Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Въоръжен либиец рани трима в двореца Топкапъ в Истанбул и бе убит от полицията

2 коментара

Въоръжен мъж нахлу в двореца Топкапъ в Истанбул, една от главните туристически атракции на града, и след като рани трима души бе убит от турските сили за сигурност, съобщиха осведомителните агенции в сряда.

Нападателят стреляше напосоки в продължение на близо час, предизвиквайки престрелка с полицията.

Свидетел разказва, че е видял нападателя, въоръжен с пушка помпа и патрони, и дори го попитал дали е ловец. В отговор мъжът казал "Аллах е велик" и други неща на арабски език.

"20 секунди по-късно се чуха изстрели на оръжие", казва свидетелят. Други очевидци разказват, че мъжът е бил облечен в джинси и кожено яке и е имал брада, оформена на катинар.

Ранените при сблъсъка - военен, охранител на паркинг и турист, са настанени в болници.

Нападателят е либийски гражданин, съобщи по-късно турският министър на вътрешните работи Идрис Наим Шахин, цитиран от Ройтерс. Либиецът, 36-годишен, влязъл в Турция в неделя, уточни министърът.

Мотивът за нападението засега не е известен, посочва Асошиейтед прес, като допълва, че Турция подкрепи народните бунтове в Либия срещу режима на Муамар Кадафи.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    В Турция май е в сила смъртното нказание още. А ако не е, много вазелин ще му трябва на арабеската за 30-40 г напред.

  2. Анонимен
    #1

    много просто вси4ки муслита са 4алнати.техното верую е убиваи,убиваи,убиваи...понеже топкапъ е туристи4еска атракциа 4алмата е мислел 4е унищожава христиани в името на аллаах.надявал се е да бъде убит и да отиде в мусли рая кадето 700 девици да го удовлетворяват кексуално.по вероятно сега се варти а шиш в ада.на вси4ки 4алнати 4алми там им е мястото.АСАП.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.