Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Здравният министър е срещу вдигането на забраната за пушене на закрито

24 коментара

Здравният министър Таня Андреева обяви, че личното ѝ мнение като лекар и непушач е против либерализирането на забраната за тютюнопушенето, но Народното събрание има последната дума по въпроса.

“От Министерството на здравеопазването няма да излезе предложение да отпадне частично забраната за тютюнопушене“, заяви тя в четвъртък. Преди ден тя коментира, че ще се съобразява с решенията на парламента и посочи, че най-вероятно ще се върви към либерализация на режима, както нееднократно вече беше заявявано от БСП. Това бе изтълкувано от някои медии като подкрепа от страна на Андреева за либерализирането на режима.

В случая мнението на министерството на здравеопазването няма решаващо значение, тъй като въпросът ще бъде гледан в парламента. От БСП вече се ангажираха пред бизнеса за смекчаване на режима, а депутати от “Атака“ дори внесоха конкретни предложения в Народното събрание.

В новата политическа конюнктура натискът от страна на ресторантьорите за премахване на пълната забрана се засилва и те подновиха заплахите си за протести, ако режимът не бъде преразгледан. Зад искането за промяната стоят и интересите на Булгартабак, който отчита спад в приходите, но няма факти, които да показват, че това е свързано със забраната. Дял в тютюневата компания притежава бизнесменът Цветан Василев.

Недоволство се надига и сред поддръжниците на пълната забрана, които също подготвят протест за 31 май – Световния ден без тютюнев дим, а петицията срещу връщането на пушенето в заведенията вече е събрала над 50 000 поддръжници.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

24 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #24

    Оставам с впечатлението че премахването на забраната за пушене е инспирирано не от фалиралите бизнеси , а от това че един банкер(който се оказа че е кукловода на правителството - Цветан Василев) е собственик на Булгартабак и има интерес от това!?!?!?

  2. Анонимен
    #23

    Госпожо "здравен" министър, Вашата роля като такава е да се грижите за здравето на населението и най-вече за младежите. Обществена тайна е , че те са и основните посетители в заведенията и дискотеките, в които и сега се пуши. Вместо да подобрите контрола и да си свършите работата, явно ще се занимавате с прокарването на корпоративните интереси на тютюневата мафия. Браво! "Да се борим да не секнат приходите от контрабандата с цигари!" Предлагам това да бъде мотото на Вашия мандат. Без поздрави.

  3. Коментарът е изтрит заради реклама или спам.
    #22
  4. Анонимен
    #21

    Голям срам е тая пишман докторката...

  5. Анонимен
    #20

    Който иска да пуши да го прави в къщи ако жена му позволи. Да си трови семейството ако е толкова тъп. Ако се отмени забраната за пушене ще се потвърди, че и новите са подкупни, корумпирани и интересчии.

  6. Анонимен
    #19

    Вижте по-ранна публикация в медиапоол -- БСП електората е с най-високо одобрение на забраната - проучване от началото на годината, когато ГЕРБ аха да се огъне на Рагин, Булгартабак и собствениците му. 72%! Наистина палачинката се обръща - вече не е гот да си пушач, хората ограничават пушенето, заменят го с електронни цигари, които ако не друго са по-безвредни от долнопробните цигари, които се пушат тук. Пушачите са едва 40% и при това намалява потреблението. Ако удържим още една-две години ще е безвъзвратно.

  7. Анонимен
    #18

    Ветропоказателката се обърна. Нагледахме се и се наслушахме на некомпетентни и безхарактерни хора между политиците. Новата министърка е поредната министърка, която не знае къде се намира и с какво ще се занимава в министерството на здравеопазването.Некомпетентността и личи от километри, това е подигравка с българският народ. Кукла на конци, която "съветниците" и ще я обръщат, както им е удобно.Да управляваш министерство, не е като да гледаш женски......Завършила "Здравен мениджмънт"и то къде. И за колко часа го завърши и колко плати и най-важното какво научи и от кого.Ха Ха Ха.......

  8. Анонимен
    #17

    Вчера бях от СДС След това станах от Тергяовден. След това на мода дойде ГЕРБ и аз бях с дтях. Сега съм с БСП Утре ще бъда....., зависи от офертата, а за пушенето, не ме е грижа. Моето мнемие ще бъде в зависимост от посокщата на вятъря

  9. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #16
  10. tim
    #15

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.