Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Най-ниските заплати на Балканите са в Косово, най-високите - в Словения

10 коментара

Най-ниски доходи на Балканите имат косовските работници, чиято средна заплата е около 300 евро, а най-добре платени са словенците със средна заплата 1035 евро, според карта, публикувана в издавания в Скопие в. "Нова Македония" и изготвена по официални данни на статистическите институти на балканските страни.

Македонските работници са малко по-добре от косовските и средната им заплата е 340 евро. В Албания получават средно 380 евро на месец, в България около 400 евро, а в Сърбия - 420 евро.

Средната заплата на босненците е 425 евро, черногорците получават 487 евро, а работниците в Хърватия печелят по 750 евро месечно. В Гърция средната заплата е 1000 евро.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

10 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #10

    8-ми ще го сдъвча линка ти защо нашите лумпени не знаят как да го отвоят тоя линк па камо ли да разберат данните зад него... Начи според Евростат в България за периода 2008 - трето тримесечие на 2012 имаме 47% ръст на доходите! Това е грандиозен успех и преди да ме упрекне някой в бойковизъм искам да кажа че моето мнение е че това се дъжли по скоро на инерцията от предното правителство и чак на следващия мандат ще разберем какво е свършил Бойко - вероятно също едно добро управление.... За да се

  2. Анонимен
    #9

    Няма безгрешни но Бойко греши много по-малко от Сергей.

  3. Анонимен
    #8

    Вижте къде заплатите растат най-бързо http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=teilm100&plugin=0

  4. Анонимен
    #7

    4 и 5, много манипулирате! На лъжата краката са къси, ще го разберете на изборите, където народа ще ви бие шута!

  5. Анонимен
    #6

    Това вече е определено радостно - ПРЕДИ АЛБАНЦИТЕ СМЕ!!! Да сте ми живи и здрави/поне до изборите/:Ваш Тиквьо

  6. Анонимен
    #5

    №4, добър пост. Данните, които цитираш, се крият от рубладжийските медии, сякаш са държавна тайна. Това е, за да създават в простия и лумпенизиран народ отчаяние и катастрофични настроения. Истеризирана публика лесно се лъже и манипулира, за да избере отново правителство на рубладжийската клиентела и да отбие страната от европейския път, който сме поели.

  7. Анонимен
    #4

    Средната работна заплата у нас е 800 лева ( последно за семптември 2012 беше точно 768 лева и понеже расте днес е някъде около 800 ...), тоест настина около 400 евро , които ако се вземе предвид ценовото ниво у нас е като да живеш със 800 -1000 евро в западна Европа или Гърция. Бедничко ( около 2-3 пъти по-бедни сме от германците) , но все пак не е Африка както кънти в някой празни кратуни ... И я каква изненада изглежда по покупателна способност сме ги настигнали гърците!? За сърбите, македонците

  8. Анонимен
    #3

    2, не са се объркали, напротив, повече знаят за България от вечно оплакващите се и нещастни български лумпени. Средната заплата в България миналата година беше 750 лв. Тази година със сигурност ще мине 800 лв.

  9. Анонимен
    #2

    нещо сте се объркали- в България средната заплата е 200-250 евро,това е масовата българска заплата..ние сме по-назад и от Косово !

  10. Анонимен
    #1

    В такава статистика трябва да се отчита и покупателната способност - колко стоки и услуги може да се купят с тези пари. Един лев в България има покупателна способност колкото едно евро в Гърция, например.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.