Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Колко волен е Волен Сидеров

148 коментара
Колко волен е Волен Сидеров

Въпросът с източниците на финансиране на Воленсидеровото образувание “Атака”, на масираната, скъпа и професионално режисирана негова предизборна кампания, не е “документално” разследван. Въпреки това, за всеки малко по- изкушен в анализа наблюдател нещата като че ли изглеждат прозрачни. Пътят от политическата функция на Волен Сидеров до изводите за произхода на средствата, които осигуряват неговото съществуване, е по-ясен и по-бърз, отколкото да речем пътят от Руското посолство до сградата на Президентството в центъра на София.

И все пак, когато се открие шанс за макар и бегъл поглед в “кухнята”, където се бъркат политически гозби за употреба в близки и далечни страни, възможността не бива да се пропуска.

През 2002 г., когато Волен Сидеров е все още политик от дълбокия резерв и публицистично-вождистките му амбиции намират реализация в условия, близки до лабораторните, той е поканен и участва на международна конференция в Москва. Проявата е сама по себе си куриозна и не е лесно да си представим организирането ѝ в белокаменната столица на бореца със световния тероризъм (преди всичко на неговата ислямска разновидност) Владимир Путин.

Оказва се, че през 2002 г. в Москва, разтърсвана от страхови спазми пред всеки мургав кавказец и пред ерозията на империята под влияние на исляма, в луксозна публична сграда, в съответната пищно церемониална обстановка, се провежда конференция, сред чийто основни фигури изпъква Али Рами, небезизвестен марокански политекстремист.

Кой е Али Рами

Ахмед Рами живее от 1973 г. в Швеция като политически емигрант. Въпреки няколкото си присъди в Скандинавия, той не може да бъде екстрадиран, тъй като по негови твърдения в Мароко го очаквала смъртна присъда за участието му в опит за военен преврат срещу крал Хасан II. Световната мрежа е пълна със стотици страници за Рами - от предположения за ролята му на емисар на Ал Каида в Западна Европа, до свидетелства за активната му антисемитска и ревизионистка дейност из цяла Западна Европа.

През 1987 г. той получава лиценз за “Радио Ислям”, предназначено за мюсюлманската общност в Швеция. Скоро обаче лицензът му е отнет за расистка пропаганда. От 1997 г. в интернет съществува сайтът Radio Islam, регистриран на несъществуващата организация Американско ислямско общество в Чикаго под името на фиктивния Мохамед Уилиям. Сайтът е поддържан от Ахмед Рами и е посветен на неговите религиозни и политически трудове, ако може да се използва това определение за писанията му.

В многоезиковите версии на сайта разделът “Ислямът в Русия” е един от най-обемистите и включва както линкове, така и локални материали по ислямски теми – от перспективите пред мюсюлманите в Русия, през теми като Кавказ и ислямът в Татарстан, до интервю с един от лидерите на палестинската Хамаз и до апологетични статии за ислямските безредици в Западна Европа.

След като със съдебно решение на Рами са отнети всички компютри, а провайдърът блокира неговия домейн, “Радио Ислам” се прехвърля и регистрира в Санкт Петербург на името на някоя си Лариса Рейнолдс-Дмитриева. На самия сайт е указано, че е “собственост на група бойци за свобода, които поддържат борбата на Ахмед Рами”.

На 30 септември 2005 г. в интервю за телевизионния канал на Хизбула в Палестина Рами споделя, че е привърженик на Бин Ладен, но имал една забележка към неговата тактика: “Бин Ладен направи голяма грешка като атакува Америка. Лично аз щях да ударя Тел Авив, защото американците са невинни хора. Те са просто жертва на евреите”.

Такъв е накратко образът на Али Рами, съдокладчик и основен стълб на Международната конференция по глобалните проблеми на всемирната история през 2002 г., на която гостува и по-сетнешния създател на партията “Атака”, а днес кандидат за президент на Отечеството Волен Сидеров.

