Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Израелски медии: Бургаският атентатор е имал съучастник – американски гражданин

60 коментара
Предполагаемият съучастник на атентатора от летище "Сарафово"

Израелски медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста, който взриви автобус с туристи на летището в Бургас. При инцидента загинаха 7 души, а десетки бяха ранени.

Изданието Енерджи Маарив посочва, че илюстрацията е взета от българската полиция, която се опасява, че въпросният мъж може да има втора бомба. Предполага се също, че вторият терорист е американски гражданин. Снимката се разпространява сред хотелиери и рецепционисти, защото се смята, че съучастникът остава по родното крайбрежие.

Американски гражданин с фамилия Джебсън е съучастникът на атентатора от бургаското летище, според медийни източници на бТВ в Израел. Си Ен Ен също съобщава, цитирайки българския вътрешен министър, че разследващите търсят американска връзка в престъплението, при което бяха убити шест души.

Около 3 килограма тротил е било взривното вещество при атентата на летището в Бургас. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНТ в петък вечерта.

Вече има и предположения за принадлежността на атентатора към конкретна терористична групировка, но не е уместно да бъдат съобщавани публично, каза още вицепремиерът. Продължава работата по установяването на самоличността му. За изясняване на тези данни помагат също ФБР и Интерпол.

Цветанов заяви, че не е постъпвала информация за атентата по линия на службите. И подчерта, че постоянно се обменя междудържавен опит, а и данни.

Трети ден атаката срещу израелски туристи в Бургас, отнела живота на шестима, души, продължава да е една от водещите за чуждите медии.

Българската полиция, ФБР и Интерпол "се борят" да разкрият самоличността на убийствения атентат на летището в Бургас, коментират световни агенции, сред които Ал Джазира, АФП и Ройтерс.

Властите разпространиха кадри от охранителни камери с мъжа, който се смята, че е извършил атентата на летището в Бургас. След двудневно разследване вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че атентаторът “не е български гражданин” и е бил в страната “не по-малко от четири дни”.

В рамките на усилията за установяване на самоличността на атентатора ще бъдат използвани пръстови отпечатъци и ДНК проби, взети от тялото на предполагаемия извършител.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

60 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #60

    уточнение фалшива книжка за Оператор на МПС от Разсъединените американски щати Мичиган и Луизиана 09:52 | 22.07.2012 От майка финландка... баща алжирец... детето пораснало в Швеция... с фалшива шофьорска книжка от Мичиган. И.Иванов?

  2. Анонимен
    #59

    Патоанатомичен специалист, доктора- без докторска степен И.Иванов от Шведско пак е нацвъкал безкрайните си умозрителни бисери в които смело и смахнато от Швеция казва кое и как трябва да бъде. Този корифей на правото, кривото, природните науки, космологията, космогонията, естествените науки, неестествените науки, изкуствата, печатарското дело, фотографията и архитектурата, но и с доказани способности по хиромантия и гадания на естествен феномен, докато се облекчаваше от последствията от претоплени

  3. Анонимен
    #58

    Интерционала Език чужд - враг мой... Няма претекст, а има цел, полза и предназначение. Утилизация значи oползотворяване. Борим се за мир, а и не можем да оползотворим боеприпасите за война как да е поради това, че са морално износени или евтини (което е същото). Затова ги оползотворяваме с утилизация. utility, utilize, utilization В цялата тази работа се мътят и Нобелови награди за мир или за каквото се получи 11:03 | 23.07.2012 Не е необходимо търсене.Просто вижте защо МО раздаде толкова бомби на частни фирми под предтекст да ги утилизират. Ръководството на МО със своите корупционни схеми се превърна в заплаха за националната ни сигурност!

  4. Анонимен
    #57

    Не е необходимо търсене.Просто вижте защо МО раздаде толкова бомби на частни фирми под предтекст да ги утилизират. Ръководството на МО със своите корупционни схеми се превърна в заплаха за националната ни сигурност!

  5. Анонимен
    #56

    тоя е водещия на здравей Бъгария по нова тв

  6. Анонимен
    #55

    Тоя фоторобот е най-голямата смехория. Прилича на усреднената физиономия на българина като такъв.

  7. Анонимен
    #54

    муспи - Аз съм въпросния атентатор, направих постъпки пред изсраелските и американски власти, и съм потресен от безхаберието. Те си прокарват разработената от преди четири месеца версия, а имахме контракт, те не ми платиха, и разчитат че ще остана нечут. Ето защо реших да правя вече само мой атентати. Единственото което ще ме обединява с тях е че ще са все срещу евреи.

  8. Анонимен
    #53

    Според мен еднакво лесно е както взривното вещество да е внесено отвън така и да е сглобена в БГ! Причините това да е лесно са най различни, но в крайна сметка и двата варианта не говорят добре за сигурноста в страната ни!
    Атентатът наистина е пропуск в сигурноста на страната ни и сега най важното е КЪДЕ Е ПРОПУСКА и ДА СЕ ВЗЕМАТ АДЕКВАТНИ МЕРКИ... защото само с молене и ГОСПОД да ни пази това да не се случи пак НЯМА ДА СТАНЕ, ако ние не си помогнем и ГОСПОД НЯМА да ни помогне! Тревожи ме обаче САМОУСПОКОЕНИЕТО

  9. Анонимен
    #52

    Кво става бе? Защо Израел разпространява фоторобота? Нали уж било заведено следствие у нас? Въобще има ли някакво съгласуване и наясно ли са нашите служби как да водят централизирани дела за разкриване тук и дела по взаимодействието с други служби отвън? Има ли въобще нормативна уредба по въпроса? Или е по-важно да събираме безотчетни пари?

  10. Анонимен
    #51

    pres.na bg.rosen i jana mu julia sigurno sa bili saeti sa tova ne sa otischli na pogrebenieto na balgar.schofior a trebe jule trebe s 4ernite otschila da si bila tam tova e sadaljenieto ti da si do majo rosin a ne samo da plsvatsch pravata mu koli ohrani i t.n.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.