Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Главният секретар на МВР Валентин Петров е корумпиран и лъже

56 коментара
Главният секретар на МВР Валентин Петров е корумпиран и лъже

Часове след ареста на антимафиота Иван Иванов бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов отправи по БНР тежки обвинения към главния секретар на МВР Валентин Петров. Според сегашния член на ГЕРБ и неуспешен кандидат кмет на Русе, издигнат от партията на Бойко Борисов, професионалният ръководител на МВР е корумпиран и лъже.

Танов изрази и опасения, че Иванов може да изиграе ролята на "бушон", за да бъдат прикрити стоящи над него хора. "Ако е взето решение да бъде изгорен бушонът, за да се прекъсне веригата. Механизмът е на най-ниско ниво да изгарят бушоните, за да продължават механизмите да си действат", коментира във вторник Танов пред БНР.

По повод твърдението на Валентин Петров, направено след срещата му с главния прокурор, че не знае за контактите на Иван Иванов с алкохолните търговци, Танов заяви: Мога спокойно да кажа, че Валентин Петров лъже".

И още от бившия антимафиот: "Когато бях директор на ГДБОП, Иванов ми бе предложен за заместник-директор от Валентин Петров, но отказах, защото имах информация, че е корумпиран (Иванов – б. ред.) служител и няма място в системата. Неговата дейност прилича повече на дейност на бизнесмен, а не на директор на направление икономическо".

Бившият антимафиот обясни, че направил предложение друг служител от ГДБОП да стане зам.-директор, "но той (Валентин Петров – б. ред.) отказа категорично и каза, че единственият човек, който може да се съгласи да стане зам.-директор, е той (Иван Иванов – б. ред.).

"На всяко мое поставяне на въпроса за зам.-директор Петров отговаряше: "Нали знаеш кой трябва да бъде. Затова до моето напускане службата остана без зам.-директор", каза Танов и добави, че е разговарял с Валентин Петров за връзките на Иван Иванов с алкохолните бизнесмени. "Така че той (главният секретар . б. ред.) знае много добре".

"Не мога да разбера как може да настоявате един човек да стане зам.-директор в най-оперативната служба, когато знаете, че той е корумпиран. За мен това говори по недвусмислен начин, че трябва да си като него, за да настояваш", обвини Танов директно бившия си началник.

Танов предпочете да се пробва в политиката и напусна през лятото на 2007 г. системата на МВР с мотива, че над него стоят хора, които са обслужвали сивия сектор.

"Най-лесно се управляват корумпирани. Защото във всеки един момент, в който откажат да извършат нещо, което е противозаконно, вие ще размахате материалите, с които ги държите и те ще изпълняват", продължи Танов с коментара си по адрес на Валентин Петров и Иван Иванов.

Танов каза още, че не е виждал нито справката, която депутатът Атанас Атанасов предостави на главния прокурор, нито диска със записани разговори между Иван Иванов и търговците на алкохол, който информирал за водените срещу тях разработки.

По думите на бившия антимафиот неговата информация за Иван Иванов е била от колеги от различни служби, правили справка за арестувания. След това обаче началникът им казал, че "по това, по което работихте, няма да се случи нищо".

Танов обясни появата на справката с разочарованието на служителите, извършили вътрешно разследване срещу Иванов. "При използването на специални разузнавателни средства участват много хора, на които тази информация става достояние. Представяте си те колко нощи са работили по въпроса и накрая няма никаква удовлетвореност от това, което са свършили. Защото за тях е важно да има резултат от това, което са правили, а липсата на резултат ги демотивира и те губят вяра в ръководството на министерството", коментира Танов.

"МВР не е партия, не може непрекъснато да махаш и преместваш хора, които по някакъв начин са ти опонирали. Тези хора рано или късно ще отвърнат", заключи Ваньо Танов.

Преди това той изрази изненадата си от безпрецедентния арест на висшия полицай и адмирации към действията на прокуратурата, която доказала, че "не може да и се влияе". Но добави: "Изненадан съм, защото този случай е част от много други, по които компетентните органи не са предприемали действия".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

56 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Да!
    #59

    действа. Аз се обзалагам, че те ще бъдат насочени към отразяване на удара така, че мафиотите във висшия ешелон на БСП да се запазят.

  2. Мунчо
    #58

    По-интересно е да видим дали ще опазят "бушона" Иванов от външни въздействия и дали ще има някой, който да посмее да пипне и по-нагоре в разследването. Иначе ще се повтори историята с разградчанина дето говори, говори, а най-накрая каза че нищо не бил казал. И онзи, дето пикае от радост пак ще се измъкне.

  3. ss
    #57

    Любопитно е да се отбележи, че това е първият случай, в който Костов и Борисов (чрез приближените им Атанасов и Танов) действат, случайно или не, еднопосочно срещу властимащите.

  4. Велизар
    #56

    Естествено че е корумпиран,иначе за какво ще е сложен там.Румен Петков да си ходи,барабар с цялата комунистическа сган,която ни управлява.Опоскахте държавата бе ей.

  5. съдията
    #55

    Неведнъж съм казвал че предишната абревиатура НС"БОП" означава Национално Сдружение "Братство на Организираната Престъпност". А също и че ако искаш една разработка да пропадне - дай я на БОП да я работят .Най после някой да го чуе

  6. велчев
    #54

    "Когато бях директор на ГДБОП, Иванов ми бе предложен за заместник-директор от Валентин Петров, но отказах, защото имах информация, че е корумпиран (Иванов – б. ред.) служител и няма място в системата. Неговата дейност прилича повече на дейност на бизнесмен, а не на директор на направление икономическо" => подадена ли тази информация своевременно на военна прокуратура?

  7. miwess
    #53

    Сега ще видите тя каква ще стане ...Просто нищо няма да стане...

  8. Canada Dry
    #52

    и повече лъже!

  9. Pitasht
    #51

    .

  10. Крум
    #50

    А какво ще кажете за призива на Гоце да залесяваме горите?Станишев, Симеон и Доган ще участват ли?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.