Конференцията впрочем е организирана от Московската социално-хуманитарна академия. Въпросното учреждение с гръмко име е наследник на Централната комсомолска школа, преименувана през 1990 г. в Институт за младежта, а през 2000 г. в Академия. От 2003 г. насам комсомолското учреждение е наречено Московски хуманитарен университет. Университетът впрочем не фигурира в пълния списък на руските вузове на портала “Руски съюз на ректорите”, но това не му пречи да обявява на своя сайт “гарантирано трудоустройване” на дипломиралите се.

До преди 2 години из мрежата можеше да се намери на няколко места дружеско фото на най-маститите докладчици на споменатата Конференция. Междувременно този документ изчезна безследно и е останал като по чудо само в английската версия на маргиналния сайт Православен антиглобалистки портал. На снимката любознателният читател може да разпознае Ахмед Рами и Волен Сидеров в компанията на световно известни имена в областта на отричането на Холокоста, на войнстващия антисемитизъм и юдофобството.

Приносът на “журналиста-националист”

“Журналистът-националист” Сидеров, както той е представен на сайта на конференцията, изнася доклад “Глобализацията – последен етап от опита за колонизация на Православния Изток”. Тема, която се харесва на една определена част от руския политически елит, особено на традиционно най-експанзионистичната му част. След кратък излет в историята, описващ икономическия, правов и демократичен разцвет на Русия в края на XIX век, Сидеров установява, че тази стара Русия неминуемо е щяла да се превърне в смъртна заплаха за Западния свят и по-точно за “юдейския елит” в САЩ и Европа. Ето защо същият елит, вече създал “тайните общества на нихилистите, антихристияните, терористите и комунистите” (предизвикали между другото Френската революция през1789 г.), решил да се обедини с масони и илюминати, за да прекрати чрез болшевишка революция споменатия възход на Русия.

Мислителят-националист не пропуска да представи и българския трагичен опит със световното еврейство: “През XIII век българският цар Иван Асен Втори създава християнска държава на основата на справедливи обществени отношения и без робство, държава, простряла се до бреговете на Черно, Егейско и Адриатическо море... през това време във Венеция се създава мощна финансова олигархия... развихря се лихварство, малка върхушка спекулира с материалните ценности и... установява огромно неравенство в жизнения стандарт между 1 % властващи и 99 % управлявани... Такъв е западният модел, основаващ се на поробването на огромни човешки маси, на изсмукване на общественото богатство с помощта на банкови кредити..., финансиращи само владетели, които са готови да водят военни действия.... През 1444 г. устроената по този начин Венеция, управлявана от няколко банкера – главно евреи, действайки против християнството помага на турците да завладеят Източна Европа... В решителния момента на битката на полския крал Владислав Ягело край Варна, Венеция превозва турската армия със своя флот... и така венецианската олигархия разбива Изтока...”

В подобен дух Волен Сидеров продължава изказването си до зловещия финал: днес България е неоколониална държава. На нея е отредена ролята на плацдарм за базите на НАТО и за инфраструктурата нужна на САЩ, за да се втурне към богатствата на Изтока.

Но докладчикът не оставя загрижената си публика без лъч надежда. В заключение той предлага конкретна рецепта: "Православният Изток стои днес пред съдбоносен въпрос. Той трябва да поеме по друг път, а не по натрапения му колониален модел на МВФ и Световната банка. Той трябва да възроди православните традиции на управници като цар Иван Асен Втори..."

Може само да се гадае, за какво още е ставало дума из кулоарите или в сенчестите кабинети под патронажа на щедрите руски домакини... За нас остава твърдият факт, че Волен Сидеров е сред уважително споменаваните гости на мегаломанска конференция с ислямистка и антиеврейска насоченост, проведена с размах и великолепие в руската столица от институция-наследник на Централната комсомолска школа.

