Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Варненският кадастър взе "Златен катинар" за побой при даване на информация

5 коментара
Колегата Красен Николов с наградата "Златен ключ", сн. БГНЕС

Службата по кадастъра във Варна получи в сряда антинаградата "Златен катинар" на Програма "Достъп до информация" за побоя, който бе нанесен върху гражданина Кънчо Бонев при опита му да получи данни след одобрено заявление по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Вместо грамота, "Срамота" в категорията получава Община Харманли, тъй като не отговорила на поиска информация.

В категория "Най-абсурден и/или смешен случай за достъп до информация" награда "Вързан ключ" се присъжда на Община Пазарджик за упоритото и последователно нарушаване на ЗДОИ.

 

Красен Николов от Mediapool получи "Златен ключ" от Програма "Достъп до информация" за най-добри журналистически материали, използвайки закона. Отличието се връчва за използването на Закона за достъп до обществена информация за подготовката на публикации от голямо обществено значение. В случая става дума за материалите, които разкриха странните решения на вицепрезидента Ангел Марин да помилва затворници, както и мащабите на охранителната дейност на МВР.

 

В същата категория почетни грамоти получиха Живко Константинов от "Нова ТВ" и вестник "Отзвук" – Смолян.

 

Програмата "Достъп до информация" връчва годишните си награди за принос в областта на свободата на информация за десети път. Церемонията се състоя по случай международния "Ден на правото да знам".

 

В категорията "Гражданин, най-активно използвал правото си на информация" награда "Златен ключ" получи Николай Цветков от Варна за активното използване на ЗДОИ по въпроси от обществен интерес и упоритото отстояване на правото на достъп до информация. Почетна грамота получават Иван Атанасов от Харманли, Вилям Попов от София и Иван Дафинов от Кърджали.

 

В категорията за неправителствена организация "Златен ключ" се присъжда на Българския институт за правни инициативи за активната дейност по увеличаване на прозрачността в рамките на съдебната система.

 

Община Добрич е отличена със "Златен ключ" за институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #5

    Лилиенцето Иванова: Много се радвам, че има такива истински журналисти и граждани, а не както повечето интернет лапацала, платени глашатаи, викачи дрънкотещи, защитавайки и популяризирайки платени корпоративни и политически каузи, като шибаняка наемник плешундера Стефан Гамизов и отбора климактерясали истеричко около него, хахах, които имитират някаква гражданска активност...

  2. В и К
    #4

    Според мен "златна бухалка" ще бъде най-ефективна награда за гореспоменатите институции. И не като притежание, а по главите.

  3. Анонимен
    #3

    жанчето, опитваш да конкурираш кокошков, ма не ти се получава. Онзи го правеше елегантно, с хумор и самоирония. То само с мотики не става :)

  4. Анонимен
    #2

    Дреме му на "варненския кадастър"...

  5. Анонимен
    #1

    жана д,арк Ето какво ни донесе демокрацията!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.