Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Мит Ромни задмина Барак Обама по обща сума на даренията

4 коментара
Мит Ромни

Републиканската партия и кандидат-президентът ѝ Мит Ромни имат почти 60 млн. долара повече по банковата си сметка отколкото президентът Барак Обама и неговата Демократическа партия. Експерти обаче отбелязват, че все още е твърде рано да се приеме, че това означа и политическо предимство за Ромни на изборите през ноември, предаде Ройтерс.

Щабовете на двамата кандидати се стремят да се докажат с най-успешни акции по набиране на средства в историята на САЩ, с помощта на техните национални партии. През юли Ромни събра 101 млн. долара за кампанията си и за партията, задминавайки за трети пореден месец Обама и демократите, които имат 75 млн. долара.

Ромни, Републиканският национален комитет и фонд "Виктори", който те използват съвместно, обявиха, че в края на юли разполагат със 186 млн. долара. В същото време Обама, Демократическият национален комитет и техните съвместни фондове имат на разположение 127 милиона.

Тези пари са мощно оръжие за бъдещи рекламни кампании или за наемане на екипи, офиси и организиране на публични събития.

През изтеклия период Обама е и харчил повече: 377.3 млн. долара в сравнение със 134.1 млн., похарчени от Ромни. Само през юли, например, президентът е дал 40 млн. долара за телевизионна реклама.

Отчетите, обявени в понеделник, накараха Обама да изпрати огромно количество имейли за набиране на средства. Неговата кампания е по-скъпа от тази на Ромни, тъй като поддържа голяма мрежа от сътрудници и екипи на място.

И двамата кандидати успешно се справят с крупните дарения (70 000 долара от човек) – пари, които могат да изразходват партийните комитети.

Обама обаче много добре се справя с набирането на неголеми дарения до 5 000 долара на човек. Тези пари отиват по неговата лична кандидат-президентска сметка и в резултат на това той има по-голяма свобода на действие.

Ромни е напред, ако се гледа общата сума, но но част от неговите средства не са толкова ефикасни, докато Обама е много по-напред от гледна точка на гъвкаво финансиране, обяснява независим анализатор пред Ройтерс.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

4 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #4

    Мит Ромни задмина Барак Обама по обща сума на даренията. И какъв е изводът от това ? Изводът е, че привържениците на Ромни са по-заможни от привържениците на Обама. Но изводът е тъжен за Ромни, защото навсякъде бедните са повече от богатите. А президент става този, който събере повече гласове.

  2. Анонимен
    #3

    Не зная кой е по-напред или по-назад с финансирането, но дано Ромни спечели, защото сегашният им дезориентиран и слаб президент създава голям международен политически вакуум, който може да се запълни от налудничави режими като тези в Иран, Куба, Венецуела, Сев. Корея и др.

  3. Анонимен
    #2

    Gen. Augusto Pinochet: Комсомолецът с приятния загар си заминава от Белия дом. Това е ясно и за малките деца. Успя обаче да нанесе страшни вреди на страната си. Вместо да успокои топката във външно политически план и да започне да съкращава разходите и намалява дефицита, оставен от Буш след войната в Ирак, мургавият комсомолец ни натресе още разходи и още дефицит, за да осигуряваме " безплатно " здравеопазване за не желаещите да работят! И не само това! Измисли и " Арабската пролет" , с което

  4. Анонимен
    #1

    Това сигурно са го писали от кампанията на Обама защото социологическото проучване на вероятните гласоподаватели (тези които са заявили че ще отидат да гласуват) показва друго нещо.

    The Rasmussen Reports daily Presidential Tracking Poll for Tuesday shows Mitt Romney attracting support from 45% of voters nationwide, while President Obama earns the vote from 44%. Five percent (5%) prefer some other candidate, and six percent (6%) are undecided.

    Romney leads by 20 points among entrepreneurs, while

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.