Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Михаил Константинов си връща на ДСБ със "сигнал" срещу Костов

Прокурор Ася Петрова изрази незабавна готовност да се самосезира

210 коментара
Заместник-главният прокурор Ася Петрова, сн. БГНЕС

Режисирана сценка се разигра на заседанието на Изброния борд в сряда между зам.-главния прокурор Ася Петрова, определена да следи за честността на изборите, и проф. Михаил Константинов, който остана в борда на "Информационно обслужване", въпреки обещанието да напусне. Константинов, който има да си връща на ДСБ заради твърденията им, че в "Информационно обслужване" има хора, натоварени да изкривят изборния резултат, запита Ася Петрова дали прокуратурата ще се самосезира за "факта, че един политически лидер е поискал от друг 1 000 000 лева."


Проф. Константинов, който е бивш член на ЦИК от квотата на СДС, ДСБ и РЗС, а миналата година финишира като назначение на ГЕРБ в "Информационно обслужване", направи дълга увертюра, обяснявайки, от години се знае за съществуването на проблем с "купуването на депутатски места". "Всички знаем, разбира се, това е недоказуемо, че много кандидати си купуват местата в листите", зави Константинов. "В този смисъл искам да ви питам ще се самосезира ли прокуратурата за факта, че един политически лидер е поискал от друг 1 000 000 лева", запита той.

Константинов визира изявление на Ваньо Шарков от "Синьо единство" пред в. "Преса", че преди да се провали подписването на коалиционно споразумение с ДСБ, Иван Костов е поискал от бъдещите си партньори, за които бяха отредени 12 места във водаческите листи, 1 000 000 лева за предизборната кампания. Кой знае защо този факт бе тълкуван от Михаил Константинов като "купуване" на депутатски места.

Без да се поколебае, Ася Петрова заяви, че подобно твърдрение е "основание прокуратурата да се самосезира".

Малко по-късно пред Mediapool от държавното обвинението уточниха, че заместник-главният прокурор всъщност имала предвид, че ще се запознае с текста на интервюто на Шарков и ако открие основания, щяла да се самосезира.

Mediapool се опита да се свърже и с бившия депутат от СДС Шарков, за да обясни той дали "Синьо единство" са се почувствали изнудвани да "купуват" договорените "кандидат-депутатски места".

"Такова искане в никакъв случай не е било ултиматум, още повече, че преговорният им екип го прие", заяви пред Mediapool лидерът на ДСБ Иван Костов. "Това трябваше да бъде част от съфинансирането на кампанията, в която и те щяха да участват", уточни той.

По принцип между партиите в дадена коалиция е нормална практика да се поделят разходите за предизборната кампания.

Близката до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов прокурор Ася Петрова участва в заседанието на Изборния борд към МС, за да разясни съвместните действия на междуведомственото звено на МВР, ДАНС и прокуратурата, което ще се занимава с изборните измами.

В неделя вечерта по Нова телевизия бе излъчено разследване, което показва инструктаж за купуване на гласове, проведен в хотел на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, но до момента прокурор Петрова не е реагирала публично по никакъв начин. Два дни след излъчването на репортажа и след множество въпроси от различни медии, Районната прокуратура в Етрополе съобщи, че е разпоредена проверка. 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

210 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #210

    Михаил Константинов излъга. Софтуерът на ЦИК фалшифицира изборните резултати. http://rodolubez.blogspot.com/2013/04/blog-post_1241.html

  2. Анонимен
    #209

    Не се ли сещате, че винаги Костов е виновен на всички партии, защото никига във времето не клекна на нито един от лидерите мафиоти като Първанов, Доган, Станишев и накрая Бойко. Какво не опита бойко срещу него за да го срине, но неможа да разбере, чрзад него стоят интелигентните хора и техните поколения, а не мутрите. Успех на ДСБ

  3. Анонимен
    #208

    СТОЯНА И МОНИКА В ПРЕГРЪДКА - ТОВА Е ПО-ОТВРАТИТЕЛНО И ОТ ЦЕЛУВКАТА НА БРЕЖНЕВ И ХОНЕКЕР УСТА В УСТА..............

  4. Анонимен
    #207

    Съдийка та дрънка : от Бургаския свободен, приета "Овцевъдство ", а след трети курс я прехвърлили "право".

  5. Мата Хари
    #206

    ПОШЛОСТ!Както перефеазираме Станислав Стратиев,ако кръстите кучето си "Професор" или "Прокурор",ще обидите кучето си.

  6. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #205
  7. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #204
  8. Анонимен
    #203

    Нищо не е въртял и сучел Станишев, №198-ми. Единствено от БСП и ДПС прозряха, че след управлението на мутромилиционерите самостоятелно управление на отделна политическа партия е невъзможно. Такива са реалностите български. И го заявиха публично и отговорно. Единствено от тези две партии беше усетена /уловена/ повелята на времето - без стари муцуни, без "абонираните" за власт по време на прехода лица. И започнаха с необходимите промени - бавно, трудно, но във вярната посока. Докато политически динозаври

  9. Анонимен
    #202

    Ходете си за гъби. Нека се разполагат с гласа ви както си знаят там в "Обслужването".

  10. Анонимен
    #201

    а ти 199, 200 ще ходиш ли за гъби ?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.