Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Български гангстер e заловен в Лондон

16 коментара

Жесток български гангстер, който режел пръстите и ушите на жертвите си, е бил арестуван по сигнал на "Сън", съобщава вестникът в он-лайн изданието си.

43-годишният Тихомир Георгиев,  заподозрян за редица престъпление, включително убийство, е бил в списъка на най-издирваните престъпници от Интерпол. Той се установил във Великобритания след като избяга от съда в България. Престъпникът работил в спортен клуб в Бърмъндзи, установил “Сън” и подал сигнал до Скотланд ярд.

Набитият Георгиев с обръсната глава бил по къси спортни гащета, когато полицаите нахлули в залата. Той е задържан по силата на европейска заповед за арест. Докато го отвеждали, се
заканил на репортера от "Сън".

Георгиев бил известен в подземния свят като Тишо Боксьора. Той бил приближен на българския мафиотски бос Златомир Иванов, който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари, пише “Сън”.

Георгиев се опита да се измъкне от закона, като свидетелства срещу Иванов. Заподозрян е, че е убил един от собствените си наркодилъри за неподчинение. Пуснат под гаранция от 20 хиляди лири. Георгиев успява да избяга в Лондон преди края на процеса.

Той прекарва месеци, живеейки по улиците, преди собственикът на спортен клуб в Бърмъндзи Джон Руни да се смили над него. Без да знае за връзките му с престъпния свят, Руни го наема като спаринг партньор в клуба и му дава стая, където да спи.

На 7 декември Георгиев участвал дори в турнир по бокс и бил сниман на плаката, рекламиращ събитието.

Скотланд ярд е потвърдил, че 43-годишен мъж е арестуван по подозрение за убийство в България и е задържан под стража в лондонски полицейски участък.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

16 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #16

    До 15 Не виждам за какъв ентусиазъм говориш. Да, "Сън" е част от жълтата преса във Великобритания, но това не прави конкретно тази информация по-малко достоверна. Тя е потвърдена и в сериозните новинарски издания. На теб какъв ти е проблемът? И списъкът на интерпол е в интернет и въпросният бандит е в него.

  2. Анонимен
    #15

    Радвам се на ентусиазма на читателите на Медияпул, ама Сън е може би най-жълтият вестник на острова с хронична, влошаваща се нетърпимост, граничеща с омраза към българите и източно-европейците и тая "информация" най-вероятно е поредното свободно съчинение-сензацийка на местните журналисти. Отнасяйте се винаги критично към информация от британски журналисти.....

  3. Анонимен
    #14

    evala na ang,polizia toja da ne islisa ot satvora no da kaje i imenata na dr.mutri mafioti na novosabogatjalite v bg.sa 22 g.milionerite i miliarderkite da nama proschka sa tesi mutri ubiizi i kradzi
    a zwetanov i borisov da vsimat merki i da gledat kakvo pravt dr.polizai po sveta nama labavo da ne govorim tsche v usa sa osche po dobri profi i sakonite sa strashcni nama otarvane ot dojivoten satvor ta i smartni presdi bravo na darjavite s silni sakoni koito ne vajat sa prestapnizite i ubiizite sa

  4. Анонимен
    #13

    Според британския вестник е заловен в София пред 2010 г. и освободен под гаранция за 20 000 евро. След което избягал. Описан е като брутален престъпник. Искам борците срещу престъпността у нас в лицето на Цецо и Бойко, и сегашната вицепрезидентка Маргарита Попова -тогава правосъден министър да обяснят как става това. Как се освобождава под гаранция такова лице и какви са тези "сигурни граници" на България както се биеше в гърдите Бойко онзи ден в Берлин, през които прелитат като птички такива като този бандит?

  5. Анонимен
    #12

    В Бразилия вече официално са повдигнати обвинения за международен трафик на наркотици срещу олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски. Български хладилен камион с хероин за 50 млн. евро са заловили австрийските митнически власти. Български гангстер е заловен в Лондон. В РАМКИТЕ НА ЕДИН МЕСЕЦ НЕ Е ЛИ МНОЖКО ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СВЪРЗВА С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С НАРКОТРАФИКА. И ТРИТЕ ИНФОРМАЦИИ ПЪРВО ИЗЛИЗАТ В ЧУЖДИТЕ МЕДИИ И НЕ СЪМ ЧУЛ ЗА УЧАСТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ В ТЯХ. ЗАЩО ЛИ?

  6. Анонимен
    #11

    Съпругата на шефа на фитнес клуба, който е бил боксьорски, е българка, пише Сън. След като този тип обикалял жално около клуба собственикът без да знае кой е го приел, че и работа му дал. Предпологам, че англичаните ще видят коя е тази българка и с какво се занимава клуба и каква е връзката с България по престъпна линия.

  7. Анонимен
    #10

    Вестник Сън пише, че българските власти също ще приветстват залавянето на този престъпник. Още не съм чул приветствия, а вие?

  8. Анонимен
    #9

    Според британския вестник е заловен в София пред 2010 г. и освободен под гаранция за 20 000 евро. След което избягал. Описан е като брутален престъпник. Искам борците срещу престъпността у нас в лицето на Цецо и Бойко, и сегашната вицепремиерка Маргарита Попова -тогава правосъден министър да обяснят как става това. Как се освобождава под гаранция такова лице и какви са тези "сигурни граници" на България както се биеше в гърдите Бойко онзи ден в Берлин, през които прелитат като птички такива като този бандит?

  9. Анонимен
    #8

    Е, нали за това избраха зам.м-р на правосъдието бургаски юрист, заради който България беше осъдена в Европейския съд, шеф на СГС дамашна приятелка на Цветанов и възстановиха Юрумова на власт, за да могат да оправдават хванатите в ЕС престъпници и да ги пускат на свобода. Ама си го заслужавама, защото гласувахме за ГЕРБ. Хак ни е сега да ни преебават.

  10. Анонимен
    #7

    Nego Schengen ne go lovi

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.