Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Италия посреща Нова година без фойерверки

3 коментара

Мнозинството италианци по традиция ще посрещнат Нова година по площадите, като този път обаче празникът ще премине без фойерверки.

Употребата на пиратки и друга пиротехника бе забранена в Италия по различни причини. Така градските власти в Милано, Торино, Венеция, Бари и Неапол се обявиха против илюминациите в Новогодишната нощ.

 

Във Венеция - заради опасност от увреждане на архитектурно-историческото наследство. В Торино - за да не пострадат кучетата, котките и други домашни и улични любимци.

 

Най-абсурдна изглежда забраната в Милано. Властите там през последните месеци водеха ожесточена борба със замърсяването на въздуха, като дори на няколко пъти обявяваха дни без автомобилно движение. Борбата имаше успех и сега в града на "Ла Скала" се опасяват, че заради фойерверките вредните емисии в атмосферата могат пак да се повишат.

 

Най-резонна пък изглежда забраната в Неапол, където за последните пет Нови години са били регистрирани 344 случая на пострадали при взривяването на пиратки. Поради същата причина фойерверките бяха забранени и в Бари, където миналата Нова година доста хора пострадаха от некачествена пиротехника, внос предимно от Китай.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #3

    Подкрепям. След края им не може да се диша. Но ще бъда най-щастлива, ако забранят да звучи чалга в заведения с определена категория/ три и повече звезди. В празничната нощ на 31 декември тази година беше кошмар да слушаш чалга от най-долнопробен вид, според вкуса на дисководещия.

  2. Анонимен
    #2

    Крайно време е да се забрани това щуреене и у нас или поне да се правят фойерверките организирано под контрол на полицията.

  3. Анонимен
    #1

    Италия е цивилизована страна.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.