Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Кандидат за общински съветник от ГЕРБ печата бюлетините за президентските избори

Осем милиона книжа вече пътуват към избирателните секции

31 коментара
Печатна база

Фирма "Мултипринт" на кандидата за общински съветник от ГЕРБ в Костинброд Йордан Бончев прави бюлетините за президентските избори, а "Демакс" на бившия депутат от БСП Петър Кънев отпечатва изборните книжа. Това показа справка на Mediapool в регистъра за обществените поръчки.

"Мултипринт" е била избрана чрез пряко договаряне от Министерския съвет, като други кандидати не е имало. Стойността на договора е за 686 624 лв. без ДДС.

"Мултипринт" е собственост на Йордан и Олга Бончеви, показва справка в Търговския регистър. Йордан Бончев е седми в листата за общински съветници на ГЕРБ в Костинброд.

В рамките на една седмица "Мултипринт" е отпечатала осем милиона бюлетини за първия тур на президентските избори и те вече пътуват към избирателните секции. Бюлетината за първия тур е дълга 54.6 см и в нея са изписани 18 кандидат президентски двойки.

Преди около седмица ЦИК промени решението си за дължината на бюлетината за втория тур на изборите и тя вече ще е дълга 25 см, докато при предишното решение беше 9 см. Това ще доведе до оскъпяване на изработката на бюлетините за втория тур, които трябва да бъдат отпечатани в рамките на три дни, коментираха от печатницата.

"Демакс" на Петър Кънчев, който беше депутат от БСП в предишния парламент, ще изработи и достави изборните книжа - протоколи, извлечения и брошури за провеждането на президентските избори, става ясно още от регистъра за обществените поръчки. Фирмата също е избрана чрез пряко договаряне и е била единственият кандидат. Стойността на поръчките е за 318 111 лв. без ДДС.

Бюлетините и изборните книжа са отпечатани на вносна хартия, защото в България нямало производство на толкова качествен материал, обясниха от компаниите.

"Маус - ПС" на Пламен Стойков пък е направила 11 400 урни, в които ще се пускат бюлетините на президентските и местни избори. Поръчката е за 623 010 лв., сочи регистърът на обществените поръчки. "Маус – ПС" е специализирана в изработването на външна реклама, като сред клиентите ѝ са почти всички големи търговски вериги.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

31 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #31

    Тъпите и скалъпени новини пораждат единствено ялови емоции. Вярно, че на гладен народ му трябва зрелище, но това е простотия а не журналистика. Нито една печатница в България няма претенции за избора на фирмите изработили бюлетините, новинарите обаче имат. Не мислите ли, че ако имаше нещо нередно конкуренцията нямаше да вие, като вълци пред кошара.

  2. Анонимен
    #30

    Ами че на миналите избори нали пак те ги печатаха. И на по-миналите. Какво от това? С такива простотии не си струва човек да си губи времето.

  3. Анонимен
    #29

    Е тва е. като си с ГЕРБ си единсвен на обществените поръчки... ако не може и престъпна група да станеш

  4. Анонимен
    #28

    До 24. Така е де, няма нищо нередно. С винетките и Стенли за метрото също няма нищо нередно. Всички пари отиват в наши хора, а който не е гербераст да мре. Ще ви изритаме от властта!

  5. Анонимен
    #27

    Всеки се позовава на услугите на хора, на които може да разчита!

  6. Анонимен
    #26

    Какво седи зад фасадата „Фандъкова” - иначе симпатичната учителка? Истинското лице на кампанията е „Грабим София”. Това е реалното изражение на управлението на ГЕРБ. Този грабеж не е започнал от тях. Но тази партия е дваж по-виновна, защото дойде на власт с обещания да изкорени корупцията. Нищо такова не направи. Откак Борисов, след него и Фандъкова, са влезли в общината и мнозинството в общинския съвет е на ГЕРБ, там са наследени и доразвити всички „схеми”. Да, точно така ги наричат онези, които

  7. Анонимен
    #25

    Няма значение кой ги печати, не мисля, че е проблем освен ако отново не искат да провокират ГЕРБ. Няма да им е за първи път.

  8. Анонимен
    #24

    И така да е, няма нищо нередно.

  9. Анонимен
    #23

    до 22 да не сме всички от ГЕРБ, колко много хора има, които изобщо недопускате до работа АЗ съм болен от рак, с ампутация, но ТЕЛК ми отказа категоризация, избщо не говоря нито за болнични,нито за общетения, категоризация, защото не съм от ГЕРБ, доката роднитите ви само за високо кръвно получавате пенсии. Как не ви срам

  10. Анонимен
    #22

    И КОЛКО НАПЕЧАТАХА, ЗА ДА ПОДМЕНЯТ ПЪЛНЕЖА НА УРНИТЕ. ОТРЕПКИ

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.