Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Кюстендилският музей започна разкопките по магистрала “Струма”

2 коментара
Инспекция на премиера Борисов на магистрала "Струма" през януари 2012 г.

Регионалният исторически музей в Кюстендил започна археологически дейности по трасето на автомагистрала "Струма", съобщи директорът му Валентин Дебочички.

 

От днес се работи по единия от разкритите обекти, разположен в землището на село Дяково, община Дупница. Това е многослойно селище от късно античната и средновековна епохи на площ от 13 декара. Археологическите проучвания трябва да приключат до края на юни.

 

До април се очакват да започнат проучванията и на втория обект в землището на село Дяково. Това е античен некрополен комплекс, който е по-малък като площ.

 

Директорът на Кюстендилския исторически музей се надява да спазят заръката на премиера Бойко Борисов и до края на юни да приключат с разкопките. В началото на годината премиерът обвини археолозите, че саботират строителството на магистрали с непрестанните си искания за пари. Той посети лично строящата се “Струма” и даде срок на археолозите да юни да са приключили, като им обеща калорифери и ватенки за да се топлят.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Изказването на Борисов кърти мивки. Но и ние трябва да го разберем, че ако се забави строителството ще загубим пари от европейското финансиране, което струва хиляди пъти повече от калориферите и изхарчения ток.

  2. Анонимен
    #1

    Това само мутрата може да го избичи за калориферите и ватенките ...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.