Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Легендата Шумахер обяви второто си оттегляне от Формула 1

3 коментара

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер обяви за втори път в своята кариера, че ще се оттегли от спорта в края на сезон2012. Той съобщи своето решение на пресконфренцията преди предстоящия старт на японската писта Сузука. Шумахер бе поставен в това положение, след като отборът на Мерцедес обяви, че неговото място през 2013 година ще заеме звездата на Макларън и шампион за 2008-ма година Люис Хамилтън.

 

След този ход имаше спекулации, че Шумахер може да избере да кара за Заубер или Уилямс, които проявяваха интерес, но той прекрати спекулациите, обявявайки оттеглянето си.

 

"Реших да се оттегля в края на този сезон. Смятам, че съм способен да се състезавам с най-добрите пилоти от настоящото поколение, но прецених, че е време да кажа сбогом на състезанията в края на този сезон. Може би този път е завинаги", каза Шумахер.

 

"През изминалия месец се замислих дали все още имам необходимите мотивация и енергия, които са необходими, за да продължа. Не е моя стил да правя това, ако не съм на 100% отдаден", допълни германецът.

 

Коментаторът на Скай спортс и бивш пилот от Ф1 Мартин Бръндъл коментира, че Шумахер е закъснял с обявяване на решението си и с това се е поставил в неудобна ситуация.

 

"Жалко е, защото би било много по-добре, ако бе направил това съобщение преди две седмици. Сега изглежда, че е издухан от тима заради Люис Хамилтън и на практика се води уволнен", заяви той.

 

Преди три години Михаел Шумахер се върна в спорта, обявявайки, че е готов за осма титла. Той обаче не успя да победи дори собствения си съотборник Нико Розберг, макар на моменти да показваше проблясъците на онази скорост, която му издейства легендарен статут във Ф1.

 

В крайна сметка Шумахер приключи втората си кариера с един полпозишън в Монако през този сезон, но бе наказан с пет места на стартовата решетка заради технически проблеми. През този сезон той успя да се качи на подиума с третото си място във Валенсия за първи път след завръщането си в спорта.

 

През кариерата си Шумахер държи рекорда за най-много титли (7), най-много победи (91), най-много подиуми (155), най-много бързи обиколки (77). До този момент той има 302 състезания, което го прави вторият пилот с най-продължителна кариера в историята след бившия му съотборник във Ферари Рубенс Барикело, който успя да го бие поне по този показател.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

3 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #3

    М.Н. Така е в спорта (и не само!), дори и най-великите и изявените, трябва да знаят кога да се оттеглят, за да бъдат запомнени като победители, а не като бивши победители и настоящи победени!

  2. Анонимен
    #2

    Никога не съм го харесвал тоя. С второто си появяване на сцената доказа, че съм прав. Какво постигна е въпросът? Нищо е отговорът. За мен номер 1 са Прост и Сена.

  3. Анонимен
    #1

    Шуми е велик и винаги ще остане такъв. Жалко, че не можах да го гледам на живо.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.