Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Местан редил черно тото на селски мачове, Найденов и Първанов забъркани в пернишкия случай

32 коментара
Местан редил черно тото на селски мачове, Найденов и Първанов забъркани в пернишкия случай

До феноменални изводи стигна официалната анкетна парламентарна комисия за полицейското насилие. Изводите ще бъдат записани в доклад за дейността на комисията, която се състои само от депутати от ГЕРБ и подкрепящи ги независими.

Един от странните изводи е, че заместник-председателят на ДПС Лютви Местан се занимавал със “селско черно тото”, научи Mediapool. Според други констатации бившият президент Георги Първанов и народният представител от Перник Ангел Найденов се познавали със семейството от Перник, което е трябвало да плати откупа за отвлеченото и после убито 17-годишно момиче Мирослава, но двамата политици ги посъветвали да не дават никакви пари на изнудвачи.

Освен тези изводи депутатите са заключили, че лидерът на ДСБ Иван Костов бил виновен за теча на класифицирана информация от полицията в Перник, тъй като “имал там познат”. Костов заедно с депутати от опозицията създаде т. нар. алтернативна анкетна комисия със същия предмет на дейност.

Според депутати от “официалната” комисия тези им разкрития щели да обърнат общественото мнение, че ГЕРБ нищо не правели, за да разкрият случая “Мирослава”.

“Като се говори за полицейско насилие, е важно да знаем кой в какво е намесен пряко или косвено”, обясниха от комисията на защитниците на Цветанов.

Според тяхната информация, която ще бъде официално представена или в края на идната седмица, или в началото на по-следващата, например бившият министър на околната среда Джевдет Чакъров в съзаклятие със заместник-председателя на ДПС Лютви Местан организирал междуселски мач, който трябвало да завърши с равен резултат, като после при продължението с дузпи победителят трябвало да стане отборът, близък до Местан.

Тази информация комисията почерпила от разговорите между общинския съветник от Павел баня и бивш кандидат-депутат Иса Бесоолу, който бил подслушван въпреки имунитета му на кандидат-депутат по време на предизборната кампания.

От разговори на Бесоолу ставало ясно още, че “шефът”, както според депутатите кандидат-депутатът наричал Лютви Местан, уредил във ВСС назначаването на окръжния прокурор на Стара Загора.

Потърсен за коментар от Mediapool, Лютви Местан лаконично отговори, че няма да влиза в обяснителен режим, който цели подмяната на истината тема, а именно полицейското насилие.

Случаят с незаконното подслушване на Бесоолу беше даден на комисията, която трябва да разследва случаите на полицейско насилие по лично настояване на вътрешния министър Цветан Цветанов. Според него Местан оказвал натиск върху изпълнителната власт и главния прокурор заради Иса Бесоолу, като малко по-късно стана ясно, че натискът е официално писмо на депутата до Борис Велчев.

Освен разкритията за Местан, официалната комисия за полицейското насилие разкрила и връзка между депутата Ангел Найденов и предишния президент Георги Първанов и семейство Чолеви от Перник, които, според МВР, е трябвало да платят откупа за отвлечената и след това удушена Мирослава.

Борислав Чолев е бившият кмет на Перник и дядо на Борислав - забогателия от бащино наследство приятел на сестрата на Мирослава. Според криминалистите заради парите му момичето било отвлечено.

Според народните представители от ГЕРБ в състава на комисията Чолеви имали “здрави връзки” с Първанов и Найденов и когато трябвало да платят откупа за Мирослава, се допитали до тях. Двамата политици обаче ги посъветвали да не правят нищо.

На въпрос как са стигнали до тези изводи, депутатите от комисията обясниха, че ставало ясно от материалите, с които разполагат.

Пред Mediapool депутатът от БСП Ангел Найденов заяви, че това са “смешни твърдения” и не знае дори как изглеждат хората от това семейство.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

32 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #32

    Анонимен,явно си червен и накълцан депесар като хвалиш подобно на циганка големия политик Лютви Местан и неговия шаблонизиран от клишета дискурс, защо не направищш справка и да видиш, че тоя кирливец е обявен за агент на ДС от комисията. Какъв политик е агентът на ДС? Агентът си е агент и нищо повече - професия агент. Няма професия политик-агент. Изясни си понятията преди да да хвалиш агентите, които разсипаха държавата и проведоха нежната революция. Хванали се агент с агент - Местан и Доган - българоазиатска комедия.Какво правят тия боклуси в парламента на България. Във всяка нормална държава ще ги изринат като доносници

  2. Анонимен
    #31

    Лютви Местан е един от малцината останали в този парламент, който е политик. Е как тогава ще го оставят на мира псевдополитиците като разните пожарникари, вифаджии, купавачи на дипломи.

  3. Анонимен
    #30

    ГЕРБ не могат да престанат да се излагат. То е ясно, както е ясно, че Местан е един от политиците, които не им върви по гайдата. Естествено Боко и Цецо се опитват да го смачкат, защото им нарушава пасианса. А Първанов, който участва в схемата е споменат за парлама.

  4. Анонимен
    #29

    Медицината да се произнесе!Не ни очаква нищо добро!

  5. Анонимен
    #28

    Кретен до кретена, майно ле ГЕРБ-ер до ГЕРБ-ара това е

  6. Анонимен
    #27

    Къдя ма Марийо-Към блока понеже.Много си въпреки ма-Даже и плюс.Айде хептен моля ти се значи-Не е начина потози.

  7. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #26
  8. Анонимен
    #25

    Мноого несериозно и непрофесионално. Някой бил казал на някого, че еди какво си и може би, надали, евентуално е трябвало да стане така, ама не станало. Глупостите ГЕРБ-ави нямат край. Как може ерудирани(?) хора да стигат до такива заключения - пълна мътилка.

  9. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #24
  10. Анонимен
    #23

    Мръсната пяна изплува винаги отгоре. ВиШите кадри и политици се оказва, че се занимават и с дребни истории, не само с едри...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.