Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Български кораб с 3 тона кокаин е задържан край Испания

Арестувани са 21 българи за трафик на наркотици

47 коментара
Български кораб с 3 тона кокаин е задържан край Испания

Българският кораб “Свети Николай” е задържан с близо 3 тона кокаин край Испания. Екипажът от 21 моряци е бил от българи, които са арестувани за трафик на наркотици, съобщиха испанските медии. МВР потвърди за задържането на екипажа и кораба.

Плавателният съд е пътувал под български флаг за Галисия, а кокаинът е превозван в трюмовете му.

Испански спец полицаи са щурмували кораба в открито море, на около 80 км от брега на южния град Кадис.

При акцията, наречена “Спартан”, са задържани общо 31 души. Те са отговаряли за транспортирането на дрогата от Южна Америка до Галисия, откъдето познати на полицията местни наркотрафиканти трябвало да я ескортират до Мадрид. След това било предвидено членове на колумбийски клан да се погрижат кокаинът да стигне и до други части на Европа.

Българският екипаж не е бил въоръжен и не е оказал съпротива при задържането.

Според генералния директор на полицията Игнасио Косидо операцията е мащабен удар срещу трафика на дрога и организираната престъпност.

Акция "Спартан" е подготвяна 8 месеца, през които са разследвани наркомрежи в Колумбия, България и Испания.

След задържането на кораба в Испания, у нас са задържани двама, които са съорганизатори в схемата по пренасянето на дрогата.

През май в България се проведе операция "Кокаинови крале", при която беше разбита мащабна мрежа за трафик на наркотици. Тогава беше задържан Евелин Банев с прякора Брендо, който беше предаден на властите в Италия.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

47 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #47

    da ama ako bqxa minali 6tqxa da sa dosta napred

  2. Анонимен
    #46

    Има невинни разбира се, но има и замесени

  3. Анонимен
    #45

    данесе оправдава чеса невини и данеискат никаква помош от никои мераци пратете им адвокат искараите ги пак после медал им даите а може ипо една награда от 10 000 евра нчкои отива нчкаде и неснае какво превозва или какво кара ???

  4. Анонимен
    #44

    Трудно е за вярване, че тримата "заподозрени" - Дойчев, Христов и Руслан ще "работят" без закрила от "високо място" в Българската "държава" . . . А другите, другите са жертвени агнета (нищонеподозиращи мулета)

  5. Анонимен
    #43

    Pak Bylgariq za sram i rezil pred sweta!!!

  6. Анонимен
    #42

    http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/135564

  7. Анонимен
    #41

    Затуй ни няма никакви на Олимпиадата - де що спортист имахме, все е станал вече нарко-трафикант! Сега ще трябва и тия да храним в затвора...

  8. Анонимен
    #40

    Това е провалена акция на испанците. Явано се е разчуло и са се опасявали да не бъде изхвърлен 'материала' в морето, затова не са чакали да го 'хванат' на пристанището.Сега нямат доказателства и не могат да проследят по веригата кой ще го дистрибутира, след разтоварването..и т.н., не е ясно и кой ще прибере парите, и въобще- минимален резултат..Единствено БГ екипаж ще го отнесе. Рекламна акция за Испаниям за сметка на България, която ще опере пешкира ' Български кораб и екипаж контрабандират дрога' .. а те са сигурно обикновенни немници ( тез които са знаели за кокаина)...Истинските босове ще пият по една студена вода, някой и друг може и да го гръмнат..но няма да спре 'бизнеса' ..

  9. Анонимен
    #39

    До 18! Не българите, а всички свързани с комунетата и службите на ДС! Кажи ми бивше ченге, който да не е мутра? Като се започне от генерал Любен Гоцев, член на ВС на БСП.

  10. Анонимен
    #38

    Българи юнаци!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.