Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Монголия пълни с динозаври сегашния музей на Ленин в Улан Батор

11 коментара

Навремето в чест на Ленин бяха наричани улици, площади, музеи и паметници. Но сега столицата на Монголия – Улан Батор, планира да се раздели с музея на Ленин, който ще бъде превърнат в център за съхранение на огромна колекция от вкаменелости, пише британският вестник "Гардиън”, цитиран от агенция "Фокус".

Огромната сграда, която все още е украсена с бюста на вожда на световния пролетариат, дълги години беше отдавана под наем за офиси. Сега монголското правителство планира да я превърне в музей за динозаври.

"Монголия изпраща останки от динозаври на изложби зад граница вече 20 години, а самата тя няма собствен музей. Ние имаме забележителна колекция, но хората не знаят за това”, е казал министърът на културата Йондонгий Отгонбаяр.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

11 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #11

    До 4: Слава Богу, грешите колега ! В неделя се видя че червените СССР-кратуни са вече около 800 хиляди, не вече милиони, и ще стават все по-малко. Гледах бабите и дядовците как ги влачеха до избирателните секции, до лятото много от тях ще ги няма.

  2. Анонимен
    #10

    Централно място в този музей трябва да заеме мумията на Ленин. Щото този тиранозавър унищожи повече живи същества от всички древни тиранозавъри и велосираптори, взети заедно. Така че нека музеят да остане на името на Ленин, само заглавието малко да се удължи "Музей на Ленин и други видове динозаври".

  3. Анонимен
    #9

    Номер две! Ти си сладур!

  4. Анонимен
    #8

    Не може цял музей да е само за един динозавър. Ние сме за плурализъм на динозаврите.

  5. Анонимен
    #7

    Най-кухите и твърди червени кратуни си остават в България, първо място!

  6. Анонимен
    #6

    Баф мааму баф

    Къде отидоха Ленинистките идеали? Величавите манифестации опортретени начело с братя Маркс!?

    От друга страна, прави са монголските другари.

    Бившият ни приватизиран ЦУМ ще бъде НИМ. Ще бъде!

    И монголците са на прав път. Защо да линеят пренеолитни вкаменели останки под открито небе?

    "Монголия пълни с динозаври сегашния музей на Ленин в Улан Батор

    Навремето в чест на Ленин бяха наричани улици, площади, музеи и паметници. Но сега столицата на Монголия – Улан Батор, планира да се

  7. Крум С.
    #5

    Чел съм, че някъде планират и харчат пари за проекти за използване на ДНК от вкаменелости на динозаври за да се родят малки динозавърчета. Ние бихме могли да помогнем и да спестим много пари на тези хора, като им изпратим живи Стаишозавърчета, Бокозавърчета Велчезавърчета, Пиринскозавърчета и др. Аз дори бих им ги предложил безплатно. Така и двете страни биха спечелили - те ще си спестят средства, а пък ние ще се отървем от тях. Все пак има и един аргумент срещу безплатното предлагане. Хората могат

  8. Стамбо
    #4

    Браво на монголците, отдавна твърдя, че сме зад тях!Поне по свобода на словото международните индекси ги слагат по-напред от нас. Че и един бивш президент-комуняга осъдиха ефективно. Но пък са намерили заместител на ленинската смрад-супер, да се изкефи човек! Иначе за бивщите експонати имам идея-да ги приемем ние-тук, в резервата на допотопния комунизъм, наречен България, има милиони червени СССРски кратуни, които ще им се кланят. Та монголците ни изпревариха. Сега на ред са Северна Корея и Беларус- и вече сме без конкуренция.

  9. Анонимен
    #3

    Много точно е избрано новото предназначение.

  10. Анонимен
    #2

    Сибир и особено брега на ледовития океан е с много кости на динозаври.Има и слонова кост и руснаци правят бизне с това.Тия кости са там,понеже някога там е било топло като на екватора.А после като се сменил климата измрели.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.