Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Зоран Заев е новият лидер на социалдемократите в Македония

7 коментара
Зоран Заев

Зоран Заев - досегашен заместник-председател на СДСМ и кмет на Струмица, е новият председател на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония, съобщават скопските вестници, цитирани от БТА в понеделник.

На състоялия се вчера 14 конгрес на партията той бе избран с гласовете на 395 делегати с тайно гласуване. След избирането си Заев заяви, че е победила честността и обеща да работи за сплотяването на всички социалдемократи, пише вестник "Дневник".

Наистина не знам как ще бъде в предстоящия период без Бранко Цървенковски, но ви твърдя, че ще направим всичко с ваша подкрепа да изправим Македония на крака, заяви Заев в конгресната зала в скопския хотел "Холидей ин", където получи силни овации от присъстващите и от досегашния лидер Бранко Цървенковски, пише  "Утрински весник".

Вестникът припомня, че Зоран Заев е роден през 1974 г. в Струмица. Той е женен и е баща на две деца. През 2003 г. става депутат в парламента на Македония. Той е кмет на Струмица от 2005 г. Заев спечели местните избори в Струмица и през 2009 г. и 2013 г. През 2006 г. е избран за заместник-председател на СДСМ.

Кандидати за председател на партията бяха също Зоран Йовановски и Кире Наумов.

Вестник "Дневник" отбелязва, че досегашният лидер на СДСМ Бранко Цървенковски не е приел кандидатурата от инициативен комитет, който внесе около 30 000 подписа. В речта си в началото на конгреса Бранко Цървенковски посочи, че партията се нуждае от нова сила и неговото повторно кандидатиране ще бъде грешка. Той заяви, че поема отговорност за всички поражения. От новото  ръководство поиска единство и по-голяма ефикасност, пише "Дневник".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

7 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #7

    той има БГ паспорт

  2. Анонимен
    #6

    Имам подозрение, че загубите на Бранко се дължат на факта, че се е отрекъл от истинската си фамилия - Червенков и Господ го е наказал.

  3. Анонимен
    #5

    Щом е от Струмица - на хаирлия да е! Дано да "поострумичи" малко цялата Вардарска Бановина. На фона на античките безумия на Гуйо, югосоциализмът на СДСМ може да се окаже малко по-малкото зло. Вече нищо не се знае, знае ли се...

  4. Анонимен
    #4

    БЮРМ е сръбска провинция.Сърбия се е договорила тайно,за кой ли път,с Гърция,Македония да не бъде приета преди нея в ЕС.Така Сърбия ще шиканира БЮРМ за църквата и за още по-засиленото влияние на Белград в Македония,както и за асимилацията и преследването на българите там,също и за намеса във вътрешните ни работи-македонско малцинство и прочее!Целта на сърбите винаги е била да отнемат територии от БГ-географски,или етнически,а бюрмците са най-удобни за това?!

  5. Анонимен
    #3

    Зора и Зоран се словенски имиња кои ги има во речиси сите словенски држави, какво српско каков курац?!

  6. Анонимен
    #2

    За тебе сигурно и Зорка е сръбско име. Виж си най-напред собственото име - сигурно е гръцко или еврейско, па послед коментирай чуждите имена.

  7. Анонимен
    #1

    Ами то името му сръбско... Явно промяна не може да се очаква.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.