Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Журналисти се съмняват в поредния "граждански" проект на Гамизов

28 коментара

Заявките за промяна на обществото трябва да бъдат съпътствани от осъзнаване на собствената отговорност и спазване на поетите ангажименти, казват по адрес на бившия си издател Стефан Гамизов журналисти от несъстоялото се списание "Идеалист". Повод за публично обявената им позиция е съобщението на Гамизов, че ще направи и оглави нова формация - "Гражданска лига за България".

Членовете от екипа на списанието посочват, че са били привлечени от идеята, "подкрепяна поне на думи от Стефан Гамизов и Харалан Александров като съиздател", да правят гражданска журналистика и да работят за промяна на обществото.

След спирането на проекта "Идеалист" поради липса на финансова подкрепа от издателя му ("Референдум Медия", собственост на Стефан Гамизов), трудовите договори на екипа бяха прекратени в средата на декември и към момента не са изплатени договорените заплати и хонорари на екипа за ноември и декември, както и дължимите обезщетения, посочват журналистите.

Позицията е подписана от 26 членове на екипа на списание "Идеалист".

Гамизов е потвърдил пред БТА, че не са изплатени дължимите суми "на така наречения екип на "Идеалист"".

Несравнимо по-важно е реформационният проект за България да бъде финансиран, отколкото претенциите на 40 души за елитарност, пояснява той.

По-рано през деня Гамизов съобщи за създаването на "Гражданска лига за България", която ще работи през следващите 1-2 години за нова конституция на страната.

В ръководството ѝ се очаква да бъдат антропологът Харалан Александров, който да отговаря за образованието и "особено смисленото поведение на политическите субекти в група", председателката на Центъра за защита на правата в здравеопазването Теодора Захариева, която да отговаря по въпросите на здравеопазването, както и нотариусът Стефан Стойков, който ще се заеме със съдебната система. Ще има също отговарящи и по въпросите на икономиката, както и на малцинствата.

Самият Гамизов ще се занимава с проблемите на публичната корупцията и престъпления на белите якички.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

28 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #28

    Несравнимо по-важно е реформационният проект за България да бъде финансиран, отколкото претенциите на 40 души за елитарност, пояснява той. След това изречение спрях да чета.Тези 40 човека са Народа бре циркаджио.Как ще управляваш държавата Ти,който ми обясняваш,че тяхните заплати трябва да бъдат използвани за друго финансиране.Ето такива "умни решения" доведоха Народа до това дередже.Така,че се разкарай.Повръща ми се от такива като теб!

  2. Гоце
    #28

    Само така! Ей, драго ми става, га попържат не мене, ами тоя Гамизов! А бе, Стефчо, яла да ти дам некоя служба у президентството бе, мога да те запиша и в партията на Ковачки - я виж Красьо/Прасьо колко добре е сега, нъл тъй?

  3. Mickey
    #27

    ..както го виждам!След като жертваха Костов за каузата: "Спасителя ГЕРБ", време беше да помислят за освободения от него електорат, и евентулен следващ "Спасител"(не на Народа, а на вечното комунистическо управление 1944-2009)! Слухтят и душат по форумите, следят накъде духа вятъра и ваят образа на заместника, на изгърмелия патрон, Костов

  4. ЗНАЕЩ
    #26

    Защото го плюят всички - и президентът, и Бойко, и Иво Прокопиев, и комунистите - някак си не ви ли се струва, че този консенсус е странен и много подозрителен? Замислили ли сте се за варианта, че може да има и нещо друго зад тази история - например, не е ли странен факта, че журналисти дошли от изданията на Прокопиев, след като напуснаха Гамизов се върнаха обратно при страия си благодетел - дали това е неуспеше и провален опит да се овладее изданието на Гамизов отвътре? Дали не става дума за много

  5. Pepito
    #25

    Retorichen vypros.......

  6. беки
    #24

    Щял да вади кирливите ризи.Чии?Колко време ни убеждаваше,че станишев е чист,проверявал го бил по различни канали и се оказал некорумпиран.Чак да август.А на нас,колко време ни трябваше да разберем,какво представлява?Ходил да разпитва мутрите за бб и от тях научил,че е страхлив.Смешно.Аз това го разбрах още,когато извади компрометиращите снимки срещу милен велчев.Някой.който загрява по-бавно от мен няма що да ме занимава със себе си.

  7. nik
    #23

    Нищо ново под слънцето - гамизов е новата патерица на комуноидите, която трябва да поеме щафетата от ненормалника волен и мутрата бойко.

  8. Неверния Тома
    #21

    Той е непочтен с работниците си, но иска да оправя България! Не ви ли омръзнаха тези спасители?

  9. normalen1
    #20

    Gamizov = raketa nositel s nasledstvena informatsiq!

  10. cos
    #19

    нямаше съобразена с пазара и ясна концепция, но за сметка на това огромен и не достатъчно опитен екип с големи претенции.За да се финансира СЕДМИЧНО списание освен много пари е нужно стабилна и перспективна маркетингова стратегия. Твърде голям залък за тях.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.