Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Завод на "Фиат " бе открит в Сърбия, инвестицията е за 1 млрд. евро

72 коментара
Завод на "Фиат " бе открит в Сърбия, инвестицията е за 1 млрд. евро

Компания "Фиат автомобили Сърбия" (ФАС) откри официално новия си завод за производство на автомобили в Крагуевац, съвместен проект на сръбското правителство и италианската компания "Фиат", съобщи националната телевизия РТС, цитирана от БТА в понеделник.

Заводът в Крагуевац е най-голямата инвестиция в Сърбия през последните няколко десетилетия, достигаща около 1 милиард евро, от която се очаква да допринесе значително за възстановяването на сръбската икономика след кризата.

Автомобилният гигант от Торино притежава 67 процента, а Сърбия 33 процента от капитала на съвместната компания.  В същото съотношение ще се делят и печлабите на  ФАС.

Заводът в Крагуевац е планиран за производство на около 300 000 автомобила годишно, но първоначално капацитетът му ще бъде 200 000 автомобила годишно. Производственият комплекс се простира на площ 1,4 милиона квадратни метра и е най-големият обект от този тип в Югоизточна Европа.

Генералният директор на ФАС Антонио Чезаре Ферара по-рано заяви, че заводът ще започне серийно производство на модел "фиат 500 L" през следващия месец. Компания "Фиат-Крайслер" съобщи, че началната цена на новия модел ще бъде около 16 000 евро и ще се произвеждат две бензинови и една дизелова версия на модела.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

72 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #72

    venci ot ispaña.kostov e edin nai golemite kradci znam za6toto vav varna zlatnite hotel sofia na kogo e negov nego xvalete toi e kral mnogo -neznam ama kazvat za bg 4e ima goliama kriza tuk taka se govori 4e v bg ako se varnem niama ni rabota nito pari ni ni6to kazvat 4e ili 6ta iznasiliat za dva leva kato vsi4ki babi4ki det sa iznasileni-ili 6ta iziadat ku4etataili 6ta ograbiat xorata niamat kakvo da iadat edno iaice 40 st.tuk e-7 centa 1 edno iaice olioto neznam kolko boba itoi vsi4ko e bezbojno

  2. Анонимен
    #71

    bravo na sarbite ana6te bat boiko spi s 4orapite triabva darjavna politikata da misli pove4e za investicii iot tam 6te se digne statusa na jivot sarbite bravo na pravitelstvoto

  3. Анонимен
    #70

    До 62: За съжаление наистина само можем да си мечтаем за такива инвестиции.А нашите управляващи се гордеят с откриването на офис на ДЕА( амер. агенция за борба с наркотиците).Такива има в още 84 държави и тук ще работят 2 специалисти.Голям успех!

  4. Анонимен
    #69

    68ми чушкоберач в Гърция с 2 пръста чело.. червен за царото никога не би гласувал. Твоите хора бяха от най ВЕрващите на синята кръв, недей да се срамуваш от своите идеали.

  5. Анонимен
    #68

    67/мо червено л-о ВЕрвахте на цар Пундьо и той ви върна на власт да досъсипете и доокрадете и продължавате да крадете и да съсипвате де що е останало! Костов измъкна България от пропаст, вие я вкарахте в по-дълбока, от която няма изход! Затова всичко читаво бяга да се спасява в чужбина както може, а вие ще си останете с циганите. Да ви е сладко!

  6. Анонимен
    #67

    Слава на Костов и той ни доведе печени инвеститори от Израел, с фирми-еднодневки от разни офшорки, да инвестират в Балкан, Козлодуй и тем подобни страхотни инвестиции от които текат пари за българския гражданин. Слава на Костов, ние му вЕрваме.

  7. Анонимен
    #66

    Завод на "Фиат " бе открит в Сърбия, а не цех за сглобяване на китайски каручки. Успех на сърбите.

  8. Анонимен
    #65

    "Автомобилният гигант от Торино притежава 67 процента, а Сърбия 33 процента от капитала на съвместната компания. В същото съотношение ще се делят и печлабите на ФАС.", за разлика от членката на ЕС Бтлгария, която срещу скромно заплащане даде на концесия златодобива в Челопеч

  9. Анонимен
    #64

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40

  10. Анонимен
    #63

    Предпочитат да инвестират в страна извън ЕС!! Е това е най- интересното! Излиза, че ЕС повече пречи с някои от безумните си правила...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.