Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Висш държавен служител в комитета за честванията на Тодор Живков

53 коментара

Областният управител на София - област Красимир Живков е в Инициативния комитет, който подготвя честването на стогодишнината от рождението на Тодор Живков, съобщи пред "Фокус" директорът на Историческия музей в Правец Татяна Борисова, която също е член на комитета.

Живков бе назначен за областен със заповед на премиера, след като преди това бе кмет на Правец. Живков, както е член на БСП, е близък до "линията" на ГЕРБ и се ползва с доверието на Борисов.

Сред останалите членове на инициативния комитет са лица от политическия и държавен пейзаж отпреди Десети ноември и сегашни активни членове на БСП, носталгично настроени жители на Правец – родния град на Живков, радващ се на внимание на властта и при социализма, и сега.

Сред бившите партийни величия, които ще почетат паметта на Първия, са Георги Йорданов и Григор Стоичков. От семейството на Живков са синът му Владимир Живков и внуците му Евгения Живкова и Тодор Славков. От Правец инициатори са Димитър Найденов, о.р. генерал Бончо Бончев, Христо Василев, бизнесменът Румен Гунински, чиито син бе отвлечен и после освободен.

От БСП и ръководството ѝ присъствието също е внушително - Евгени Узунов, Антон Кутев, д-р Евгени Кандиларов, доц. д-р Искра Баева, Жени Захариева, Даниел Спасов и др.

"Идеята на инициативния комитет беше, че трябва по достойнство да се отбележи годишнината от рождението на Тодор Живков. Той е бил дългогодишен държавен глава на България и като такъв има място в българската история. Този период се е градяло, строеше се и има действително много неща, които са направени, и в крайна сметка на историята е последната дума и на нея се пада да даде точната оценка”, каза директорката на музея в Татяна Борисова.

Рожденият ден на Тодор Живков е 7 септември, за когато са насрочени тържествата.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

53 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #53

    Тодор Живков беше достоен държавник и строител на нова България. Всичко друго е лъжа и манипулация. Поклон пред паметта на един голям българин.

  2. Анонимен
    #52

    Сравнете само следните имена: ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ, ПЕТЪР СТОЯНОВ, ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, ЖАН ВИДЕНОВ, СТЕФАН СОФИЯНСКИ, ИВАН КОСТОВ, СИМЕОН ІІ, СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, АХМЕД ДОГАН,БОЙКО БОРИСОВ И МНОГО ДРУГИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ КРАДЦИ, БОКЛУЦИ И КОРУМПИРАНИ "ПОЛИТИЦИ" !!! ГОРНАТА ШАЙКА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СРАВНИ ПО СВОИТЕ ДЕЛА И ПРИНОС ЗА ОБЩЕСТВОТО И ДЪРЖАВАТА С ТЕЗИ НА "ДИКТАТОРА" ТОДОР ЖИВКОВ????

  3. Анонимен
    #51

    На Живков не му правят помен,а честване на 100 годишнината от рождението му.Той е бил лицето на България 33 години. Това е. Историята ще каже дали е грешил,или не. Всеки който е уважавал тато, може да участва в това събитие. Сега много скрити другари,завоалирали се като борци за демокрация и права на човека, са се възползвали от благословията му за да растат в професията си. И те са най-големите плювалници. И между впрочем, по време на прехода станаха едни от на-големите богаташи. Не е нужно да се изброяват имената им. Всички ги виждат. Всяка власт е репресивна. Няма такава,която гали с перце. Историята и действителността го показва.

  4. boby1945
    #50

    фашагите, гешефтарчетата, рестипутчетата може и да не харесвате Тато, много хора оба(е го харесват и тъй като сме демокрация могат да си го "празнуват" колкото си искат... Ви мърморковците също може да спретнете едно контрапразнуване в Правец на същата дата и да си изразите ясно и високо мнението, интересно колко ще се съберете един или два файтона хора....

  5. A40 Pi4A
    #49

    Те' ви нагледно на какъв идиот и имбецил ще се кланят подобните му: http://youtu.be/bZha8DZH03M

  6. A40 Pi4A
    #48
  7. A40 Pi4A
    #47
  8. A40 Pi4A
    #46
  9. A40 Pi4A
    #45
  10. A40 Pi4A
    #44

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.