Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Костенурките на Цар Киро отново на свобода

1 коментар

Костенурките на Кирил Рашков, известен като цар Киро, които бяха конфискувани от дома му в Катуница след размириците в селото през септември 2011 г., ще бъдат пуснати отново на свобода в природата. Това съобщиха от екоорганизацията "Зелени Балкани", която се грижеше за животинките заедно с фондация “Гея Челониа”.

Акцията по освобождаването на 33 екземпляра от световно защитените сухоземни костенурки ще бъде в околностите на Асеновград във вторник.

 

След като бяха конфискувани от Регионалната инспекция по околна среда и води в Пловдив миналата година, животинките са били откарани в спасителния център в Стара Загора. Оттам влечугите са били транспортирани до единствения център за сухоземни костенурки на фондацията "Гея Челониа", в село Баня, община Несебър.

 

След като са прекарали зимата под грижите на експерти от фондацията, костенурките вече са готови да бъдат освободени и след години изолация да заживеят отново в природата. Преди това те ще бъдат маркирани, за да не бъде изпита кръвта им, за каквито цели се отглеждаха в имението на Кирил Рашков, уточняват от фондацията.  

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #1

    Ех ако можеше и племето на цар Киро да го пуснат нейде на воля в някой резерват, далеч от градове, села и паланки, грешка нямаше да има. Но уви, единственото място за неговото племе сега е затворът.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.