Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Достъп до информация" чества за девети път "Ден на правото да знам"

0 коментара

Два вестника, девет граждани и четири неправителствени организации са номинирани за почетните награди на Програма "Достъп до информация", раздавани в рамките на деветото издание на "Деня на правото да знам". Награда "Златен ключ" се раздава на медии, граждани и граждански организации активно използвали през годината правото си на достъп до информация.

В категорията "Най-добри журналистически материал и кампания, свързани с
правото на достъп до информация” се състезават шест журналисти и екипите на
вестниците "Сега" и "Дневник".

Награда се дава и за най-добре организирани за предоставяне на информация публични институции. За тази категория са номинирани седем общини, една басейнова дирекция, единадесет регионални инспекции по околната среда и водите, две областни администрации, три министерства и Сметната палата.

Номинирани за негативната награди "Катинар" са МРРБ, общините Ямбол и Видин, Агенцията по безопасност на храните, Министерство на финансите и Народното събрание.

За анти-наградата "Вързан ключ", която се присъжда за най-абсурден отказ за предоставяне на информация, се състезават общините в Пловдив и Кнежа, както и общинското предприятие "Паркинги и гаражи" в Благоевград.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.