Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Емил Хърсев: Гърците се възползваха от нашия фалит, ние от техния няма да можем

7 коментара
Емил Хърсев: Гърците се възползваха от нашия фалит, ние от техния няма да можем

"Едва ли ще ни се отрази толкова бурно и толкова пряко това, което се случва в Гърция, защото нямаме толкова тесни връзки с гръцката икономика, но поради увеличаване на нивото на риска в ЕС и Балканите има някакви основания за увеличаване на лихвите, но нищо драматично", коментира финансистът Емил Хърсев в четвъртък пред БНР. "Пожарът бушува вече година у съседите, у нас не се е пренесъл. Не виждам никакви основания за страх", добави той.

Според него въздействието на това, което се случва в гръцката икономика, е по-скоро положително.

Емил Хърсев смята, че няма икономическа логика в стъпката за провеждането на референдум по спасителния план за Гърция. Тази стъпка, предприета от премиера Папандреу, е чиста политика и вероятно психология. Ще има задържане на договорените вече плащания за Гърция. Поставя се на карта близкото бъдеще на гръцката икономика с ход, който няма икономическо основание, каза Емил Хърсев. 

"Когато България фалира, гърците щракаха с пръсти и даже евтиничко си напазаруваха всичко - от домати до заводи и банки, без пари. Сега трудно ще ни се получи на нас да направим същото, нямаме капитал, за да се възползваме от техните имоти и острови. Във всеки случай, те нямат полза да се отказват от логичното решение", коментира още финансистът пред БНР.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #7

    Тоя и такива като него ни фалираха едно време...

  2. Анонимен
    #6

    Ох боже тръгнаха с цървулите да пзарят вили по Гърция нашите морони!? Дъл ша ви свалят цените както вие другари ги свалихте наполовина във фалиралата Гърция барем се усетите колко сте загубени ... Диваци с диваци!

  3. Анонимен
    #5

    няма да се възползваме защото гърците не са като наши идиоти да свалят цените на имотите ( например като у нас) на половина. Само ние сме си идиоти и никoй не ни е виновен за дереджето. Вижда се как гърците имат достойнство дори в трагичното си положение а ние икономическите аботигени които очевидно можем само да сперчелим ( като например от преместването на маса гръстски бизнес у нас) то само редим от мрацни по-мрацни прогнози и при по-читва икономика по-тъжен резултат у нас ...

  4. Анонимен
    #4

    За какво са ни техните предприятия, нали пак гърци ще трябва да работят в тях, хехе. По-добре някоя виличка по островите.

  5. Анонимен
    #3

    "Сега трудно ще ни се получи на нас да направим същото, нямаме капитал, за да се възползваме от техните имоти и острови." Хърсев, защо нямаме капиатл бе? Къде отидоха парите от приватизацията? Колко правителства се изредиха, не се намери нито един ербап мъж, да тропне по масата и да провери този въпрос. От Орменион (Чирмен) до Солун има едно две мижави предприятия и хиляди работилнички за мебели (познайте дървесината откъде е). И за тази мизерия нямаме пари да купим сега. Съд , Народен Съд за абсолютно цялата политическа паплач от всички цветове на дъгата!

  6. Анонимен
    #2

    Лично аз съм си харесал една къща в планините на Тасос. През лятото струваше 30 000 евро. Следващото лято ще е още по-евтина.

  7. Анонимен
    #1

    А аз се чудех защо ли ние сме цъфнали и скоро ще вързваме, а то какви били причините................ PPS то и сега положенеието за бъдещото разпределение на съюзните фондове не розовее, но не дай бог да се случи нещо повече от това - съвсем ще ни се стъмни на хоризонта. А подобни прогнози за положителното в гръцката икономика намирисват на мазохизъм

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.