За спонсорите и благодетелите на подобна проява едва ли представлява проблем финансирането и на стремителни полети в политиката на фигури, заслужаващи тяхното доверие.

Можем само да се досещаме как тези средства се канализират към политическата формация “Атака” – без съмнение чрез специфичен тип български бизнес кръгове, ползващи се доказано с годините доверие на съответните им руски партньори.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

148 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Българин
    #182

    Единствения шанс да оцелеем ФИЗИЧЕСКИ подчертавам дебело ФИЗИЧЕСКИ за всички примати зад мониторите е да се обединим в името на нашата родина която за сведение на малоумниците с англииски и компютърни умения е БЪЛГАРИЯ.Тази същата за която двамата ми прадядовци са се сражавали при Одрин и Дойран.Такива многоучени които си упражняват красноречието и плиткоумния мозък във форумите да бяха свели поне от капка свян кратуните пред всички герои на България и като граждани да бяха отишли да гласуват а не да дават акъл.

  2. тимаджия
    #157

    са руснаци, а и групировката ТИМ, собственик на телевизия СКАТ. Впрочем зад ТИМ стоят комунистически, и руски капитали.

  3. z
    #156

    И кво? Не ли прав?

  4. Самотен
    #155

    Защо няма коментари ? Темата не е интересна ,нали?

  5. АТАКА
    #154

    И КАЗВА ИСТИНАТА ЗА ВСИЧКО! АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ВОЛЕН! ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ!

  6. Юрий
    #153

    Ще почна с това, че се отвращавам от Волен Сидеров.Но статии като горната са ми смешни. Какво ново има в нея? И колко конкретни факти има в нея? За какво е тази статия - за Али Рами или за Волен Сидеров? Ако искат да ми кажат, че между тях има връзка - не се връзва...И въобще, ако господинът от Берлин иска да звучи сериозно - да направи истинско проучване, защот съм сигурен че има много мръсни неща около това леке Сидеров. Защото това не е проучване, а е компилация от бърз Google search.Знам, че са избори и трябва бързо да се наклепа опонента, ама хайде по-сериозно

  7. ГЛАСУВАЙ!
    #152

    Убеди и близсите си да дойдат да гласуват с нас!

  8. ЮНАК БАЛКАНСКИ
    #151

    Ето до какво може да ни доведе освирепелият от жажда за реванш и същевременно от страх от неумолимото бъдеще комунизъм!Псевдо-фашизоидни лозунги, подпрени с руско-мафиотски и ислямистко-терористски кървави пари!Горкият Волен! А беше главен редактор на в.Демокрация в онези славни години на СДС!Още по-горкият Димитър Кин Стоянов! Изгоря млад в пъкъла на Воленовото безумие. Дядо му ще се обърне в гроба, ако можеше да го види и чуе сега! Никак не завиждам и на Кин. Но Митко поне е млад - дано се осъзнае и освободи от зомбиращото влияние на Волен. Защото на неговото поколение се пада честта да почисти наистина и за-винаги България от комунистическите боклуци! Сега поне се видя кой кой е.

  9. тин
    #150

    Много си информиран, но информацията ти е крайно погрешна и е от жълтите тефтери на ген Атанасов, И Костов и т.н. Същтото се отнася и до ТВ Скат. Ама то за несполуките трябва да се намери причина и тя да е ченге, ДС, Путин, Куклус клан и др. Никой не е в състояние да издигне Волен, освен хората докарани до това дереже от червено синята мъгла, която бсе някога трябва да се разсее. Така че продължавайте да търсите под вола теле, ама то да не се окаже бик, че тогава.

  10. hipodilen
    #149

    Давал съм многократно линка с изказването на Волен на тая конференция на негови привърженици, за да коментират явната му кагебичност, гереущина и фашизъм, но те просто мълчат. За тях това не е проблем. Те нямат моралните сетива. А когато морални сетива липсват, идва лъжа, кръв и СССР.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.