Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ДСБ алармира за насилие и побои срещу кандидати на опозицията

Иван Костов за предизборната кампания: "Повърхностна с кандидати конформисти"

19 коментара
ДСБ алармира за насилие и побои срещу кандидати на опозицията

Никога дотам не е стигал страхът както при тези избори, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред журналисти в понеделник след като от партията алармираха за случаи на насилие, заплахи и натиск над кандидати за местната власт както от Синята коалиция, така и от други партии опоненти на ГЕРБ.

Председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев обясни, че само през изминалия уикенд в централата на формацията са постъпили седем сигнала за нарушения.

По думите на Методиев обаче най-драстичен е примерът с кандидат на ДСБ, който бил пребит в дома му. От централата обаче засега отказаха подробности.

Най-много случаи на агресия имало в Пиринския край и по-конкретно в община Разлог. Сигнали идвали и от общини в Троянския Балкан. Вината на всички тези хора е, че са кандидати за изборна длъжност в България, коментира Веселин Методиев.

Освен заплахи и шантаж има и случаи на уволнения. Така се случило с кандидата за кмет от ДСБ на Троян Бойко Падарски. Той е бил заплашван през май от кмета, след като съобщил, че смята да се кандидатира. Уволнили го, но се разбрало, че за това няма основания, затова сега му предстои понижение в ранг.

"Всичко това показва стил и метод на работа, които нямат нищо общо с демокрацията и не трябва да се премълчават", каза Методиев.

Лидерът на ДСБ Иван Костов даде друг пример - с Димитър Димитров от Ловеч, който спечелил конкурс за ръководител на здравната каса в областта.

"В момента, в който се появява в листата на ДСБ, е уволнен, снет от длъжност", каза Костов. "Това няма общо с принципа на демокрация", допълни той.

Костов каза и че хората дори не смеят да произнесат имената на местните олигарси. Той питал за това дали хората казват, например Гриша Ганчев или Алексей Петров в Тетевен и т. н. "Не смеят, никой не смее да произнесе имената, което показва кой управлява страната и от кого произтичат репресиите", допълни Костов.

Президентската кампания – повърхностна, кандидатите – конформисти

Лидерът на ДСБ коментира и проведения в събота дебат между първите трима кандидат-президенти.

"Всички искат да изглеждат много симпатични и много да се харесат на избирателите и в името на това жертват анализа на изключително сложни въпроси на българското общество", каза Костов. Той посочи, че така повърхностно, без да задълбават, кандидатите говорят за въпроси, свързани с единството на нацията, за българския етнически модел.

"Надявам се Плевнелиев да промени поведението си пред камера, защото ако продължава по същия начин изглежда, че той губи от тези дебати. Опитът му да заиграе с избирателите на БСП, например това, което призна на дебата за заслугата на президента Първанов – Гоце, прави изключително сложно да бъдат мобилизирани сините избиратели да го подкрепят на втори тур", предупреди Костов.

Като друг негов минус Костов изтъкна невъзможността на Плевнелиев да обясни защо предпочита Стефан Стамболов пред Тодор Живков.

Друга трудност, Костов, създава и опитът на Плевнелиев "за флирт с руските енергийните проекти".

Жертването на националната сигурност през енергийната сигурност в името на едни такива евтини ефекти, според мен рушат аргументи, с които хората от десницата биха го подкрепили или биха гласували за него на втори тур", отбеляза още лидерът на ДСБ.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

19 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #19

    ЗАЩО КУНЕВА Е ИДЕАЛНИЯТ КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ ЗА ИСТИНСКИТЕ ДЕСНИ

    1. Меглена Кунева е дъщеря на известния буфосинхронист и киноактьор Щилиян Кунев (който като студент по право в СУ е бил изпратен в концлагера Белене заедно с баща си — юрист, завършил Сорбоната).

    2. През 1981 г. Кунева завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Защитава докторска дисертация в областта на екологичното право.

    3. Меглена Кунева е омъжена за финансиста Андрей Пръмов, син на секретаря (1962 — 1978)

  2. Анонимен
    #18

    Николай Недков и Прошко Прошков ще спечелят Варна и София и страха от Костов ще се завърне с пълна сила.

  3. Mickey
    #17

    ПАРТИЯТА вече съвсем я подкара през просото! До скоро поне обгрижваше И.Ивановци прелагайки им някоя по ненапрачиво комунистическо-ченгесарско-мутенска креатура, за да се пънат и плюят народа че не "избирал" "правилно" като тях:) Ама сега ДС/БКП е изтъпанила НАГЛО откровени БЛЯСКАВИ нейни креатури, а "демократичните" медии ежедневно се пънат да обясняват какви "люти битки" се заформяли по между им:) Та някои дори ги биели наистина, а защото били "стршилища" за Комунистическата олигархия:) Абе ЦИРК та ЦИРК!!!!!!!!

  4. Mickey
    #16

    Абе къде се покриха Дядо-вци , Карини, и т.н. верни сДСбари ? Дори и самия И.Иванов Швеция се е покрил предизборно:)(дано е жив и здрав) Май не им е интересно вече тука след като никой не може да ми краде вече ника и това да ги радва?:) А тия жалките ГЕРБаджийски слуги горе от снимката, се правят че шават още! Всъщност и по-правилно е да се каже: И сДСб и ГЕРБ служат на Партията!

  5. Коментарът е изтрит в на от автора.
    #15
  6. Анонимен
    #14

    Бих подкрепил всеки друг, но не и Плевнелиев.

  7. Анонимен
    #13

    когато юес арми влезе в някоя държава като Ирак или Авганистан, първо шомполира олигарсите, мафиозите и останалата шайка бандити. После нещата почват постепенно да се оправят.

  8. Анонимен
    #12

    Във Варна отбора ТИМ-Кирл Йорданов-ГЕРБ ЩЕ яде голям бой.. Николай Недков получи най-висок процент одобрение – 52, 4% от гласовете. Останалите петима кандидати за кмет на Варна, участвали в дебата бяха с далеч по-нисък процент от зрителския вот – Кирил Йорданов – с 5,8 %, Борислав Гуцанов – 8,1%, Йордан Андреев – 4,6%

  9. Анонимен
    #11

    Др.Костов треска го тресе, защото след тези избори ще трябва да закрие Сектата.

  10. Анонимен
    #10

    Борисов умело манипулира и интриганства в Синятя коалиция. На принципа на моркова и тоягата. Хвали СДС- те са си клиентела и в София и в провинцията и това им идва добре дошло и удря по ДСБ. Единствен Мартин Димитров пречи СДС да се превърне в подгряваща група на Борисов от кариеристи и клиенти. да видим колко ще удържи. А Костов пък две години крепи тази смешна власт. Когато зае правилна позиция Борисов започна милиционерските номера. Сега да не се оплаква.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.