Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

МРРБ проигра държавния интерес в делата за плажа "Корал"

22 коментара
МРРБ проигра държавния интерес в делата за плажа "Корал"

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по времето на Росен Плевнелиев се е оставило да загуби две от трите делата за къмпинг "Корал", става ясно от съдебните заседания. Двете загубени дела са за строителните разрешителни издадени от община Царево на испанската фирма "Ибердрола инмобилиария" за застрояването на земята край плажовете на "Корал", защото не е внесена дължимата съдебна такса от 20 лева, съобщава сайтът "Биволъ" .

От извадките на съдебните заседания е видно, че освен това представителите на МРРБ не са се и явявали на съдебните заседания по делата, заведени лично от Росен Плевнелиев. За сметка на това адвокатите на община Царево и заинтересованите инвеститори се явяват на всяко едно заседание и съдът приема всички техни искания без възражение.

Делата по жалбите на МРРБ обаче са прекратени през август тази година именно заради невнасянето на дължимата такса от 20 лева, въпреки че съдът е чакал над 2 месеца Плевнелиев и подопечните му да направят това.

Въпросната такса от 20 лева трябваше да бъде бъде платена, за да бъде защитен държавният интерес в проект за над 30 млн. лева. Не е ясно защо МРРБ все пак е платил таксата за третото дело и то все още се води.

Делата стартираха с купища проблеми в края на 2010 година. Първоначално бургаският съд не даде ход на първото от трите дела, защото жалбата до съда бе подписана от главния юрисконсулт на министерството, вместо от Плевнелиев. Впоследствие шефът на съда Атанас Вълков, който бе и съдия по това дело, бе арестуван по подозрения за участие в имотна измама.

МРРБ заведе делата за къмпинг "Корал" след публикацията на Mediapool за скандалната сделка на Петко Арнаудов и бившия общински съвет на Царево.

Прокуратурата прекрати проверка по казуса без да провери основното нарушение - че Арнаудов сключва договор за продажба на земя без да се съобрази изцяло с решението на общинския съвет за включване на клауза за прекратяване на договора.

Испанската "Ибердрола инмобилиария" е последният купувач на 130 декара земи край къмпинг "Корал", след като през 2002 г. община Царево скандално ги продава по 7 долара на квадрат на фирма, близка до бургаския кмет Димитър Николов. Анализът на сделката показва, че Николов и приближените му са спечелили от препродажбата на земите близо 30 млн евро.

В тази сделка адв. Евгени Мосинов представлява едновременно общината и фирмата-бенефициент "Витатур инвест". от които е адв. Мосинов.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

22 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #22

    Поредната глупост!

  2. ЛАМБО
    #21

    ПЛЕВНЯТА - УСМИХНАТОТО ЛИЦЕ НА ИМОТНАТА МАФИЯ

    Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по времето на Росен Плевнелиев се е оставило да загуби две от трите делата за къмпинг "Корал" Двете загубени дела са за строителните разрешителни издадени от община Царево на испанската фирма "Ибердрола инмобилиария" за застрояването на земята край плажовете на "Корал", защото не е внесена дължимата съдебна такса от 20 лева, съобщава сайтът "Биволъ" .



    От извадките на съдебните заседания

  3. Анонимен
    #20

    Гласуваш за Плевнята, получаваш олигарсите. Това е положението.

  4. Анонимен
    #19

    Аз не вярвам на подобна информация!

  5. ЛАМБО
    #18

    Ако вярвате, че Плевнята НЕ СЕ Е ОБЛАЖИЛ от тези 30 милиона евро при препродажбите на въпросните 130 декара на първа линия, ВИЕ СТЕ НЕСПАСЯЕМИ НАИВНИЦИ

  6. Анонимен
    #17

    Помогнете на София! Спешно повикайте Софиянски на 23 октомври с номер 59 в бюлетините за кмет и общински съветници на София!

  7. Анонимен
    #16

    Несериозният коментар под мен е направо смешен.Какви срс-та господине/госпожо при положения, че по новините доказаха колко лесно е да си скалъпиш и сам такъв материал?А мъжеството си г-н Плевнелиев го доказа докато беше министър!Аз ще ви припомня евродокладите - България най-стабилна в региона!

  8. Анонимен
    #15

    Интересен е начинът, по който ГЕРБ се бори с корупцията.Резултат на безпощадната им борба е растящата контрабанда. Едни СРС-та показаха един чадър, разперен от най-високо място. Мрънкащия кандидат за президент, Плевнелиев, не е сезирал отговорните институции за натиска за подкуп от общински съветници и не само, че не ги е сезирал , но се уплаши, че истината за мъжеството му излезе наяве и косвено обяви министъра на вътрешните работи за лъжец. Един цирк се разиграва, а ние сме приели ролята на лапни-мухи.

  9. Анонимен
    #14

    И това ли е предизборно? Няма да ви се получи.

  10. Анонимен
    #13

    майкъл мизерници. и такова говедо ще ни бъде президент! наистина ме е срам от моя народ, който ще го избере!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.