Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Логистик" без висше управлява "Напоителни системи"

Министър Найденов опроверга, че Георги Харизанов му е съветник

43 коментара
Мирослав Найденов

Ден след като председателят на борда на директорите на “Напоителни системи” Георги Харизанов обясни, че за заемания от него пост не се изисква висше образование и изпадна в странни противоречия относно своя ценз, и министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че това не е проблем, защото там работят и специалисти.

“Георги Харизанов е член на борда на директорите на “Напоителни системи” и няма изискване за висше образование”, заяви в петък в парламента Найденов. Веднага след това министърът обясни, че на Харизанов не му е нужно висше образование, защото в дружеството така или иначе работели хидроинженери.

“Не е нужно да е специалист. В “Напоителни системи” има хидроинженери, има специалисти, има ръководители, той е член на борда на директорите, не е необходимо висше”, категоричен бе Найденов.

Човекът без висше образование прави определена логистика, като пиар

Минути по-късно земеделският министър заяви, че Харизанов, който в четвъртък впрегна ГДБОП да трие профила му от сайт за запознанства, който според него бил фалшив, към момента “координира нещата по отношение на логистиката в Свиленград”. Според Найденов на мястото, което бе наводнено от скъсана язовирна стена в понеделник, има специалисти, които конкретно разбират от работата.

“Този човек без образование прави определена логистика, както определена логистика преди мое събитие правят пиарите ми, или правят мои истински съветници”, допълни Найденов.

Харизанов не бил съветник на Найденов, имал други отношения с МЗХ

Освен обясненията за образователния ценз на Харизанов, земеделският министър Мирослав Найденов заяви, че председателят на борда на “Напоителни системи” не е негов съветник.

Такава информация съобщи самият Харизанов чрез пресцентъра на МЗХ в сряда.

В четвъртък пред Mediapool Харизанов потвърди, че той е подал тези данни, обяснявайки, че е описал автобиографията си твърде схематично, защото нямал време.

Според неговото CV председателят на борда на “Напоителни системи” заема този пост от октомври 2011 година, а четири месеца по-рано е назначен за съветник на министъра по хидромелиоративните въпроси.

Няколко пъти пъти Найденов обясни, че Харизанов не му е съветник и не му е бил.

“Той работеше в “Агровотинвест” преди да отиде в борда на директорите на “Напоителни системи”, той е имал отношения с министерството като служител на "Агровотинвест", но не ми е бил съветник”, отрече Найденов.

Той не пожела да отговори на въпрос дали ще има някаква санкция за председателя на борда на директорите на “Напоителни системи” за лъжата.

Часове по-късно от пресцентъра на МЗХ изпратиха уточнение, че автобиографията на Георги Харизанов е объркана от служител, а оперативната работа в дружеството се върши от техническия директор, който е хидроинженер.

 

Досега самият Харизанов даваше противоречиви обяснения за образованието си. В справка, получена от земеделското министерство, бе посочено, че е завършил "Датския колеж". В отговор на запитване от Mediapool шефът на "Напоителни системи" заяви в четвъртък, че ще изпрати документ още същия ден. Вместо това обаче по-късно съобщи, че е зает със спешни дейности около справяне с бедствията и даде интервю пред Дарик радио, в което поясни, че не се притеснява от липсата на диплома за висше образование, защото за шеф на "Напоителни системи" такова не се изисква. 

Той обясни още, че все още е в студентските редици, защото е записал магистратура. Което му твърдение на практика е несъвместимо с липсата му на притеснения за отсъстващо висше образование (степен бакалавър), за което самият той заговори.

В същото време от блога на Харизанов разбираме, че той е безкомпромисен в преценките си към други хора, партии, политици и цели общности като Европейския съюз, като никой опонент на ГЕРБ не е пощаден от жарките му критики. Най-силен е критичният му патос към бившата шефка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева, около която избухна скандал заради фалшивата ѝ диплома.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

43 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #43

    Грешка- АгровоДинвест

  2. Анонимен
    #42

    Пише се АгровоДпроект

  3. Анонимен
    #41

    Борисов какъв ценз има бе,селяни ? А въпреки всичко с чалгарските ви мозъци го избрахте за министър.Тсссссссс,от тук нататък не виждам какви критики може да имате към който и да е !!! Чалгари , проститутки и продажни провинцялисти с изострено чувство за критика,ахахаха.

  4. Анонимен
    #40

    Вие го разпънахте на кръст тоя човек,бе..........Това,че всички селяни,които дори не могат да говорят на български имат висше,съвсем не ги прави кадърни и способни.Остават си същите нагли и гнусни навлеци.На мен ми харесва Харизанов,има хъс,умен е и не му трябва тапия за подкрепа на това.Моя шеф (от Монтана),които има две висши и за нищо на света няма да напусне столицта,като всички други хлебарки,написа в официална кореспнденция "пичат" и не знае кой е Коперник,майната ви.

  5. Анонимен
    #39

    чета, гледам и невярвам на очите си. А моята майка с две висши образования и владее два езика, се радва че работи като оператор в кол център. Щото били трудни години и няма работа. Обичам родинината но МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА.Сойто го е казал - има защо...Нищо, пак ще дойдат избори...

  6. Анонимен
    #38

    Напоителни системи Варна-2010-2011 директор е Ивайло Комитов-образование средно -корабен монтьор.Октомври 2011-директор Васил Койчев -образование -пожарникар и опит в търговията с безалкохолни напитки.И поссле се чудят що се кьсат язовирните стени .От монтьори и лимонададжии ,какво може да се чака.И двамата ,обаче са активисти на ГЕРБ.

  7. Анонимен
    #37

    Г.Харизанов го подготвят за зам.министър

  8. Анонимен
    #36

    Баси партията! Баси боклуците!

  9. Анонимен
    #35

    И как от с 2-годишно образование се кара магистратура. И как някой заема най-висока длъжност, без да си хал-хабер какво управлява. И въз основа на какви познания и опит ще взема отговорни решения. Няма особена разлика между него и Калинката. Единственото му предимство е, че има остри лакти. Питам се, докога ще ги търпим, този и подобните му, като това си е практика у нас.

  10. Анонимен
    #34

    На 15.07.2011 г. Мирослав Найденов назначава Г.Харизанов в Съвета на директорите на "Агроводинвест" ЕАД!!!!И на 10.10.2011г. го освобождава от съвета на директорите и го назначава ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ на "Напоителни системи" ЕАД , собственост на МЗХ.Това е човек който плюеше срещу Калина Илиева, но я замести по всички показатели. Вече съвсем ясно се разбра, че в Министерство на земеделието и храните се назначават хора, близки до Висшата власт, приятели и роднини, креатури и т.п., нямащи нищо общо с квалификации и професионализъм. И какво ли още трябва да стане, за да го махнат това момченце??????

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.