и цялата "Марица", май ние ще сме на всеки километър”.

“Това е последният ход на БСП, който може да има някакъв успех за тях. Безспорно Стефан Данаилов е много добър артист. Но като министър беше слаб, повече време прекарваше на снимачната площадка, отколкото в министерството...Очевидно е, че е много популярен човек, но по този начин БСП иска да излъже електората. Гласувайте за Стефан Данаилов и ще получите Ивайло Калфин. А Ламбо ще си снима филмите”, казва премиерът.

За Росен Плевнелиев и Маргарита Попова Борисов казва: “Ние имаме прекрасна двойка кандидати за президент и вицепрезидент, защото обхващат основните приоритети на държавата - инфраструктурата, екологията, енергийната ефективност и, от друга страна - съдебната система. Това са най-невралгичните неща в държавата.

Писмото на Стоичков за Плевнелиев било спонтанна реакция

Вроденото чувство за справедливост на Христо Стоичков го накарало да напише писмото в подкрепа на Плевнелиев, пояснява още Борисов.

“Държавната роля, която сме дали на Стоичков, е консул в Барселона, където той така или иначе е търсен от всички българи. Неговата реакция беше абсолютно емоционална и спонтанна, така както е на терена. Вроденото му чувство за справедливост го е накарало да напише писмото. Реагира, защото за всички, дори и за враговете ни, е ясно, че Плевнелиев е един честен, широко скроен човек, знаещ езици, с прекрасно семейство и много опит. Изкарал си е парите сам, и е пример за младите хора, които не искат да са най-бедни в Европа. Искат със знанията и с уменията си да материализират това, което могат. Ние трябва да стимулираме това. Трябва успелите хора, които по подобен начин са си изкарали парите, да дават пример”.

Според Бойко Борисов няма скандал с Плевнелиев, който бе обвинен, че е укрил подкупни общински съветници. Никога не е съществувал вариант Борисов да се яви на президентските избори вместо бившия регионален министър, каза още премиерът.

“Вижте, аз се наслушах на идиотщини. Сега например, защо не излязат всички тези социолози, политолози, журналисти, които твърдяха, че аз ще се кандидатирам, да вземат да се извинят на тези, които са ги чели, гледали и слушали. Пък и на мен да ми се извинят. Аз нито веднъж не съм си сменял позицията. Но това е начинът, по който Държавна сигурност прави компромати. Избират най-силната страна на един човек и я очернят”, казва Борисов.

Информацията за укритото искане за подкуп дойде от вътрешния министър Цветан Цветанов, но според премиерът тази “издънка” не е умишлена. “Искал е да помогне и да покаже разликата между нас и другите. Ако не беше преди избори, никой нямаше да обърне внимание. Но така или иначе се експлоатира. Доверието ми в него никога не е намалявало. Той върши огромна работа в партията. Ако не беше той, аз не бих могъл да се справя с тази част. Всяко правителство в света се крепи на два стълба - вътрешна и финансова сигурност. Ако някой от двата стълба се разклати или поддаде, пада правителството. На Дянков съм му дал огромна власт, да се разпорежда с финансите и да ми гарантира финансовата стабилност”, казва Борисов.

Продължаваме с Първанов да спорим за енергийните проекти

Премиерът казва, че редовно говори с президентът Георги Първанов, но не може да го нарече свой приятел.

“Всеки ден си говорим, даже и вчера се чухме. Какво значи приятели? Аз уважавам институциите и винаги съм казвал нещата в прав текст. Той е този, който се обиждаше, който пръв извади стенограмата на Дянков, той пръв ни нападна. И аз как съм отговарял - че предишните години си мълчеше, когато най-голямата партия беше извън парламента. Ние продължаваме по енергийните проекти да спорим с него. За "Южен поток" например”, заявява Борисов.

“Няма промени по "Южен поток", напротив. Вливат се големи компании в проекта и аз цитирам Путин, когато беше в България, той каза през 2015 г. по тръбите ще тече газ. Там всичко е наред и се движи. По "Бургас-Александруполис" тече екологична оценка, не е изгодно за България, не се прави. За "Белене" има консултант, чакаме да се произнесе. Правилно сме задържали проекта, защото от ЕК дойде писмо, в което се казва, че договори за енергийни проекти, подписани с трети страни, трябва да се одобряват от ЕК. Ако бяхме налели, образно казано, един милиард в "Белене", сега какво щяхме да правим? Освен това излизат новите критерии за сигурност. Ако бяхме бързали, сега да сме започнали нещо и изведнъж идват критерии, които са неизпълними, кой щеше да понесе отговорността? Да, ако 2006 г., ако бяха подписали договора и веднага бяха почнали да строят, 5 години да се е строила централата, щеше да е друго. Така че много можем да дебатираме с Първанов на тази тема. А иначе той е от 22 години в политика, обигран играч”, коментира още премиерът.

