Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Изселническо дружество в Турция призовава да се гласува за партията на Касим Дал

19 коментара

Председателят на Дружеството за солидарност на балканските турски изселници (БТГДД) Хасан Бююкатеш подкрепи Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД) на Касим Дал и Корман Исмаилов преди предстоящите на 12 май избори в България, като обвини Движението за права и свободи (ДПС), че досега "не се е погрижило" за българските турци, предаде агенция ИХА, цитирана от БТА.

По думите на Бююкатеш, който говори на пресконференция в Къркларели, "турците, които живеят в България понасят несправедливости, корупция и бедност", а доскоро единствената партия на етническите турци в България - ДПС, не се е погрижила досега за тях. Изтъквайки тази причина, той заяви подкрепата си за НПСД и призова турските изселници да упражнят правото си на вот в полза на тази партия.

"Нашите сънародници, които живеят в България, не могат да се избавят от трудностите за осигуряване на прехраната. Макар и в затруднено положение, те дълги години безусловно даваха гласа си на единствената турска партия ДПС. Този път, на парламентарните избори в България, които ще се произведат след няколко дни, трябва да променим посоката," каза той.

Бююкатеш призова за подкрепа за НПСД, припомняйки предизборните обещания на тази политическа формация за прозрачност в съдебната система, край на корупцията и бедността, ниски данъци и пр. Председателят на изселническото дружество в Къркларели заяви, че на НПСД трябва да бъде даден шанс да се опита да изпълни обещанията си, като подчерта: "Трябва да подкрепим номер 6 в интегралната бюлетина, като не се отклоняваме от линията на Турция".

От изказванията в последно време на представители на управляващите среди личи подкрепата на правителството на Партията на справедливостта и развитието на премиера Реджеп Тайип Ердоган за НПСД, твърди агенцията.

Дружествата на турските изселници от Балканите не са единни в подкрепата си за една от двете партии на етническите турци в България. Други изселнически организации демонстрираха предпочитания към ДПС преди изборите, настоявайки, че вотът на избирателите от турски произход не бива да се разцепва.

Заради големия брой български изселници в Турция в страната ще бъдат отворени 86 изборни центрове. Очаква се над 100 000 български граждани, които имат и турско гражданство, да участват в изборите.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

19 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #19

    Крайно време е да се разцепят. Ролята на ДПС в целия преход е изключително деструктивна - особено към десните правителства - на Филип Димитров, Костов и Борисов. Винаги подкрепяха комунистите или безотговорни управления (на Беров или царя) с подкрепата на БСП - може би защото цялата върхушка на ДПС са доносници на Държавна сигурност.

  2. Анонимен
    #18

    Дайте да уточним, какви са тези хора - българи, емигранти в Турция или турци. Те имат турско гражданство, имат право да гласуват в Турция, живеят в Турция и нека решават съдбата на държавата в която са избрали да живеят - Турция. Не е редно да упражняват право на глас в България, от която доброволно са се отрекли, разбира се не са толкова глупави да се откажат от правото на свободно движение в Европа, като граждани на държава член на ЕС. По правилно е като толкова милеят за Родината и под строй тичат

  3. Анонимен
    #17

    ЗА ВАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НОМЕР 40 ДПС - НЕДОСТАТЪЦИ МНОГО НО ЩЕ ГИ ОПРАВИМ НИЕ СМЕ ЕДИННИ ЯСНА...

  4. Анонимен
    #16

    ТУРСКИЯ ЕЛЕКТОРАТ В БГ Е ЕДНО ЦЯЛО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я РАЗДЕЛИ НА ПАРЧЕТА...

  5. Анонимен
    #15

    % 90 от нашите гласове и Емигрантските Организациии ще са за ДПС независимо че имат доста недостаъци относно това че не се грижиха цели 20 години са своите предани ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. Коренна промяна в ДПС е неизбежна в противен случай от нас може да очакват ДРЕНКИ вместо ГЛАСОВЕ на урните... А що се касае каква е позицията на Управляващата РЕЛИГОЗНА Партия в ТР нас не засяга тя да си гледа своята работа... Ние сме за СВЕТСКА ТУРЦИЯ...

  6. Анонимен
    #14

    Ако не се сафирясат да гласуват за Костов ще видят подобрение на положението си през крив макарон. Какви са тези турски партии? В Америка няма негърска партия, но имат негър-президент.

  7. Анонимен
    #13

    Може ли още да има прости хора от този турски електорат.да гласуват за местан-доган и т.н. доносниците на държавна сигуурност които ги топиха през цялото време и колкото съдби са почернили.чудя им се на тези зааблудени.като искате туурска партия гласувайте за касим дал поне не е бил агент

  8. Анонимен
    #12

    ЦВЕТАНОВ И ФЛОРОВ УКРИВАТ СИГНАЛ ЗА ТЪРГОВИЯ НА КАСИМ ДАЛ С ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ. СИГНАЛЪТ ИДВА ОТ ЧУЖДА СЛУЖБА ПРЕДИ АТЕНТАТА В САРАФОВО Пред Радио К2 Григор Здравков от легия „Антимафия” разказа, че в края на месец февруари, началото на месец март 2012 година е получен сигнал в служба ГДБОП, от служба на наша съседна държава- членка на ЕС. Сигналът съдържа информация, че г-н Касим Дал се занимава с нерегламентирана търговия на оръжие-

  9. Анонимен
    #11

    HYPXAH Благодарение на Касим Дал станах полицай и сега съм длъжен да го поткрепя и назовавам всеки да гласува за Касим Дал иначе ще ви скъсам.

  10. Анонимен
    #10

    НУРХАН По добре с Касим Дал, отколкото с гнусния Доган и ДС !

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.