Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Делян Пеевски иска от ВСС да го възстанови като следовател

31 коментара
Делян Пеевски, Сн: БГНЕС

В деня, в който президентът Росен Плевнелиев издаде указ за разпускането на парламента, депутатът от ДПС, свързван с "Нова медийна група" – Делян Пеевски, е поискал от Висшия съдебен съвет (ВСС) да го възстанови на работа в столичното следствие, съобщи в сряда сайтът "Правен свят".

Пеевски е син на бившата шефка на спортния тотализатор и собственик на множество медии Ирена Кръстева. Той бе назначен в столичното следствие още през 2005 г., без да има необходимия стаж, припомня изданието.

Впоследствие стана зам.-министър на бедствията и авариите в тройната коалиция. През 2007 г. Пеевски се оказа забъркан в мегаскандала, добил популярност като "Овчаров-Александров". Тогавашните министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и шеф на националното следствие Ангел Александров си размениха взаимни обвинения за участие в корупционни афери и изнудване.

Появиха се твърдения, че двамата са оказвали натиск на шефа на "Булгартабак" Христо Лачев да назначи тяхно протеже на работа в холдинга. Самият Лачев пък обвини новоназначения за шеф на столичното следствие Петьо Петров, че го е изнудвал. Заради скандала Пеевски бе уволнен.

Впоследствие прокуратурата обаче не откри никакви данни за престъпления и той бе възстановен като магистрат с решение на Върховния административен съд. През юли 2009 г. той напусна длъжността заместник-министър на бедствията и авариите и на 8 юли същата година ВСС го възстанови на длъжността следовател. Но само за седмица, защото Пеевски влезе в 41-то Народно събрание като депутат от листата на ДПС.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

31 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #31

    На "човека" му е необходим имунитет и му трябва стаж, за да го получи, както и добра пенсия от държавата по-късно, защото милионите на майка му и неговите не му стигат!Защо се учудвате, та нима по-голямата част от политиците не работят само за себе си, че той да прави изключение? Иди после се надявай на качествено разследване!

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #30
  3. Анонимен
    #29

    Никакъв имонитет за този разпищолил се младеж ,достойно чедо на майка си ,разследване на семейството е наложително. Това налага ВСС да не го възстановява като пишман следовател ! Писна ни от многогодишната демонстрационна наглост на това огромно семейство !

  4. Анонимен
    #28

    Е, що, бе, щом петърчо еврото го направиха началник, що и тоя да не стане редови, за сега, пък по-нататък може и министър на правосъдието да стане, кво като няма стаж, да не е първия?

  5. Анонимен
    #27

    Наглец !!!

  6. Анонимен
    #26

    До 22 И аз искрено искам Господ да ги накаже жестоко!

  7. Анонимен
    #25

    Не си прави майтап а имунитет търси мишока.

  8. Анонимен
    #24

    Шопарът си прави майтап със съдебната система! Той и майка му са символ за арогантност, цинизъм и безочие! Те разплакаха много хора, дано им се върне с лихвите!Дано!!!

  9. Анонимен
    #23

    Срам и позор! Сега ще видим каква всъщност е съдебната система и дали няма да искаме още оставки!

  10. Анонимен
    #22

    Този шопар натвори много гадости. Господ да го съди, него, майка му и верните му приятели - псевдожурналисти,юристи, откровени мутри...Господ да ги съди !!!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.