Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

бТВ ще съди продуцента на "Господари на ефира” и "Пълна лудница”

9 коментара

бТВ завежда дело срещу продуцента на "Господари на ефира” и "Пълна лудница” Магърдич Халваджиян. Телевизията прекратява едностранно и договора му като лице на "България търси талант".

В понеделник ще стане ясно кой ще бъде жури в риалити шоуто на мястото на Халваджиян, защото той не може да продължи да бъде лице на телевизията, заявиха от бТВ в неделя.

В средата на миналата седмица фирмата "Global Vision" обвини бТВ в цензура. Тогава медията поиска договорите между двете страни да бъдат публично оповестени, но съгласие за това не беше постигнато.

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на "Global Vision" за обявяване на договорите за предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни, съобщиха в неделя от бТВ.


Оттам допълват, че ще заведат дело срещу продуцентите, за да защитят доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.

На пресконференция на 11 април Магърдич Халваджиян заяви, че бТВ започва да налага цензура на "Господари на ефира". "И преди е имало натиск, ние не сме се поддавали. Седим зад гърба на екипа на предаванията и подкрепяме материалите. Това е нашето чувство за свобода", продължи Халваджиян. Ние сме изградили имидж бъдейки точни, никога не сме позволили някой да ни използва като маша в ръцете си, допълни на пресконференцията продуцентът на "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Свалянето от ефир на двете предавания е решение на "Глобал вижън", не на бТВ, каза тогава Халваджиян.

Неофициално се заговори, че цензурата идвала от бившия президент Георги Първанов, без да е ясно какво влияние има той в момента, при положение, че е само кандидат за председател на опозиционна партия.

Веднага след като гръмна скандала между бТВ и "Global Vision", премиерът Бойко Борисов индиректно взе страната на продуцента.

“Съжалявам, че толкова хубаво предаване, което с такава ирония и чувство за хумор осмиваше елегантно и забавно цялото управление – от мен до моите министри, си отива. Явно цензурата при такива хора, като Георги Първанов и Сергей Станишев е жестока. Аз се втрещих, като прочетох по какви причини “Господари на ефира” пада от екран – заради цензура”, коментира премиерът на 12 април пред в. "България днес".

“Ами вижте, пет дни в седмицата върви “Шоуто на Слави”, което е направено с всичките тези обиди срещу мен, с всички обиди, които се казаха срещу президента Росен Плевнелиев, но на никого не му минава през ума да го цензурира, нали? Защо така? Видя се сега кой живее в медиен комфорт, но то рано или късно истината излиза наяве. Вижда се сега едни пари на кого и за какво са послужили”, казва още премиерът и лидер на ГЕРБ.

 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

9 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #9

    Не съм фен на Борисов, но е прав за сравнението с Шоуто на Слави, което е една от най-големите простотии в националния ефир и бълва само глупости, цинизми и тъпи подигравки с известни личности, макар че много се възмущават от жълтата преса. Политическите им коментари, макар да си придават много важност, са на кръчмарско равнище и от тях лъха шокираща за публични персони липса на интелигентност. "Пълна лудница" наистина е глупост (нея едва ли има за какво да я цензурират), но от "Господари на ефира" правиха доста сносно шоу и ще бъде жалко, ако от бТВ са се поддали на натиск на политически вампири като Първанов.

  2. Анонимен
    #8

    Голямата лудница стана още по-голяма, а господарите на ефира станаха господари на зефира. Едно идиотско предаване харесвано само от идиоти си отиде по законите на човешката природа, която не търпи имитации.

  3. Анонимен
    #7

    Както казва народът: Халваджиян за Бозаджиян!

  4. Анонимен
    #6

    Толкова може "голфъра"

  5. Анонимен
    #5

    Халваджиян е един алчен и безскрупулен човек, който взима пари от Бойко Борисов, за да му прави скрита реклама. Разбирам защо са толкова ужилени че БТВ ги изгони - сега няма как да осребряват услугите си към Бойко. И наистина - кой е Първанов че да налага цензура?? И цензура ли е да публикуваш и гледната точка на Първанов или който и да е там - нали Господарите претендираха за обективост? Много намирисва цялата тая работа, особено факта че продуцента се ската от показване на договора.

  6. Анонимен
    #4

    бТВ е телевизията на Гоце и на най-регресивните комунистически сили в България.

  7. Анонимен
    #3

    За това, че бТВ е вредно образувание съм съгласен, но не мога да приема за чиста монета и твърденията на г-н Магърдич. Той говори за "цензура" в случаи от преди 7-8 месеца. Как до сега не им пречеше тая цензура? По-логично е да се предположи, че цялата драма (отново) е свързана с пари. На двете предавания им изтича договора с бТВ. В преговорите за нов договор не са се разбрали и сега се плюят в публичното пространство.

  8. Анонимен
    #2

    Досега гледахме "Господари на ефира", където само "адреналинките" бяха излишни. Сега не гледаме бТВ, защото в този й вид - всичко е излишно. Не ни липсва.

  9. Анонимен
    #1

    В България със способните и работливи хора като Халваджиян,се случва това.БТВ се е превърнала в официоз на властта.Едно време беше най-добрата телевизия,сега изобщо не искам и да я погледна,много се излагат. Когато гониш хората които печелят рейтинга и авторитета на телевизията си,нищо добро не те чака.А що се отнася до авторитета,те отдавна са го загубили за хора като мен. Очаквам скоро време и Слави да махнат,но в България е така ако не лъскаш имиджа на властта,съставена от крадливи комунисти изхвърчаш.Скоро в тая държава ще останат само цигани.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.