Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Дянков: Референдумът струва 20-25 млн. лева, а не 14 милиона, както бе планирано

41 коментара
Премиерът Борисов и заместникът му Дянков са видимо доволни от резултатите на референдума. Снимка:БГНЕС

Проводеният на 27 януари референдум за нова АЕЦ ще струва на бюджета 20-25 милиона лева, а не 14 милиона, както бе планирано. Това изненадващо съобщение направи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в неделя вечерта, малко преди затварянето на избирателните секции.

Оскъпяването се дължало на училищното гориво, което се ползва за отопление. Повечето избирателни секции са в училищата.

Дянков, който придружаваше премиера Борисов да гласува в Банкя, заяви, че ще поиска оставката на лидера на БСП Сергей Станишев, поради неуспеха на референдума.

Станишев "аз ще си го браня", заяви обаче Борисов. Според него освен, че лидерът на БСП се е противопоставил на кръгове в социалистическата партия, които го натискали да подпише за "Белене", той гарантирал с допитването темата да не се повдига никога повече.

"Един ден ще му благодарите, точно както ще благодарим на ГЕРБ за запазването на финансовата стабилност", каза премиерът за Станишев и уточни, че "си го харесва".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

41 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #41

    Днес сутринта цифрата е 14, вечерта ще стане 44,а утре 104, 204 или 444,444 милиона.Няма шега,няма измама.Треската започна да тресе управляващите.Отърване НЯМА.

  2. Анонимен
    #40

    Дянков каза,че сметките скочили с десет милиона защото училищата,където са избирателните секции дали пари за отопление за деня на референдума.Егати и отоплението щом за отопление на училищата отиват десет милиона лева на ден.За седмица са 50 милиона без съботите и неделите,за месец са 250 милиона.За четири месеца един милиард.Хич не ми се вярва тая работа.

  3. Анонимен
    #39

    Искам да видя колко пари от държавни предприятия са вложени за в обект "Белене" и съпътващи обекти от правителствата на царя, тройното и по времето на боко!!! Със сигурност знам ,че последните 3 години също са трошени пари, Ввидно от това че руската фирма изпълнител на белене има да получава от данъчните 30 милиона за ДДС.

  4. Анонимен
    #38

    Ами ти за кво си финансов министър бе аланкоолу.Планираш 14 милиона,а излязло 20.Ами нали ти си за това да правиш сметки и тези сметки да не излизат криви.Също така трябва да знаеш кога и къде си раздават бонуси зад гърба ти и кога депутатите си вдигат заплатите,а ти се правиш на ни чул ни видял.

  5. Анонимен
    #37

    Властта я тресе страх от референдума като форма на избор изобщо. Безсмислен референдум няма. Какво ще ми обяснява колко струвал, без пари не може да се осъществи, нали? След като са събрани подписи,за да се проведе, значи не е безсмислен. Още малко и ще ми определят по какви въпроси може и не може да има допитване. Ама то нищо чудно и така да стане.

  6. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #36
  7. Анонимен
    #35

    Еми да, ще струва, като откраднахте половината. Просто съм потресен от политиката на ГЕРБ по отношение на отдаването на обществени поръчки - такова крадене няма никъде по света. Препоръчвам на медиапул да направи специално разследване по този проблем....

  8. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #34
  9. Анонимен
    #33

    "Любимите ни управляващи" много добре си направиха сметката кога да проведат референдума-зима,сняг,отопление и наши фирми прокарват партини до местата за гласуване.Какъв по-хубав гювеч.От една страна възпрепятстваме противниците,от друга пълним джобовете и парт.каси с пари от фирмите които сме ангажирали.Дянков хич не е гупав,той само глупаво,да не кажа влюбено гледа Бойко.

  10. Анонимен
    #32

    Дянкич, пак ли обърка сметките? Май за пръв път ти се случи и пак пред хората ...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.