Попитан защо ГЕРБ подкрепи за местния вот спорни личности като Цонко Цонев, Кирил Йорданов и Йордан Лечков, Борисов казва: “Защото винаги сме били праволинейни. С всички тях сме били в много добри отношения през годините. Убеден съм, че Лечков, ако си анулира тези проекти, за които стана конфликт и спрях парите, може да се поправи. Той пък направи много за града през годините. За Йорданов, вече разказах, че искахме да го подкрепим още през миналия мандат. А и бяхме млада партия тогава и трябваше да имаме кандидат. Много неща са започнати във Варна, той трябва да си ги завърши. Цонко винаги е бил близо до нас, не виждам проблем”.

“Лукойл” са много точни

Запитан как ще завърши сагата с “Лукой”, Борисов отговаря, че от компанията са много точни и изпълняват всички поставени им условия.

“В момента, в "Лукойл" работят много точно. 60%-70% от това, което им е предписала митницата, вече е изпълнено. Поставят измервателни уреди и информират надлежно всеки ден. Преди два дни Дянков ме информира, как вървят нещата. На 27 септември идва Вагит Алекперов и ще обяви една инвестиция от порядъка на 1 милиард лева. Ще се строи чисто нова инсталация за хидрокрекинг. Г-н Алекперов ми се обади, да ми съобщи, че иска да подпише в наше присъствие, и аз поставих условие – дотогава да са изпълнили максимум всички ангажименти, които имат към държавата, и строителството да бъде от български компании. Това ще даде пари и хляб на хората”, казва Борисов.

Вече няма любов. Само пари.

Премиерът потвърждава, че има тефтер, в който записва какво е изпълнил и какво не. На въпрос какво искат хората от него, той отговаря: “Не хората. Кметовете, областните. Искат пари. (Смее се.) Само пари. Вече няма любов. Всичко записвам и Дянков като дойде, ми казва - днес подписах за Пернишкия театър, за осветлението. Зачерквам. За Русе, за столовете в залата на операта - 100 хил. лева - зачерквам. За мотрисите за София - зачерквам. Докато не зачеркна сумата в тефтера, я помня наизуст и когато получа обратна информация, вече мога да я зачеркна. Отивам на обекта, когато знам, че е платено. Звучи малко като халваджийски тефтер, но пък всичко е точно и ясно”.

Нямаме пари за влаковете от Германия, но купуваме самолети от Бразилия

От интервюто на премиера става ясно още, че посещението на бразилския президент Дилма Русеф у нас през октомври е свързано със сделката за купуването на седем бразилски самолета "Ембрайър Е190" от “България Ер”. Дружеството е частно, но държавата държи златна акция.

В последствие премиерът обяснява, че “предишните купили влакове от Германия, не ги платили”. “А сега ние трябва да дадем 300 млн. лева за мотриси плюс лихвите към банките”, уточнява той. Най-вероятно става въпрос за договора от 2005 г. между БДЖ и “Сименс” за доставката на 25 мотриси дезиро.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

22 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. emma
    #22

    Премиерът записва в тефтер,какви пари е дал?Чии пари раздава,кога има време да пише по тефтери?От ритане на топка и от маркучи?Е, това с маркучите го владее,от пожарната.Не се съмняване за уменията му на пожарникар поне.....

  2. Анонимен
    #21

    Подвигът на СТАНКА ЗЛАТКОВА не е новина в БГ. На следващият ден след победата, медиите обсъждаха на първите си страници "Миков боядисвал Зебра". Сега пък Борисов се къпал с маркуч . Тук българи има ли? Главни редактори има ли?

  3. Анонимен
    #20

    Ама той може ли да чете??????????????????????????

  4. Анонимен
    #19

    Бабуина хванал и косми, а през почивката си дочитал Винету докато се подсилвал с фЕрия мас и банкянска пура. А ако го дразнят може да хване и бълхи.

  5. Анонимен
    #18

    E,простотията Бокова нема почивен ден.Вече ме е срам да кажа,че съм българин.

  6. Анонимен
    #17

    Не разбрах какжо толкожа е казал Б.Б. та форумците ще се счупят да плюят. Гожори нормално и разбрано.

  7. Анонимен
    #16

    мбухах-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха! бойко борисов е най-големия комик на българия!веждиту да му даде звание народен и заслужил артист!хо-хо-хо-хо-хо-хо-хо-хо ще се попикая от смех!

  8. Анонимен
    #15

    Поредното доказателство, че Бойко Борисов е луд за връзване, но не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава.

  9. Анонимен
    #14

    Хи-хи, егати и тъпунгерите, дето са гласували за тоя.

  10. Анонимен
    #13

    Стига ни е занимавал със смрадливите си гуменки! Няма ли най-сетне някой да го освидетелства и вкара на по-тихо място. Та и ние да мирясаме от безкрайните му изцепки и идиотщини.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.