Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас"

287 коментара
"Играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас"
Няма и месец откакто премиерът Борисов посъветва всички да си садят картофи, както се прехранвало неговото семейство, в петък той отново почувства нужда да говори за тежкото си детство, рязко контрастиращо с охолството, в което според него са израснали опонентите му от БСП.

"Това, че ям филия с мас ... татко беше сирак, майка - сирак и аз съм израснал по най-бедния начин. Да, играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас", заяви премиерът Борисов, който в други свои изяви е твърдял, че закусвал с 12 яйца.

Репликата му дойде в отговор на депутата от БСП Корнелия Нинова, която разкритикува поведението на премиера в пленарна зала.

“Това е парламентът на републиката, не можете да говорите тук като на игрище”, обърна се към него Нинова в отговор на подмятания от страна на министър-председателя към нея. “Можете да говорите по този начин, когато играете футбол на стадиона в “Банкя”, когато с едната ръка ядете филия с мас, а с другата ритате мач”, цитира крилата реплика на премиера социалистката.

Веднага след като Борисов се прекръсти демонстративно пред депутатите след вербалната нападка срещу него, той излезе от пленарна зала и изрази възмущението си пред журналистите.

По думите на Борисов, докато той живеел бедно, “баща му на Станишев обясняваше, че живеем в най-доброто общество в света, за което сега ни питат за доходите и че не е криза". "Не виждам основание г-жа Нинова да се подиграва с бедното ми детство - те живяха в охолство, членовете на Политбюро, и децата им", добави премиерът.

Нинова: Елате да се разберем като мъже

Борисов не коментира дали се е обаждал на Корнелия Нинова с думите “Ела да се разберем като мъже”. Малко по-рано от парламентарната трибуна тя заяви: “Преди време ми бяхте много ядосан и ме извикахте при вас с думите “Ела да се разберем като мъже”, тогава не дойдох. Сега аз ви призовавам - хайде, господин Борисов, елате да се разберем като мъже, за да не си разменяме лични нападки и най-накрая в парламента да се говори експертно”, заяви Нинова.

Според нея именно заради Борисов рейтингът на Народното събрание е толкова нисък. Борисов ѝ отговори от място, че ако трябва да вдига одобрението на хората към парламента, трябва да отиде в него.

Защо сме зле

След спомените си от детството си, министър-председателят сподели и размишленията си за историята на Европейския съюз и ролята на България в него.

Като най-голямо достойнство и символ на богатство на ЕС, Борисов посочи, че при създаването му “всички завиждаха на европейските пенсионери”.

"ЕС, когато е създаван, когато се присъединиха другите държави към него, живееше в условията на изключителен растеж. Затова Европа тогава беше най-хубавото място за живеене в света, най-социалното, с най-високи заплати, с най-много осветление, най-красива, с най-високи пенсии - всички завиждаха на европейските пенсионери", каза той.

“Само че условията по света се промениха, настана тази финансово-икономическа криза, виждате дори империята САЩ и Обама намаляват бюджета с три хиляди милиарда долара”, посочи премиерът. “Ако трябва да ги напишем - ще объркам нулите”, добави той. “Когато се намаляват такива пари, малките колелца, каквато е България, е нормално да е най-зле”, заключи той.

Борисов се оцени скромно с "5.50"

Въпреки констатацията си, че страната ни е в най-окаяното състояние от ЕС, министър-председателят не се поколеба да си постави оценка “отличен”. На въпрос не е ли нескромно, Борисов посочи, че е нескромно и затова може да се съгласи на “5.50”.

Тази оценка премиерът си постави седмица след като парламентарната група на ГЕРБ получи партийно поръчение да постави оценка на всеки един министър от кабинета. Очаквано всички депутати бяха оценили лидера си с шестица. Само една от тях се осмелила и му писала “5”.

Преди да участва в парламентарния контрол Борисов посочи храбрата народна избраница пред медиите. По-късно на въпрос как е реагирал на ниската бележка, премиерът заяви: "Заклевам се в най-милото си, че не само не съм ѝ се карал, защото тя дойде да ми обясни, кое не одобрява и аз ѝ казах - моля те излез и го кажи на медиите”.

Депутатката от своя страна свенливо обясни на журналистите, че Борисов я е целунал пред цялата парламентарна група.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

287 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. БРАВО!
    #287
  2. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  3. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  4. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  5. STEFAN D-R D TCHOLAKOV-SV
  6. ФОСБЪРИ ФЛОП
    #282
  7. N
    #281
  8. поп Грую
  9. Big Papa
    #279
  10. Big Papa
    #278

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.