Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Жертвите на стрелбата в София станаха четири

Починаха стрелецът и една от тежко ранените жени

80 коментара
Жертвите на стрелбата в София станаха четири

Жертвите на стрелбата в столичния квартал "Димитър Миленков" станаха четири във вторник. Почина мъжът, който уби двама души и рани тежко други двама, а накрая се простреля. Почина и простреляната от него жена на 56 години.

67-годишният мъж бе в критично състояние, след като се простреля в главата. До трагедията се стигна след междусъседски скандал. Убиецът се вбесил на роми, че запалили автомобилна гума на Сирни Заговезни и опушили квартала. Очевидци разказаха, че дори се заканил с убийство.

Ден по-късно, в понеделник, Иван Калмуков нахлул в двора на съседите си с незаконен пистолет и открил огън, убивайки на място 26-годишен мъж и ранявайки още трима - две жени на 28 и 56 години и 22-годишен мъж.

По-късно 28-годишната жена почина в "Пирогов" от раните си. Цяла нощ в квартала имаше засилено полицейско присъствие заради множеството закани от страна на роми, че ще отмъщават със смърт. Такива намерения те споделяха и пред телевизионните камери в понеделник вечерта.

По-късно във вторник от Министерството на отбраната опровергаха първоначалната информация, разпространена в медиите, че стрелецът Калмуков е бивш военен. От МВР пък добавиха, че той имал множество регистрации за дребни престъпления.

 

Информация за поредната подобна трагедия от началото на годината у нас бе съобщена и от ББС. Стрелбата се е случила в населено предимно с роми предградие на столицата София, мотивът е неясен, обяви във вторник британската медия, уточнявайки, че българското ромско малцинство, на брой около 700 000 души, често е обект на посегателства и дискриминация.

Инцидентът в ромската махала край гара Искър е третатата подобна кървава трагедия т.г., след като в началото на януари 5-членно семейство бе намерено мъртво в столичния кв. "Гоце Делчев". Разследващите установиха, че става въпрос за семейна драма, провокирана от психическот заболяване на един от синовете.

Няколко дни по-късно военен застреля съпругата си и двамата си малки сина, след което се самоуби. Основната версия на прокуратурата за трагедията бяха множеството сериозни дългове на семейството към различни банки. Бащата бе военослужещ в базата "Граф Игнатиево".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

80 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #80

    S nishto ne ste po-dobri ot nazistite, drugagi. Waiting to cut out the deadwood. Waiting to clean up the city. Waiting to follow the worms. Waiting to put on a black shirt. Waiting to weed out the weaklings. Waiting to smash in their windows And kick in their doors. Waiting for the final solution To strengthen the strain. Waiting to follow the worms. Waiting to turn on the showers And fire the ovens. Waiting for the queens and the coons and the reds and the jews. Waiting to follow the worms. Would you like to see Bulgaria Rule again, my friend? All you have to do is follow the worms. Would you like to send our colored cousins Home again, my friend?

  2. Анонимен
    #79

    Много тъп народ у нас!Изразът-Око за око,зъб за зъб-изобщо не означава отмъщение.Всеки,който е чел Светото писание,знае това.Смисълът е,че който е съгрешил,трябва да получи наказанието си,а добрината да бъде насърчена и толерирана.Крайно време е всеки да го разбере.За съжаление у нас чувството за справедливост е потъпкано още от 1944 год.А циганите един път да винаги да знаят,че и те като октаналите граждани са равни пред закона,докога ще търпим тези паразите да безчинстват,колко поколения само от помощи и кражби се издържат,не учат децата си ,не ги възпитават,а само ги произвеждат и всички са им длъжни.

  3. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #78
  4. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #77
  5. В и К
    #76
  6. Анонимен
    #75

    наистина е долно лицемерието на англичаните, регистрирани там фондации защитават криминалните роми у нас, а убийствата и нападенията, отказа да се образоват,не се споменават.Ревът, че същото правели и на острова - ми каквото сте си сготвили, това ще ви дойде.Нито една добра дума за работещите българи там, за учещите

  7. Анонимен
    #74

    Idealist:Вече не ми е чудно, защо между евреите и палестинците има такава вражда.Имам един един съученик циганин, който завърши техникум. Купи си къща в едно село, защото не искаше децата му да растат в циганската махала на общинския град.От 15 години работи в Италия, от 5 години е началник на чистачите в една болница. тТм се устроиха и децата му, не крадат, работят и имат скромни жилища. Тук останаха най-долните цигани, както в Палестиня са останали най-дивите и прости представители на този народ. Това е само началото. Скоро ще останат и най-дивите и прости българи...

  8. Анонимен
    #73

    Idealist:Вече не ми е чудно, защо между евреите и палестинците има такава вражда.Имам един един съученик циганин, който завърши тефникум Купи си къща в едно село, защото не искаше децата му да растат в циганската махала на общинския град.От 15 години работи в Италия,от 5 години е началник на чистачите в една болница там се устроиха и децата му, не крадат, работят и имат скромни жилища. Тук останаха най-долните цигани, както в Палестиня са останали най-дивите и прости представители на този народ. Това е само началото. Скоро ще останат и най-дивите и прости българи...

  9. rotos
    #72

    Циганите единствено оръжието ги възпира. Но не е нужно да бъдат убивани, много по-страшно за тех е изстрел в чатала. След което чааветата друг ще им ги прави. Един-два такива случая и ще кротнат.

  10. Анонимен
    #71

    Тези, които ВСЕ ОЩЕ(!!!) не живеем в съседство с цигани, изобщо не можем да си представим какво е! Всеки нормален човек би бил доведен до лудост след 11 години съседство с цигани так, че не винете стрелеца - неговата реакция е е просто неотменимо следствие. При това взривообразно циганско размножаване това е само началото... ЛУЦИФЕР

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.