Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Движение “Гвардия” се учреди като алтернатива на “Атака”

12 коментара

Новата националистическа формация “Гвардия” бе учредена в София като движение, което ще е алтернатива на “Атака”.

Боян Боянов – Расате, който бе избран за председател на Политическия съвет, обяви “Атака” като едно от разочарованията на българите.

В България има над 300 партии, повечето от които са създадени от Държавна сигурност или нейни структури, обаче днес се ражда организация, която не е създадена от ДС и е наследник на заветите на прадедите ни и съчетава в себе си младост, енергия и жертвоготовност, заяви Расате.

За председател на движението бе избран Ивайло Дачов. В Учредителния сбор, проведен в събота, участваха 517 делегати.

В документите на новата партия е записано, че тя е политически защитник на идеите на Български национален съюз, основан през 2001 г.

Днес не учредяваме поредната политическа партия, защото ние винаги сме отричали политическите партии и корумпираните им политици, а градим историята на българите за следващите 20, 30, 50 години, каза Расате, който бе сред учредителите на “Атака” преди година, но след това влезе в конфликт с лидера на партията Волен Сидеров.

“Гвардия” си постави за цел да работи за официален и задължителен български език, за "премахване на корумпираното управление" и за равенство на всички пред закона. От "Гвардия" се обявиха за централизирана държавна власт и премахване на бюрокрацията.

Искаме модерно въоръжена, професионално обучена наборна армия, неучастие в неизгодни военни блокове и недопускане на чужди военни бази на българска територия, както и прекратяване на зависимостта от международни финансови и военни организации, пише в документите на новата формация. Според членовете ѝ държавата трябва да контролира големите корпорации и да не допуска превръщането им в монополисти.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

12 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. тъпаци
    #13

    не искат ли съд за разсипниците от БКП и техните наследници от БСП ???

  2. hahaha
    #12

    da, i ima6e gost, koito beshe shef na balgarskata rabotnicheska partia i s umruk w raka koweshe swetownata burzhoa????????????????

  3. А
    #11

    Тези, които дърпат конците зад кадър, с червените пари, правят от всяка група, говореща по някаква тема, нова червена организация. Може да са 500 или 50 човека, но те си ги организират, и от там нататък - контролират... После - обединяват в нова червена коалиция за поредните избори... Нататък следва познатото крадене в управление и разсипване на държавата. Важното е да има достатъчно гласоподаватели, за вземане на властта. А подготовката си върви без спиране...

  4. XA-XA-XA-XA
    #10

    Ama nikade ne sam chuvala po sveta "nacionalisticheskite" partii da nosiat takiva zvuchni imena kato ATAKA, GVARDIA i ne znam si oshte kvo. Vzemat da uchrediat nova partia MILICIA, che da ima raznoobraznie

  5. езиковед
    #9

    “Гвардия” си постави за цел да работи за официален и задължителен български език"(?!).А дали ще работи за правилен български език? По-горе се казва, че "учредяват поредната политическа партия, която не е поредната политическа партия". Как ли да го разбираме? Нещо като партия на безпартийните? На този шизофреничен език говорят същите тези хора, които преди много малко време пишеха по стените "не гласувам".

  6. orm
    #8

    път в световната история ще бъде регистрирана още една партия на хора с психични отклонения.И с това ако не се гордеем, не знам с кое!

  7. chervena Gvardia
    #7

    Ne sme ot tyah kako Siike --kazva naroda. Nikoi ne gi pita, a te veche kazvat, che nyamali nishto obshto s DS!!! I te shte se borayt sreshtu amerikanskia imperializum.

  8. Васко
    #6

    има някаква далаверка - все се множат и множат и все са алтернативи на ХХХХХ." защото ние винаги сме отричали политическите партии" - а какви видове партии има, щом все са в политиката?

  9. СБС
    #5

    като сгафиха с Атака, сега Кремълските лакеи мутират в Гвардия! А неуморно тъпият български народ ще се лепне сега с проточени лиги и за новия чудодеен месия, дошъл "да го опрови" ... без вазелин!

  10. stray dog
    #4

    изглежда и тези патриоти виждат заплаха за българия само в лицето на Запада и на турция, но абсолютно нищо не ги притеснява що се отнася до русия?!?!"...неучастие в неизгодни военни блокове" (разбирай НАТО) и недопускане на чужди военни бази (разбирай натовски/американски) на българска територия, както и прекратяване на зависимостта от международни финансови (разбирай МВФ) и военни (пак НАТО) организации..."странно, изобщо не споменават за някаква зависимост от русия - суровинна, за складиране на

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.