Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Дюни" нямали нищо общо с десетте тона безакцизен алкохол

16 коментара

Откритият при спецакция на полицията десет тона алкохол без акцизи в хотел “Пеликан” в курортното селище “Дюни” нямал нищо общо със селището, а бил собственост на някой си Петко Горов, ползвател на складово помещение към хотела. Това каза пред агенция “Фокус” управителят на селището Красимира Иванова.

Акцията на икономическата полиция в Бургас бе огласена в понеделник, като от селището тогава нямаше никакъв коментар. “Дюни” официално е собственост на офшорни компании, като допреди година негов мажоритарен притежател бе пернишкият бизнесмен Людмил Стойков, близък до президента Георги Първанов и спонсор на кандидат-президентската му кампания. Стойков се разследва по подозрение за участие в схема за източване на 7.5 млн. евро по програма САПАРД. Той прехвърлил собствеността си в “Дюни” след началото на разследването.

Според управата на комплекса при полицейската проверка в склада били открити кашони с алкохол, покрити с дебел слой прах, твърдят от управата на комплекса. Наемателят Петко Горов бил иззел алкохола от бивши наематели на помещения в "Дюни" преди повече от десет години, станало ясно при проучване на случая. Неизвестно защо обаче пластмасовите туби с напитките преседявали необезпокоявано в склада на луксозния туристически комплекс.

Намереният от полицията алкохол не бил използван за нуждите на комплекса и при проверката не били открити нарушения при продажбата на спиртни напитки в нито един от търговските обекти и заведенията в "Дюни", уточниха от управата на комплекса.

Незабавно щели да бъдат прекратени договорните отношения с наемателя на склада Петко Горов, заяви управителят на "Дюни" Красимира Иванова.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

16 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Карина
    #18

    сал полицията още не знае, как стават тези неща, та отчита големи удари за тоя дето духа.

  2. ха
    #17

    Кой ,бе, кой?!

  3. Да!
    #15

    ползване на някой от тарикатите там. И виновни естествено, няма.

  4. nemo
    #14

    tova ne e li sa6iq ludmil stoikov koito e poso4en i ot eu kato mo6ennik

  5. ззк
    #13

    пак от"хотела" ли казаха?че кой ги пита за алкохола?той е вече хванат.въпросът е-къде?.в складово помещение на хотел"Пеликан",което се ползва от"Петко Горов",би трябвало да е с някакъв договор за наем-ползване.за дебелината на слоя от прах се въздържам от коментар.

  6. ...
    #12

    на спонсорите гоцювки

  7. Хан Крум
    #11

    Петко Горов дълги години е дясна ръка на Людмил Стойков в "Дюни" и региона по отношение на заведенията. И алкохолът се сервира на чужденците, платили "ол инклузив". Така че полицията да не прикрива нещата, а да си свърши най-сетне работата. А самото "Дюни" бе приватизирано от Стойков за жълти стотинки по времето на Иван Костов. Така че стига сте ни МЕНТИЛИ.

  8. 10 тона алкохол
    #10

    за лично ползване, прахта не е проблем - ще си я изтупвам от кашоните и тубите.

  9. 07
    #8

    ние трева пасем?

  10. Крум
    #7

    и проверяващите намерили това за нормално.Ебах ти държавата на Гоце и Доган

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.