Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Новият вестник "Капитал Daily", наследник на "Дневник" и "Пари", тръгва от понеделник

8 коментара

От понеделник следващата седмица по сергиите за печатни издания излиза първият брой на новия бизнес всекидневник "Капитал Daily", наследник на вестниците "Дневник" и "Пари". Днес, петък, бе последният ден от самостоятелния живот на двете издания.

Промяната е следствие от подписаното между издателя на "Дневник" – "Икономедиа", и на "Пари" - Bonnier, споразумение за поглъщането на "Пари" от "Икономедиа".

"Стратегията ни е да обединим под марката "Капитал" чрез вече трите информационни продукта (седмичника "Капитал", "Капитал Daily" и capital.bg) бизнес аудиторията и групата на хората, които взимат решения, марката "Дневник" чрез платформата dnevnik.bg да насочим и развиваме към всички активни интернет потребители", каза Лилия Апостолова, изпълнителен директор на "Икономедиа".

Като резултат от промените в портфолиото се променя и управлението на продуктите. Велислава Попова, до момента главен редактор на "Дневник", става главен редактор на dnevnik.bg. Главен редактор на "Капитал", отговарящ за трите издания под марката, продължава да бъде Станка Тошева. Управляващ редактор на седмичника "Капитал" става Алексей Лазаров, на capital.bg - Иван Михалев. Управляващ редактор на "Капитал Daily" става Иван Бедров, който досега беше зам. главен редактор на "Пари".

Мисията на "Капитал Daily" е да предоставя качествено бизнес съдържание – най-важното от деня с контекст и коментар за хората, които вземат решения. Вестникът ще излиза всеки работен ден, на 24 страници, розова хартия и с модерен дизайн.

В интернет съдържанието на "Капитал Daily" ще се качва на сайта на capital.bg, като част от него ще бъде платено. Това ще са достъпът до pdf версията и съдържанието във вида, в който е селектирано и подредено за вестника. Тях ще могат да четат само абонатите на вестника и онлайн абонатите на изданието. Сегашните абонати на вестниците "Дневник" и "Пари" автоматично ще започнат да получават новия бизнес всекидневник "Капитал Daily".

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Хем
    #8

    Забелязва се бурно разместване на`пластовете`при вестникарите.Не коментирам това което се случва дали е за добро или зло,но е важно.Трябва да следим отблизо случващото се.Вестниците винаги са били важна опора на общественото мнение.

  2. Анонимен
    #7

    6, много интересно! И какво не сме разбрали? Може би как Прокопиев си прокарва собствените корпоративни интереси чрез изданията? Или това, че ли.е на всяка власт, защото е уязвим,заради скандалните си сделки си с Каолин и Дамяница? Или това, че е единственият издател в България осъден два пъти за клевета? Или за скандалните му заменки? Много мразя някой да се опитва да ми пробутва манипулации под формата на сериозна преса! Едва ли има по-манипулативни издания от тези на другаря Прокопиев! Капитал няма нищо общо с това, което беше в миналото, а Дневник винаги си е бил пълна боза. Във форумите и на двете издания неудобните мнения се трият веднага. Трудно е да види такава цензура в интернет!

  3. Анонимен
    #6

    Явно е,че хората написали предишните коментари не са от редовните читатели на Капитал и Дневник. Ако им се е случвало да прочетат нещо явно им е било трудно да го раберат. Както се казва трябва и малко акъл.

  4. Анонимен
    #5

    Цветът на хартията е добре подбран, ама персоналът на три бардака нема ли да се самоиздуши на едно място?

  5. Анонимен
    #4

    До Административен Съд Враца – Втори Състав
    Срещу ПРЕСТЪПНИТЕ – Врачански Председател и Изборна Комисия по Избори – 2011

    Копия - До Българската Медиана общественост и Форуми
    До РПУ – Началник –Враца
    До Градски Прокурор Враца
    ДО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ

  6. Анонимен
    #3

    Който г.з на управляващите лиже, загива по скоро рано отколкото късно. Това се случва с капитал и колкото и да размесват бъркати ръсят подправки и шаманстват отгоре, нищо не изскача от шапката, това е тъжната истина.

  7. Анонимен
    #2

    На кой му пука?

  8. Анонимен
    #1

    Kapital segodnia

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.