Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Конфликтът между "Глобъл вижън" и бТВ се задълбочава

19 коментара

Конфликтът между продуцентската компания "Глобъл вижън" и bTV се задълбочи в четвъртък, след като телевизията призова продуцентите да дадат съгласието си за отворяне на договорите и цялата кореспонденция между двете страни, поиска от тях да изтеглят и останалите си продукции и на свой ред ги заплаши със съд.

"bTV Media Group призовава Global Vision да даде съгласие bTV да разкрие публично договорите си с продуцента и цялата кореспонденция по тях. bTV е готова незабавно да публикува пълната документация, включително безпрецедентните финансови условия и цена на предаванията в пъти над себестойността им, веднага щом Global Vision дадат съгласие за това. Единствено оповестяването на договорите и кореспонденцията по тях ще докаже безапелационно, че обвинението в цензура е опит да се прикрие истинската причина, провокирала тяхното недоволство и е дошло едва след като са засегнати финансови интереси на продуцентите от Global Vision за десетки милиони левове", се казва в поредното изявление на медията, публикувано на нейния сайт.

"Твърдението за цензура е абсурдно, при условие, че bTV е имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж", се казва по-нататък в документа.

От медията предупреждават, че ако продуцентите Мъгърдич Халваджиян, Юлиян Халваджиян и Асен Чанков не се съгласят да оповестят публично текста на договорите, тя ще предприеме незабавни съдебни действия "за защита на своя екип от изказаните клеветнически твърдения, както и за защита на доброто си име".

"В контекста на вчерашните лъжи и клеветнически изказвания на Мъгърдич Халваджиян, bTV Media Group открито призовава продуцента, представляващ Global Films, да има доблестта да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му от bTV проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони. bTV вярва, че за Мъгърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в изявлението.

"Приветстваме желанието на bTV обществеността да бъде запозната с цялото съдържание на договорните ни отношения и кореспонденцията ни. Единственият начин да бъде постигната пълната прозрачност и публичност, с цел да се избегнат манипулативните практики на bTV e това да се случи на пресконференция, в присъствието на медиите. От наша страна ще участват тримата продуценти и собственици на "Глобал вижън" Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков. Призоваваме ръководството на bTV да излезе от анонимност и да има доблестта да застане срещу нас с лицата си. Очакваме Вики Политова, Боян Калчев и Апостол Пенчев да застанат на масата срещу нас и заедно да разкрием и коментираме договорите в тяхната цялост, както и разменената помежду ни кореспонденция, включително и писмата съдържащи опити за цензура върху "Господари на ефира", гласи отговорът на продуцентската компания.

По повод призива за спиране на реализацията на "България търси талант" и "Седем часа разлика" в писмото се посочва, че "компанията на продуцента възнамерява да продължи да спазва договора си и да произвежда както и досега двете продукции. "От своя страна bTV има възможността по всяко време да свали Маги Халваджиян от екран като жури на "България търси талант", добавят от продуцентската компания.

От bTV отвърнаха, че са готови на обща среща пред медиите, но само след като договорите и кореспонденцията бъдат публично обявени, така че обществеността да има възможност да се запознае с тях преди предложената пресконференция.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

19 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #19

    http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-04-19

  2. Анонимен
    #18

    Халваджиян вече няма от къде да лапа и направи егати цирка. почти цяла седмица мина, а нещо си трае откъм съгласие договорите да бъдат оповестени преди пресконференцията. не ти е чиста работата, Халваджиян, ама никак....

  3. Анонимен
    #17

    БТВ - Босфор ТВ.

  4. Анонимен
    #16

    предаванията на халваджиян и без това се превърнаха в пълна безвкусица и абсол'тна боза.особенно пълна лудница и 7 часа разлика.господарите все още се намира някоуй да ги гледа.като пуснеш бтв и навсякде мутрата на мария игнатова

  5. Анонимен
    #15

    10 ноември 1989 г. е началото на падението на държавата България във всички области на обществения живот, в т.ч. политика, образование, здравеопазване, култура, икономика, земеделие и т.н. Медиите са отражението на това падение. Те са мерилото за непрекъснато спадащото ниво на морала в страната. Какви поколения ще растат в тази държава ако продължава така?

  6. Анонимен
    #14

    Ама вие сериозно ли мислите Бтв за сериозна медия. Та то по жълта от нея няма. Ако не вярвате гледайте сериозните медии в Европа и ще видите разликата. Това че е национална не значи че е националноотговорна и сериозна.

  7. Анонимен
    #13

    Очевидно бТВ не иска да спре сериала, само тества колко Магардич е верен на принципите си. И турските сериали са класи над помията Пълна лудница, а пък за господарите какво да кажа - пълнеж отранга на Аламинут.

  8. Анонимен
    #12

    Фамилия Халваджиян заформи истински цирк с надеждата да съсипе бТВ, а се изложи брутално, а бТВ изписа вежди. Като твърдиш че имаш цензура, какво правиш в праймтайма с България търси талант и Седем часа разлика, бе Маги Халваджиян? Много намирисва тая история, изключителна злоупотреба с чувствителността на медиите към думата "цензура", когато всъщност става въпрос за едни милиони, от които някой ще трябва да се лиши.

  9. Анонимен
    #11

    Всяко зло за добро - този скандал заради много пари и политически чадъри може да извади на светло доста от мръсните механизми и ръководни принципи на т.нар. независими национални медии , в частност БТВ. Иначе и аз се чувствам свободен да не консумирам пропагандните послания :)И казано още по-ясно да не си губя времето със сурогатни информациони продукти :)

  10. Анонимен
    #10

    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ! КОИ ГЛУПАЦИ ОЩЕ ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ ? НАРОДЪТ НИ Е ПО-ИНТЕЛЕГЕНТЕН.КОЛКО СПОКОЕН ШЕ Е ЖИВОТА, АКО ВСИЧКИ ВРЪТНЕМ КОПЧЕТАТА НА ТЕЛЕВИЗОРИТЕ И РАДИЯТА. НАПРАВЕТЕ ГО БЪЛГАРИ.ПОМИЯТА Е ГОЛЯМА И ВЕЧЕ НЕПОНОСИМА,

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.